inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Blog

26May
26May

Shogun Purmerend

0 Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door Edwin

SHOGUN gaat verhuizen naar Purmerend!

Een mooie presentatie van onze producten is wat SHOGUN graag wil laten zien aan onze klanten. De afgelopen jaren is het assortiment van Airsoft, Luchtbuksen maar ook van de Handbogen en Kruisbogen ontzettend gegroeid. Het grote assortiment past niet meer in de huidige showroom.  SHOGUN heeft een mooie nieuwe locatie gevonden in Purmerend, aan het Netwerk 75. 

shogun-winkel-purmerend

 

04Feb
04Feb

Waar moet je aan denken bij het kopen van survival tools?

Vind je het heerlijk om uitdagingen aan te gaan? Maak je daarom graag survivaltochten in bijvoorbeeld binnen- en buitenland? Als je een dergelijke uitdaging aan gaat, moet je jezelf goed voorbereiden. Je moet lichamelijk fit zijn, maar je moet ook over de juiste survival tools beschikken.

In deze blog geven we je meer informatie over het uitzoeken van de juiste survivaltools die je leven kunnen redden in gevaarlijke situaties.

29Nov
29Nov

Hoe kies je de juiste zaklamp?

Zaklampen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Als je op zoek bent naar een nieuwe zaklamp, zie je dit mogelijk als een voordeel. Toch maakt het grote aanbod het er niet makkelijker op om een nieuwe zaklamp te vinden. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat mensen een verkeerde keuze maken. Uiteraard zit jij hier niet op te wachten. Daarom bieden wij je de helpende hand. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je de juiste zaklamp kiest.

04Nov
04Nov

Hoe werkt een multitool?

Comments| Geplaatst in Messen door Travis Goede

Hoe werkt een multitool en wat kun je er allemaal mee?

Tegenwoordig dragen steeds meer mensen een zakmes met zich mee. Niet gek, want zo’n mes biedt uitkomst in verschillende situaties. Je kunt er bijvoorbeeld een touw mee doorsnijden. Daarnaast is een zakmes te gebruiken bij het bereiden van eten. Toch biedt een zakmes niet in iedere situatie uitkomst. Een multitool doet dit wel. Als je niet bekend bent met een multitool, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe een multitool werkt en wat je er allemaal mee kunt.

21Oct
21Oct

Veiligheidsregels Vuurwapens

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door Travis Goede

VEILIGHEID: VUURWAPENS

Binnen de Nederlandse samenleving zijn mensen niet gewend om in aanraking te komen met vuurwapens. Politieagenten en militairen zijn over het algemeen de enige personen die de gemiddelde Nederlander tegenkomt met een vuurwapen. De grote onwetendheid omtrent de schietsport is dan ook iets wat wij geregeld zien/meemaken wanneer klanten voor het eerst onze winkel betreden. Het uitgebreide assortiment van luchtbuksen, airsoft apparaten, vuurwapens en munitie is voor de meesten dan ook indrukwekkend. Om meer bewustzijn te creëren informeren wij onze klanten graag over de schietsport in Nederland. Naast het plezier van het beoefenen hiervan, is het van groot belang inzicht te bieden in de handhaving van de strikte veiligheidsregels bij de omgang met en het bezitten van een vuurwapen.

In de schietsport zijn veiligheidsregels en het veilig omgaan met vuurwapens het eerste dat je leert wanneer je aan de sport gaat beginnen. Voor het maken van fouten is geen ruimte, overtreed je de regels of vergeet je je aan de veiligheidsregels te houden, dan ben je niet meer welkom op de schietbaan.

Wil je meer weten over veiligheidsregels in de schietsport? Lees dan snel deze blog! 

15Oct
15Oct

Veiligheidsregels Airsoft

Comments| Geplaatst in Airsoft door Travis Goede

VEILIGHEID: AIRSOFT

Sinds 2013 is het bezitten van een airsoft replica in Nederland (onder bepaalde voorwaarden) eindelijk legaal geworden. Een droom van iedere wapen fanaat want eindelijk mogen ook wij gave replica’s van originele vuurwapens bezitten en daarmee op super realistische wijze de strijd tegen elkaar aan te gaan in skirms. Of je nu een fanatieke milsimmer of alleen een verzamelaar bent, voor iedereen gelden de airsoft veiligheidsregels en richtlijnen. Dit zijn reglementen zoals die door het NABV zijn opgesteld op basis van de wetten in de WWM, CWWM en RWM.

Veiligheid is namelijk extreem belangrijk binnen de airsoftsport. Als je geen rekening houdt met de veiligheidsregels kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Iets wat door veel mensen al snel wordt onderschat. Het zijn bovendien toch maar balletjes pistolen? Helaas ligt er altijd gevaar op de loer. Gebruik je namelijk een zwaar balletje en een replica met veel Joule op korte afstand? Dan kun je iemand akelig verwonden.

Daarom is belangrijk dat iedere airsofter de veiligheidsregels kent en deze zichzelf aanleert. Op deze manier vorm je geen gevaar voor anderen, kun je op een veilige manier jouw sport beoefenen en voorkom je problemen met de politie. Veiligheidsfouten worden al snel gemaakt, of je nu ervaren bent of een beginnende airsofter.

Denk jij dat je alle veiligheidsregels kent? Of kun je wel een opfriscursus gebruiken? In deze blog leggen we je alles uit over het veilige gebruik van een airsoft replica, de correcte manier van het vervoeren en hoe je een airsoft replica thuis moet opbergen.

08Oct
08Oct

VEILIGHEID: LUCHTDRUK

Vrijwel iedereen heeft wel eens met een luchtbuks geschoten. Of het nou een buks is van een familielid, een erfenis van je grootouder of de kermis, vrijwel iedereen kent het euforische gevoel wanneer er een bullseye wordt geschoten! Ondanks al het plezier dat er met een luchtbuks te beleven valt, dient de schutter te allen tijde de verschillende facetten van veiligheid bij het gebruik van een luchtbuks in acht te nemen.

Wil je meer weten over het veilig omgaan met een luchtbuks, het inrichten van een schietbaan of verantwoord vervoeren en opbergen van luchtdrukwapens? Lees dan snel verder!

17Mar
17Mar

Andere motor in je Airsoft replica? Hier moet je op letten!

Te weinig bereik, een lage rate of fire of niet accuraat genoeg kunnen schieten. Dit zijn terugkerende ergernissen van iedere airsofter. Een gemiddelde replica heeft een effectief bereik van ongeveer 30 a 40 meter en rate of fire tussen de 5 en 10 BB’s per seconde op een full auto stand (dit varieert uiteraard per type en merk). Met deze waarden is op zichzelf niets mis, tot je ineens tegenover een tegenstander met een high end upgrade replica staat en het aflegt omdat jouw gear niet in dezelfde pas loopt als die van je tegenstander. Tijd voor een upgrade dus. Te beginnen met de motor.

03Nov
03Nov

Dradenkruis vs Glas Etched kruis

Wat is het verschil tussen Glas Etched Kruis en Dradenkruis bij Richtkijkers

Het is een feit dat de eerste dradenkruizen van richtkijkers waren gemaakt van haren in plaats van de nu gebruikte kunstof draden.
Crosshairs werden ooit ook gemaakt van spinnenzijde. Het was toen perfect voor gebruik. Het was dun en sterk, en het belemmerde het licht dat door de telescoop viel niet. Zelfs de zeer lichte zilverachtige kleuren stonden praktisch gebruik niet in de weg, omdat het als zwart zou lijken wanneer het natuurlijke licht het dradenkruis zou verlichten. Toen kwam het gebruik van draad.

Het is eenvoudig genoeg om te gebruiken omdat het sterk en duurzaam is, kan worden gemanipuleerd om verschillende diktes te vormen en ze de binnenkomende doorlaatbaarheid van licht niet belemmeren. Tegenwoordig worden draadkruisdraden meestal gemaakt van een zeer fijne platina- of wolfraamdraad. Het draadkruis ondersteunt zichzelf echter en is vatbaar voor schade door talloze manieren, zoals druk en kracht door vallen, herhaaldelijk terugslaan, onjuiste montage en meer. Hoewel ze sterk kunnen zijn, zijn er schutters die anders kunnen getuigen. Ze hebben meer dan een behoorlijk deel van de dradenkruizen voor hun eigen ogen zien breken. Nu zeggen wij hier niet dat dradenkruizen slecht zijn, integendeel, ze dienen uitstekend voor hun doel. Maar draadkruizen kunnen breken, vallen niet op hun plaats en ze zijn beperkt qua ontwerp omdat draad slechts op een beperkt aantal manieren kan worden verdund en platgedrukt. De oplossing voor deze mogelijke nadelen? Glas geëtste dradenkruizen.

Glas etched kruizen

Hoewel er verschillende methoden zijn om een ​​glas geëtst dradenkruis te maken, is een van de populaire manieren om het met een laser in het glas te branden. Dit is een premiumfunctie die meestal alleen te zien is op zeer hoogwaardige richtkijkers van merken als Hawke, Swarovski, Zeiss, RAM-Optics en anderen.

Dit brengt ons bij een hardnekkige fabel: met glas geëtste dradenkruizen zijn zwak. Als merken van wereldklasse glas-geëtste dradenkruizen produceren, hoe kunnen ze dan de reputatie hebben zwak te zijn?  Er is een misverstand dat met glas geëtste dradenkruizen zwak en onbetrouwbaar zijn en dat je voor nauwkeurigheid niet op glas kunt vertrouwen. Als dat je manier van denken is, kun je net zo goed dradenkruizen allemaal tegelijk weggooien en teruggaan naar ijzeren vizieren.

