Onze Corona maatregelen klik hier.

Airsoft

02Jan
02Jan

vorsk airsoft

0 Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Nuprol Vorsk GBB Airsoftpistolen

Met de Nuprol Vorsk is er weer een nieuwe generatie GBB airsoftpistolen op de markt met een nieuwe uitstraling. Vorig jaar op de IWA gingen er al geruchten over deze nieuwe lijn maar daarna is het goed geheim gebleven, maar nu in 2020 zijn de Vorsk airsoftpistolen dan eindelijk verkrijgbaar.

Vorsk GBB HiCapa airsoftpistool

 

De Vorsk wordt in verschillende uitvoeringen geleverd, HiCapa uitvoeringen en de bekende G uitvoeringen. De eerste levering die wij inmiddels in huis hebben zijn de Hi-Capa 4.3 en de Hi-Capa 5.1
Wat direct opvalt zijn de verschillende kleurencombinaties van de pistolen. Hiermee volgt Vork ook de trend die in de landen om ons heen al verder is dan in Nederland, meer kleuren in replica's. De kleuren in de replica's zie je op dit moment in Nederland voornamelijk nog in het Speed QB segment maar wint snel aan terrein.

Nuprol Vorsk HiCapa

De Vorsk GBB airsoft modellen worden geleverd met een 23 rounds GBB magazijn Het magazijn heeft een plastic follower werkt prima maar wees voorzichtig met het laten vallen want dan breekt het gemakkelijk. In de doos vind je een sleutel voor je silenceradapter, een reserve nozzle en een magwell pin. Dit komen we zelden tegen bij andere merken. De extra onderdelen laten al zien dat Nuprol zich verdiept in de behoefte van de airsofter.

De Vorsk modellen zijn full-metal en hebben een fijne blow back. Aan de linkerkant van de kast vind je een de slide release met een fijne grip en op goede bereikbaarheid van je duim voor een snelle release. De rear optics zijn helder met glow effect en een True Glow korrel. Aan de voorkant van de loop vind je de adapter voor het bevestigen van een silencer of tracerunit, de adapter kan ook geheel worden verwijderd waardoor je een mooie vlakke loopmond krijgt. Aan de onderkant van de loop vind je een picatinnyrail voor het bevestigen van een flashlight, lacer of andere tactische gadget.
De greepveiligheid en de slede veiligheid zijn doeltreffend als handig en goed bereikbaar.

 hi-capa 5.1

Prestaties
De fabrieksopgave voor de fps is rond de 325 fps. Tijdens onze praktijktest kwam de fps uit op 290 fps, getest met 0,20g bb's en Nuprol 2.0 green gas. Zoals bekend is de temperatuur van invloed op de prestaties van de GBB pistolen en wellicht is daarom de fps tijdens de test (7 ℃ buitentemperatuur) lager dan de fabrieksopgave. Tijdens de test hebben wij twee magazijnen van 23 rounds kunnen leegschieten, hiermee is de Vorsk efficient met zijn gasgebruik.

De eerste bevindingen zijn positief, goede specs en materialen. Prestaties zijn goed en de looks prima, wat ons betreft een goede aanvulling

21Oct
21Oct

De verschillen tussen Green Gas

0 Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin Ringeling

Wat zijn de verschillen tussen soorten en merken Green Gas

Welk Green Gas moet ik hebben voor mijn replica? is een vraag die veel wordt gesteld. Om goed antwoord te geven op deze vraag gaan we dieper op de inhoud in. 
We nemen in het antwoord ook de verschillen met Co2 mee, want Co2 en Green Gas zijn niet hetzelfde!

Merken Green Gas

Er bestaan veel verschillende merken Green Gas te veel om allemaal te behandelen en te onderzoeken. In deze uitleg beperken we ons tot de volgende merken; Abbey, NUPROL, Walther en Heckler & Koch

03Jun
03Jun

Umarex Glock Airsoft modellen op Co2

De Umarex Glock 19 Co2 was al een tijdje verkrijgbaar maar nu zijn ook de Glock 17 en 34 verkrijgbaar op Co2. Van veel klanten krijgen wij de vraag of de Co2 magazijnen ook gebruikt kunnen worden in de Glock 17 GBB modellen. De kop van het magazijn is het zelfde en het Co2 magazijn past ook prima in de Glock 17 GBB. Wat kan er nou mis gaan zou je denken. Bij sommige 1911 airsoft pistolen kan gas en Co2 uitgewisseld worden. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het mogelijk is om van een Co2 model 1911 een gasmagazijn te gebruiken andersom niet.

Navraag bij de importeur van de Glock airsoft pistolen leverde weinig op, dan blijft er niks anders over dan een test te doen om te ondervinden of het goed werkt of er misschien wat probleempjes voorkomen. Proberen maar. We verwijderen het gas magazijn uit een Umarex Glock 17 gen 4 airsoftpistool en plaatsen het Co2 magazijn in de magazijnhouder van het pistool. Het magazijn past uitstekend "So far so good" Op onze testbaan hebben we de Chronometer klaargezet en we testen de FPS met 0,20gr Open Blaster BB's. Wij willen graag weten of we een afwijking inde FPS kunnen meten door gebruik van het Co2 magazijn.

Klaar voor het eerste schot - Bang!!! wat een knal, dit geluid nog niet eerder gehoord uit een airsoft blow back pistool. Ik dacht even dat ik een 9mm te pakken had. De chrono heeft geen meting kunnen verrichten, dit gebeurt wel vaker met het eerste schot. Het lijkt wel of de chrono's eerst wakker moeten worden. Klaar voor het tweede schot. Chrono staat goed klaar en enigszins opgewonden door de eerste knal hebben we grote verwachtingen voor wat komen gaat. Bang! en krak en een hoop gerinkel. Na het tweede schot is de Glock 17 gen 4 Airsoft GBB helemaal ontploft. De slede is letterlijk afgebroken aan de voorkant door de kracht van de Blow Back en in zijn geheel van de kast afgesprongen envenals de slede stop.

Dit was één van de kortste testen die wij hebben uitgevoerd. Na twee schoten was het overduidelijk dat je geen Glock Co2 magazijn kan gebruiken in je Umarex Glock GBB wapen ongeacht of dit de Glock 17 gen 3 of 4 is of een ander model.
Een gewaarschuwd mens.....

06Mar
06Mar

Nuprol

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

NUPROL 

De NUPROL producten zijn vanaf vandaag ook bij SHOGUN online en in de winkels te koop. Lange tijd stond dit fantastische merk voor airsoft supplies op ons lijstje. Voordat wij producten opnemen in ons assortiment willen wij er zeker van zijn dat de producten goed verkrijgbaar zijn. NUPROL heeft geinvesteerd in een distributiecentrum in Nederland, niets stonds ons meer in de weg om NUPROL op te nemen in ons assortiment.

De NUPROL airsoft onderhoudsproducten zijn gemakkelijk in gebruik en van hoge kwaliteit. De Premium Silicone Gun Oil en de NUPROL Airsoft Maintenance Kit mogen niet ontbreken in je standaard onderhouds uitrusting. Ook wel eens last van een beslagen bril of goggles? Probeer dan eens de NUPROL Clear View Anti Fog spray

09Nov
09Nov

glock airsoft

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Glock Airsoft

Eindelijk is het  zover. De officiele Glock airsoft pistolen liggen klaar om uitgeleverd te worden. Eind vorig jaar heeft Umarex de licenties van Glock in handen gekregen. Hiermee is Umarex de enige officiele licentiehouder van Glock airsoft pistolen in de Wereld.

De Glock modellen zijn immens populier bij de verschillende defensie eenheden en wetshandhavers wereldwijd. Wist je dat de Amerikaanse Politie en Mariniers gebruik maken van de Glock? Maar ook in eigenland is de Glock 17 populair. Defensie, Marechaussee en het Arrestatieteam gebruiken de Glock als ultiem dienstwapen.

Umarex is gestart met de Glock 17 GEN 4 , Glock 17, Glock 19 en Glock 42 later volgen er meer modellen. Vanzelfsprekend zijn de bijbehorende magazijnen ook ruim verkrijgbaar.

De Glock is bekend geworden door het kunststof materiaal gebruik. De Glock 17 het eerste gepatenteerde Model is de bekendste. De naam 17 onleend de Glock aan het 17e ingediende patent van dit model. De Glocks zijn er in vele modellen maar door de hoekige vierkante vorm herken je een Glock pistool direct.

Vele airsoft fabriekanten hebben de Glock 17 en andere modellen nagemaakt, echter de meeste zonder licentie. ASG was een paar jaar geleden de licentie houder maar Glock heeft dat ingetrokken. Na een paar jaar juridische procedures voeren tegen de "illegale modellen" zijn nu goede afspraken gemaakt met Umarex om de Glock airsoft replica's onder volledige licentie op de markt te brengen. Wij zijn daar blij mee. Eindelijk kun je weer een mooie Glock 17, 19 en 42 airsoftpistool kopen van goede kwaliteit want daar staat Umarex garant voor. De Glock airsoft modellen van Umarex zijn uniek voor verzamelaars. Umarex zal de Glock replica's maken met alle detailmarkeringen waardoor het niet van de vuurwapen Glock te onderscheiden is. Niet eerder is er een Glock replica zo nauwkeurig nagemaakt.

Glock 17 airsoft pistoolGlock 17 airsoft pistool zijkant

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

5 artikel(en)

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee