Wat je moet weten over airsoft motoren

Wat veel invloed heeft op hoe jouw AEG airsoft replica functioneert is de kwaliteit en het type airsoft motor dat je gebruikt. Zo zijn standaard motoren vaak niet netjes afgewerkt waardoor er aansluitingsproblemen kunnen ontstaan tussen de gearbox en het tandwiel van de motor. Ze verbruiken bovendien veel energie en hebben een lage tot gemiddelde snelheid. Het upgraden van een motor kan dus enorm veel invloed hebben op de performance van je replica.

Wat is het verschil tussen een High Speed motor of een High Torque motor in een Airsoft replica?

Ga je jouw airsoft AEG replica upgraden? Dan zijn er twee typen motoren die je kunt kiezen een High Torque of een High Speed motor. Het onderscheid tussen de twee is makkelijk te maken. Zo geeft een High Torque motor veel torsie en is daarom in staat een hogere (veer)druk aan te kunnen. High Torque motoren worden dus over het algemeen gebruikt bij replica’s die worden omgebouwd naar DMR of wanneer je een constante en hoge FPS uit je replica wilt halen. Je zou kunnen zeggen dat deze motoren gebouwd zijn voor precisie en kracht. Daarnaast zijn er nog de High Speed motoren. Je kunt je al voorstellen wat de functie van deze motoren is; snelheid (aantal toeren) verhogen. Het gevolg hiervan is dat je een hogere ROF of rate of fire bereikt. Sommige replica’s schieten met de juiste motor tot wel 50 a 60 BB’s per seconden! Ook vergroot een High speed motor je reactiesnelheid (trigger response) dit is de tijd die tussen het indrukken van de trekker en het afvuren van een BB zit. Wil je dus een replica die ongelofelijk veel BB’s achter elkaar schiet? Kies dan voor een High Speed motor. Ga je voor precisie, stabiliteit en accuratesse dan is een High Torque motor een betere keuze.

Hoe zit het dan met kwaliteit van de motor zelf?

Alles leuk en aardig, de namen High Speed en High Torque klinken geweldig maar zeggen niets over de kwaliteit van de motor zelf. De kwaliteit van motoren loopt namelijk enorm uiteen. Zo is het verschil tussen een motor van € 13,90 en een van € 150.- duidelijk merkbaar. Waar het verschil in zit? De materialen die zijn gebruikt, de fabriek waar ze zijn gemaakt, de technici die de motor ontwikkeld hebben en de kwaliteitseisen van het merk dat ze laat produceren. Niet is zo vervelend als een motor die stuk gaat wanneer je een net een dag lekker wilt gaan airsoften. Onze tip: neem een kwaliteits motor, dit komt niet alleen je spel ten goede maar uiteindelijk ook je portemonnee.

De motoren van de toekomst: Warhead Industries

Wij willen in bijzonder de motoren van het merk Warhead Industries uitlichten. Deze motoren zijn ontwikkeld door airsofters voor airsofters om zo efficiënt, effectief, duurzaam en vooral zo betrouwbaar mogelijk te zijn. In een Warhead airsoft motor komen de eigenschappen van High Speed en High Torque motoren samen door een aangepast stukje technologie, een zogenaamde brushless motor. Een brushless motor maakt vrijwel geen contact met het de rotor en stator in de motor zelf. Op deze manier voorkomt een brushless Warhead motor niet alleen slijtage, ze besparen enorm veel energie. Bij brushed motoren is er wel een connectie tussen rotor en stator nodig. Dit zorgt voor wrijving wat op zijn beurt weer voor warme zorgt. Hiermee gaat energie en effectiviteit verloren. Een Warhead brushless motor heeft hier geen last van en bespaard daardoor tussen de 75% tot 80% aan energie. Deze wordt gebruikt om jou replica efficiënter aan te drijven in zowel kracht als snelheid. Ergo, een perfecte combinatie van de eigenschappen van een High Torque en High Speed motor.

De brushless motoren van Warhead bieden daarnaast verschillende andere voordelen;

  • Hogere verhouding tussen Torque en gewicht

  • Verhoogd Torque per watt per opgenomen vermogen (verhoogde efficiëntie)

  • Verhoogde betrouwbaarheid en lagere onderhoudsvereisten

  • Minder operationele en mechanische ruis

  • Langere levensduur (geen erosie van borstel en commutator)

  • Eliminatie van ioniserende vonken van de commutator (ESD)

  • Bijna-eliminatie van elektromagnetische interferentie (EMI)

De Warhead motoren zijn verkrijgbaar in drie verschillende snelheden:

  • ULTRA HIGH SPEED VERSION: 35,000 RPM at 7.4v  -  52,000 RPM at 11.1v

  • HIGH SPEED VERSION: 25,000 RPM at 7.4v  -  36K RPM at 11.1v

  • STANDARD SPEED VERSION: 20,000 RPM at 7.4V  -  30,000RPM at 11.1v

Wil je meer weten over het upgraden of onderhouden van airsoft replica's bekijk dan vooral ons YouTube kanaal. Je kunt ons ook altijd een vraag stellen via email op info@shogun.nl of telefonisch via +31(0)20 370 56 58.