Glas Etched kruis - Richtkijker

In plaats daarvan zijn geëtste dradenkruizen extreem duurzaam, omdat je het dradenkruis niet kunt beschadigen tenzij je het glas zelf vernietigt. Een ander heel dun stuk glas ligt ook bovenop het geëtste glas om het geëtste dradenkruis te klemmen. Je kunt geen zwak, met glas geëtst dradenkruis hebben, tenzij je letterlijk het glas zelf uit elkaar haalt.

Hawke Richtkijkers

De mythe zou echter kunnen liggen in de moeite die het kost om een ​​met glas geëtst dradenkruis te maken en het aanvullende anodisatieproces dat plaatsvindt tijdens de productie. Geëtste dradenkruizen kosten meer omdat ingenieurs veel precieze details moeten verwerken aan de richtkijker aan het reinigen, interne smering en de kwaliteit van de zwarte anodiek die wordt gebruikt om de interne structuur van de scope te coaten.
Als er tijdens de montage een stukje schemering of anodische vlek vrijkomt of vast komt te zitten aan het lasergegraveerde glas, gaat het de hele kijk- en glaservaring verpesten. Er komt dus veel kijken bij het maken van een met glas geëtst dradenkruis, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de inspanningen.

Voordelen van glasgeëtst richtkruis;

 • Vrijwel onverwoestbaar
 • Laser geëtst Vereist geen draadcomponenten
 • Vereist meer engineering en precisie voor detail
 • Kan nauwkeuriger zijn dan draadkruizen
 • Maakt meerdere variaties van dradenkruis mogelijk
 • Maakt complexe ballistische dradenkruizen mogelijk
 • Maakt drijvende onderdelen van een dradenkruis mogelijk
 • Wordt vaak geleverd met de beste glascoatings

02Jan
02Jan

vorsk airsoft

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Nuprol Vorsk GBB Airsoftpistolen

Met de Nuprol Vorsk is er weer een nieuwe generatie GBB airsoftpistolen op de markt met een nieuwe uitstraling. Vorig jaar op de IWA gingen er al geruchten over deze nieuwe lijn maar daarna is het goed geheim gebleven, maar nu in 2020 zijn de Vorsk airsoftpistolen dan eindelijk verkrijgbaar.

Vorsk GBB HiCapa airsoftpistool

 

De Vorsk wordt in verschillende uitvoeringen geleverd, HiCapa uitvoeringen en de bekende G uitvoeringen. De eerste levering die wij inmiddels in huis hebben zijn de Hi-Capa 4.3 en de Hi-Capa 5.1
Wat direct opvalt zijn de verschillende kleurencombinaties van de pistolen. Hiermee volgt Vork ook de trend die in de landen om ons heen al verder is dan in Nederland, meer kleuren in replica's. De kleuren in de replica's zie je op dit moment in Nederland voornamelijk nog in het Speed QB segment maar wint snel aan terrein.

Nuprol Vorsk HiCapa

De Vorsk GBB airsoft modellen worden geleverd met een 23 rounds GBB magazijn Het magazijn heeft een plastic follower werkt prima maar wees voorzichtig met het laten vallen want dan breekt het gemakkelijk. In de doos vind je een sleutel voor je silenceradapter, een reserve nozzle en een magwell pin. Dit komen we zelden tegen bij andere merken. De extra onderdelen laten al zien dat Nuprol zich verdiept in de behoefte van de airsofter.

De Vorsk modellen zijn full-metal en hebben een fijne blow back. Aan de linkerkant van de kast vind je een de slide release met een fijne grip en op goede bereikbaarheid van je duim voor een snelle release. De rear optics zijn helder met glow effect en een True Glow korrel. Aan de voorkant van de loop vind je de adapter voor het bevestigen van een silencer of tracerunit, de adapter kan ook geheel worden verwijderd waardoor je een mooie vlakke loopmond krijgt. Aan de onderkant van de loop vind je een picatinnyrail voor het bevestigen van een flashlight, lacer of andere tactische gadget.
De greepveiligheid en de slede veiligheid zijn doeltreffend als handig en goed bereikbaar.

 hi-capa 5.1

Prestaties
De fabrieksopgave voor de fps is rond de 325 fps. Tijdens onze praktijktest kwam de fps uit op 290 fps, getest met 0,20g bb's en Nuprol 2.0 green gas. Zoals bekend is de temperatuur van invloed op de prestaties van de GBB pistolen en wellicht is daarom de fps tijdens de test (7 ℃ buitentemperatuur) lager dan de fabrieksopgave. Tijdens de test hebben wij twee magazijnen van 23 rounds kunnen leegschieten, hiermee is de Vorsk efficient met zijn gasgebruik.

De eerste bevindingen zijn positief, goede specs en materialen. Prestaties zijn goed en de looks prima, wat ons betreft een goede aanvulling

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 31 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt