De nieuwe KWA ATP-SE model 2016, is speciaal ontworpen voor de airsofters die het randje opzoeken. De vernieuwde ATP-SE biedt spelers een pistool met een semi-en volautomatische selector, een uitstekende loop voor een agressievere uitstraling en voorzien van schroefdraad voor bevestiging van een demper.

De ATP-SE is gemaakt van een kunststof behuizing met aluminium rail (geleiders). De slede is voorzien van een drie dots richtsysteem. De ATP-SE beschikt ook over een verwisselbare backstrap waarmee de schutter grip kan aanpassen aan persoonlijke behoeften.

De Adaptive Training Pistol, of ATP, was KWA eerste oorspronkelijk ontworpen training pistool en uniek voor de airsoft markt. Het werd ontworpen om de look en feel van originele bekende wapens te evenaren die momenteel gebruikt worden door de militairen en rechtshandhaving. Door de toenemende kosten van echte munitie en het gevaar dat daar bij komt kijken wordt voor trainingsdoeleinden door de officiele instanties gebruik gemaakt van de KWA ATP Trainingspistolen.