Blog

21Oct
21Oct

De verschillen tussen Green Gas

0 Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin Ringeling

Wat zijn de verschillen tussen soorten en merken Green Gas

Welk Green Gas moet ik hebben voor mijn replica? is een vraag die veel wordt gesteld. Om goed antwoord te geven op deze vraag gaan we dieper op de inhoud in. 
We nemen in het antwoord ook de verschillen met Co2 mee, want Co2 en Green Gas zijn niet hetzelfde!

Merken Green Gas

Er bestaan veel verschillende merken Green Gas te veel om allemaal te behandelen en te onderzoeken. In deze uitleg beperken we ons tot de volgende merken; Abbey, NUPROL, Walther en Heckler & Koch

03Jun
03Jun

Umarex Glock Airsoft modellen op Co2

De Umarex Glock 19 Co2 was al een tijdje verkrijgbaar maar nu zijn ook de Glock 17 en 34 verkrijgbaar op Co2. Van veel klanten krijgen wij de vraag of de Co2 magazijnen ook gebruikt kunnen worden in de Glock 17 GBB modellen. De kop van het magazijn is het zelfde en het Co2 magazijn past ook prima in de Glock 17 GBB. Wat kan er nou mis gaan zou je denken. Bij sommige 1911 airsoft pistolen kan gas en Co2 uitgewisseld worden. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het mogelijk is om van een Co2 model 1911 een gasmagazijn te gebruiken andersom niet.

Navraag bij de importeur van de Glock airsoft pistolen leverde weinig op, dan blijft er niks anders over dan een test te doen om te ondervinden of het goed werkt of er misschien wat probleempjes voorkomen. Proberen maar. We verwijderen het gas magazijn uit een Umarex Glock 17 gen 4 airsoftpistool en plaatsen het Co2 magazijn in de magazijnhouder van het pistool. Het magazijn past uitstekend "So far so good" Op onze testbaan hebben we de Chronometer klaargezet en we testen de FPS met 0,20gr Open Blaster BB's. Wij willen graag weten of we een afwijking inde FPS kunnen meten door gebruik van het Co2 magazijn.

Klaar voor het eerste schot - Bang!!! wat een knal, dit geluid nog niet eerder gehoord uit een airsoft blow back pistool. Ik dacht even dat ik een 9mm te pakken had. De chrono heeft geen meting kunnen verrichten, dit gebeurt wel vaker met het eerste schot. Het lijkt wel of de chrono's eerst wakker moeten worden. Klaar voor het tweede schot. Chrono staat goed klaar en enigszins opgewonden door de eerste knal hebben we grote verwachtingen voor wat komen gaat. Bang! en krak en een hoop gerinkel. Na het tweede schot is de Glock 17 gen 4 Airsoft GBB helemaal ontploft. De slede is letterlijk afgebroken aan de voorkant door de kracht van de Blow Back en in zijn geheel van de kast afgesprongen envenals de slede stop.

Dit was één van de kortste testen die wij hebben uitgevoerd. Na twee schoten was het overduidelijk dat je geen Glock Co2 magazijn kan gebruiken in je Umarex Glock GBB wapen ongeacht of dit de Glock 17 gen 3 of 4 is of een ander model.
Een gewaarschuwd mens.....

06Mar
06Mar

Nuprol

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

NUPROL 

De NUPROL producten zijn vanaf vandaag ook bij SHOGUN online en in de winkels te koop. Lange tijd stond dit fantastische merk voor airsoft supplies op ons lijstje. Voordat wij producten opnemen in ons assortiment willen wij er zeker van zijn dat de producten goed verkrijgbaar zijn. NUPROL heeft geinvesteerd in een distributiecentrum in Nederland, niets stonds ons meer in de weg om NUPROL op te nemen in ons assortiment.

De NUPROL airsoft onderhoudsproducten zijn gemakkelijk in gebruik en van hoge kwaliteit. De Premium Silicone Gun Oil en de NUPROL Airsoft Maintenance Kit mogen niet ontbreken in je standaard onderhouds uitrusting. Ook wel eens last van een beslagen bril of goggles? Probeer dan eens de NUPROL Clear View Anti Fog spray

09Nov
09Nov

glock airsoft

0 Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Glock Airsoft

Eindelijk is het  zover. De officiele Glock airsoft pistolen liggen klaar om uitgeleverd te worden. Eind vorig jaar heeft Umarex de licenties van Glock in handen gekregen. Hiermee is Umarex de enige officiele licentiehouder van Glock airsoft pistolen in de Wereld.

De Glock modellen zijn immens populier bij de verschillende defensie eenheden en wetshandhavers wereldwijd. Wist je dat de Amerikaanse Politie en Mariniers gebruik maken van de Glock? Maar ook in eigenland is de Glock 17 populair. Defensie, Marechaussee en het Arrestatieteam gebruiken de Glock als ultiem dienstwapen.

Umarex is gestart met de Glock 17 GEN 4 , Glock 17, Glock 19 en Glock 42 later volgen er meer modellen. Vanzelfsprekend zijn de bijbehorende magazijnen ook ruim verkrijgbaar.

De Glock is bekend geworden door het kunststof materiaal gebruik. De Glock 17 het eerste gepatenteerde Model is de bekendste. De naam 17 onleend de Glock aan het 17e ingediende patent van dit model. De Glocks zijn er in vele modellen maar door de hoekige vierkante vorm herken je een Glock pistool direct.

Vele airsoft fabriekanten hebben de Glock 17 en andere modellen nagemaakt, echter de meeste zonder licentie. ASG was een paar jaar geleden de licentie houder maar Glock heeft dat ingetrokken. Na een paar jaar juridische procedures voeren tegen de "illegale modellen" zijn nu goede afspraken gemaakt met Umarex om de Glock airsoft replica's onder volledige licentie op de markt te brengen. Wij zijn daar blij mee. Eindelijk kun je weer een mooie Glock 17, 19 en 42 airsoftpistool kopen van goede kwaliteit want daar staat Umarex garant voor. De Glock airsoft modellen van Umarex zijn uniek voor verzamelaars. Umarex zal de Glock replica's maken met alle detailmarkeringen waardoor het niet van de vuurwapen Glock te onderscheiden is. Niet eerder is er een Glock replica zo nauwkeurig nagemaakt.

Glock 17 airsoft pistoolGlock 17 airsoft pistool zijkant

04Jul
04Jul

Is een luchtbuks met een vaste loop beter dan een knikloop luchtbuks?

Dit is een veelgestelde vraag van recreatieve schutters. De vraag of een luchtbuks met vaste loop beter of  accurater is dan een knikloop luchtbuks is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden. 
Een knikloop luchtbuks met een een sluitstuk mechanisme "breech lockup" is in principe in alle facetten gelijk aan een vaste loop en in potentie in accuratesse "zuiver schotbeeld" gelijk aan een luchtbuks met vaste loop. In de praktijk hangt dit af van verschillende factoren en met name aan de techniek en kwaliteit van het sluitmechanisme.

Het grote verschil tussen een knikloop luchtbuks en een luchtbuks met vaste loop is dat de loop van de knikloop uitvoering niet vast zit aan de druk cilinder van de buks. De kwaliteit en het mechanisme van het sluitstuk is dan ook van essentieel belang. Door de jaren lange ervaring van bekende merken onder andere Webley, Benjamin, Gamo, Diana etc. Kan met zekerheid worden gezegd dat deze merken knikloop luchtbuksen gelijk staan met zuiverheid aan luchtbuksen met een vaste loop van vergelijkbare kwaliteit.

Bij veelvuldig en intensief gebruik kunnen de sluitmechanismen op den duur, enkele jaren, slijtage vertonen en minder nauwkeurig worden. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Bij de hierboven genoemde merken kunnen deze onderdelen vervangen worden en is de knikloopluchtbuks weer als nieuw. Dit in vergelijking met een luchtbuks met vaste loop waar het vervangen van slijtage onderdelen minder eenvoudig is.

  Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

FOTO Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

Slijtage kan worden beperkt door goed onderhoud van het sluitmechanisme van de knikloop luchtbuks. Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen in de handel onder andere het door bekende fabrikanten geadviseerde Napier Airgun Grease.

De nauwkeurigheid van een luchtdrukgeweer is van vele facetten afhankelijk. In dit artikel behandelen wij voornamelijk de nauwkeurigheid van de vaste loop en de knikloop. Toch is het belangrijk om een ander aspect in de vergelijking mee te nemen. Het vergelijken van een PCP luchtbuks met een knikloop luchtbuks is appels met peren vergelijken. Echter in dezelfde prijs kwaliteit klasse kunnen de knikloop luchtbuksen vergeleken worden met de zogenaamde pompbuksen of onderspanners. De Co2 luchtbuksen laten we in de vergelijking buiten beschouwing. Een luchtbuks met een vaste loop heeft technische toevoegingen als een grendel en een hendel (greep) om de luchtbuks op spanning te brengen. Deze essentiele onderdelen moeten sterk zijn en worden daarom gemaakt van zware materialen. De gemiddelde luchtbuks met vaste loop is dan ook zwaarder. Heeft het gewicht van een luchtbuks voordelen? In zijn algemeenheid geldt de regel dat zware luchtbuksen minder terugslag hebben dan lichtere luchtbuksen. Daar staat tegenover dat lichtere luchtbuksen veel gebruiksvriendelijker zijn voor meer all-round gebruik. Vanuit het schieten uit een vaste positie, benchrest zijn de verschillen minimaal. Als je weg blijft van competitie schieten, waar zelden gebruik wordt gemaakt van veer buksen, is een knikloop luchtbuks waarschijnlijk de beste keuze. Door het vriendelijke gewicht en de handelbaarheid zal de lichtere knikloop luchtbuks voor de meeste schutters accurater zijn dan de zwaardere vaste loop luchtbuksen.

 

24May
24May

Nieuwe locatie

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door Edwin

Nieuwe locatie

Onze nieuwe Showroom aan de Rosbayerweg 149 in Wormerveer is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. In de showroom kun je alle replica's, luchtbuksen en andere artikelen bewonderen en natuurlijk kopen en direct meenemen. Als je onze schietbaan wil huren is het verstandig om even te bellen. Het kan zijn dat iemand je net voor is....

Ons assortiment is in de laatste twee jaar hard gegroeid. Samen met onze trouwe klanten hebben we onze mooie collectie luchtbuksen, airsoft replica's, kruisbogen en zakmessen samengesteld. Onze oude locatie werd te klein om alles goed te laten verlopen. Inmiddels zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie in Wormerveer waar wij meer willen dan alleen een magazijn. Onze vaste klanten willen ons graag bezoeken. Dat kan natuurlijk al in onze winkel op de bazaar in Beverwijk maar binnenkort ook in onze showroom in Wormerveer. Daarnaast zal onze showroom ook doordeweeks open zijn. 

Wat is er nou leuker en beter om een keuze te maken dan dat je de luchtbuks en of Airsoftreplica kan proberen. Bij onze showroom is ook een schietbaan van 18 meter waar je kunt testen maar ook met je eigen luchtbuks of airsoft replica terecht kan. 

Voor onze klanten willen wij een bijzondere showroom bouwen, geen doorsnee winkel maar iets bijzonders. Dat kost tijd en op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bouwen van onze showroom. De komende weken en dagen houden we je via onze blog, facebook en nieuwsbrieven op de hoogte. 

 

Rosbayerweg 149 Wormerveer Shogun Showroom

03Feb
03Feb

1077 PCP

1 Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door Edwin

Nieuws van Crosman Luchtbuksen
De populaire crosman 1077 Co2 Luchtbuks is uitgebracht in een PCP uitvoering.
Deze nieuwe PCP luchtbuks is in januari gepresenteerd in Amerika. Crosman wil met de 1077 PCP Wildfire de PCP wereld in vuur en vlam zetten, aan de naam zal het niet liggen.
De 1077 Wildfire is een semi-automatisch luchtdrukgeweer met een 12 shots magazijn. Volgens Crosman kan de 1077 Wildfire net zo snel worden afgevuurd als je vinger de trekker kan bedienen!
Waar de gangbare PCP luchtbuksen cilinders hebben die tot 200 bar opgepompt of gevuld kunnen worden met een duikfles heeft de 1077 Wildfire een cilinder vermogen van 130 bar, dit maakt zoals
Crosman aangeeft het oppompen van je PCP luchtbuks een stuk makkelijker en verhoogt het plezier voor de PCP schutter.

29Dec
29Dec

RAM Kogeltjes

Comments| Geplaatst door Edwin

NIEUW !!! RAM Kogeltjes 

RAM is bekend van hun artikelen voor de schietsport. Naast de accessoires als schietkastjes, richtkijkers, lasers heeft RAM nu ook kogeltjes op de markt gebracht. De RAM kogeltjes zijn van hoge kwaliteit en hebben speciale eigenschappen, daar komen we zo nog op terug. RAM staat bekend om kwalitatieve producten voor een niet al te hoge prijs. Ook met de nieuwe lijn luchtbuks kogeltjes is RAM er weer in geslaag om een semi professionele kwaliteit neer te zetten voor een recreatieve prijs.

08Sep
08Sep

KWA ATP-SE

Comments| Geplaatst door Eddie

De nieuwe KWA ATP-SE model 2016, is speciaal ontworpen voor de airsofters die het randje opzoeken. De vernieuwde ATP-SE biedt spelers een pistool met een semi-en volautomatische selector, een uitstekende loop voor een agressievere uitstraling en voorzien van schroefdraad voor bevestiging van een demper.

De ATP-SE is gemaakt van een kunststof behuizing met aluminium rail (geleiders). De slede is voorzien van een drie dots richtsysteem. De ATP-SE beschikt ook over een verwisselbare backstrap waarmee de schutter grip kan aanpassen aan persoonlijke behoeften.

De Adaptive Training Pistol, of ATP, was KWA eerste oorspronkelijk ontworpen training pistool en uniek voor de airsoft markt. Het werd ontworpen om de look en feel van originele bekende wapens te evenaren die momenteel gebruikt worden door de militairen en rechtshandhaving. Door de toenemende kosten van echte munitie en het gevaar dat daar bij komt kijken wordt voor trainingsdoeleinden door de officiele instanties gebruik gemaakt van de KWA ATP Trainingspistolen.

 

05Aug
05Aug

Webley terug in Nederland!

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door xander bakker

Shogun de eerste geautoriseerde Webley dealer in Nederland!

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 17 in totaal

 1. 1
 2. 2
 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee