inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Targets


Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

9 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

9 artikel(en)

Luchtdruk: Luchtbuksen kopen in Nederland

Verschillende soorten luchtbuksen een voorbeeld van de typen buksen die wij bij Shogun verkopen

Een luchtdrukgeweer is in Nederland legaal te koop wanneer u deze aanschaft bij een Erkende Wapenhandelaar en ouder bent dan 18 jaar. Luchtdrukgeweren worden ook wel windbuks of gewoon buks genoemd, deze termen slaan allemaal op het zelfde; een geweer of pistool dat met samengeperste lucht of gas een projectiel afvuurt. Het is volgens de Nederlandse wet legaal om met een luchtbuks op eigen terrein op schietkaarten of op andere doelwitten te schieten.

De kracht of het kaliber die een luchtbuks mag hebben in Nederland is geheel onbeperkt, hier zijn geen restricties aan verbonden in tegenstelling tot veel andere landen in Europa. De kracht van een buks wordt vaak uitgedrukt in Joule (J) en het kaliber in millimeters of inches.

Ons uitgebreide luchtbuks aanbod

Bij Shogun hebben we een uitgebreid luchtbuks aanbod en een grote voorraad. Je kunt bij ons online een luchtbuks kopen of onze showroom bezoeken. In onze luchtbuks winkel kun je de buks uiteraard even vasthouden en er zelfs mee schieten op onze schietbaan voordat je hem aanschaft. Wij bieden luchtbuksen van alle bekende en ook onbekende merken aan de daarbij passende accessoires en attributen.

Luchtbuksen komen in verschillende soorten en maten, met verschillende aandrijvingssystemen. Simpel gezegd zijn er 6 soorten luchtbuksen waar wij een onderscheid in maken. Het uitzoeken van een luchtbuks kan soms een lastige taak zijn. Hoe maak je de juiste keuze? Want zaken zoals de kracht, precisie en prijs zijn belangrijk wanneer je een keuze gaat maken. Lees je daarom goed in of vraag advies aan een expert. Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag op weg bij het maken van een keuze!

De verschillende soorten luchtbuksen zijn:

Een simpele, krachtige en toch goed betaalbare luchtbuks kopen? Dan is een knikloopbuks waarschijnlijk wat je zoekt. Knikloop buksen (soms ook veerbuks genoemd) zijn eenvoudig te bedienen en schieten vrij accuraat op semi lange afstanden (25 a 50 meter). Vrijwel iedereen heeft wel eens met een veerbuks geschoten, omdat ze zo makkelijk te gebruiken zijn is het schieten met een knikloop buks goed geschikt voor beginnende schutters of om jongere kinderen kennis te laten maken met de schietsport. Knikloop buksen werken met een traditionele veer of de modernere gasramveer. Bekende merken van knikloop buksen zijn Webley, Gamo en Weirauch.

Wilt u meer weten over knikloop buksen? Lees HIER verder.

Wilt u het krachtigste luchtdrukgeweer waarmee u accuraat over lange afstanden kunt schieten? Dan bent u opzoek naar een persluchtgeweer! De term PCP staat voor Pre-Charged Pneumatics wat grofweg betekend; voorgeladen luchtdruk. Dit zijn luchtbuksen die gebruik maken van samengeperste lucht om te schieten. Je hebt bij dit soort buksen altijd een manier nodig om de perslucht cilinder te vullen zoals een duik- of persluchtfles, persluchtpomp of persluchtcompressor. De persluchtbuks wordt in het buitenland veel gebruikt voor de jacht op klein wild vanwege de ongelooflijke precisie en kracht van deze buks. In Nederland wordt een PCP geweer in sommige gevallen gebruikt om ratten of andere ongedierte te bestrijden. Persluchtbuksen zijn zuiver tot op 100 meter en soms verder. Als je dit wilt doen is het aan te raden een richtkijker monteren met vergroting zodat het doelwit over een grotere afstand nog zichtbaar is. Deze buksen hebben vrijwel geen terugslag en kunnen uitermate goed gedempt worden waardoor ze vrijwel geruisloos zijn. PCPbuksen zijn meestal uitgerust met een meer schots magazijn waardoor je meerdere keren achter elkaar kunt schieten. Naast de standaard grendel buksen, zijn er ook persluchtbuksen die semi-automatisch of zelfs vol automatisch kunnen vuren. PCP buksen zijn in een grote hoeveelheid kalibers verkrijgbaar waaronder ook big bore kalibers;

Luchtbuks kogels of loopmaten worden vaak uitgedrukt in mm of inch maten en kalibers.

Verschillende luchtbuks kogels van klein tot groot kaliber

Bekende PCP merken: Hatsan, Air Venturi, BSA, Benjamin, FX Airguns, Airforce of Daystate.

Wilt u meer weten over PCP buksen? Lees HIER verder.

Zoekt u een luchtbuks die geschikt is voor korte afstanden? Koop dan een CO2 buks. CO2 luchtbuksen kun je gebruiken op korte afstanden en kunnen daarom goed in kleine achtertuinen en op zolder gebruikt worden. Een CO2 buks werkt op kleinere 12 gram CO2 patronen of de grotere 88 gram variant. Dit patroon zorgt voor de aandrijving en dus schietkracht van de luchtbuks. Een CO2 buks geeft geen terugslag bij het schieten en kan net als een Perslucht buks goed gedempt worden met een geluiddemper. Ook worden CO2 buksen vaak uitgerust met een magazijn. Dat maakt dat je met een CO2 buks snel achter elkaar kunt schieten. Na verloop van tijd of verkeerd gebruik (te strak aandraaien van het CO2 patroon kan een CO2 buks bij de afsluitring gaan lekken. Zorg er dus voor dat je een CO2 buks niet opslaat terwijl het patroon nog in de buks zit, dit kan de afsluitringen beschadigen.

Pro tip: Gebruik een drupje Pellgun Oil van Crosman om de kwaliteit van de afsluitringen hoog te houden.

Wilt u meer weten over Co2 buksen? Lees HIER verder.

Hard schieten met weinig terugslag en geluid.

Een pompbuks werkt volgens het zelfde pricipe als een PCP buks. Zo gebruik je bij een pompbuks een gedeelte van de kolf om de buks op druk te brengen. Meestal pomp je 10 keer en pers je op deze manier lucht samen. Vervolgens haal je de grendel naar achteren, laad je een kogeltje in de kamer en kun je de buks afvuren. Doordat een pompbuks geen gebruik maakt van een veer zoals bij een knikloop buks maakt deze veel minder geluid terwijl er toch behoorlijk wat kracht geproduceerd wordt. Ook heeft een pompbuks vrijwel geen terugslag. Dit zorgt ervoor dat je accurater kunt schieten omdat de buks minder trilt na een schot. Zoek jij dus een buks die vrijwel net zo stil is als een Co2 geweer maar geen pratronen nodig heeft en ook nog eens bijna net zo hard schiet als een gemiddelde knikloop buks? Dan is een pompgeweer wellicht een goede keuze. Modellen als de Benjamin Sheridan of de Crosman 760 Pumpmaster zijn legendarisch onder de pompbuks liefhebbers, deze modellen gaan al meer dan 60 jaar mee en worden nogsteeds gebruikt!

Wilt u meer weten over Pomp buksen? Lees HIER verder.

Wilt u een luchtbuks met magazijn kopen? Vrijwel alle soorten luchtbuksen kunnen worden voorzien van een magazijn. Tegenwoordig zijn er zelfs knikloop buksen met een magazijn zoals de GAMO Replay, Gamo Quicker, GAMO Swarm. Bij deze buksen hoef je alleen de loop te knikken en niet steeds opnieuw een patroon in de loop te duwen. Naast kniklopen zijn ook vrijwel alle persluchtbuksen en Co2 buksen uitgerust met een magazijn. Het voordeel van een magazijn is dat je snel meerdere keren achter elkaar kunt schieten en deze magazijnen ook snel kunt verwisselen. Sommige luchtbuksen schieten volledig automatisch of semi-automatisch.

Een luchtbuks met onder spanner werkt volgens hetzelfde principe als een knikbuks behalve dat bij de buks met onder spanner niet de loop maar een extra arm onder de buks naar beneden getrokken wordt om de luchtbuks op kracht te brengen. Dit principe is bedacht om ervoor te zorgen dat de loop van een luchtbuks altijd recht en gefixeerd blijft staan zodat deze de hoogst mogelijke precisie behoud. Dit systeem is ontworpen in een tijd waarin veel wedstrijd competities werden geschoten met veerbuksen modellen die hier nog steeds mee zijn uitgerust zijn buksen van Weirauch de HW97 onderspanner.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt