Nuprol Vorsk GBB Airsoftpistolen

Met de Nuprol Vorsk is er weer een nieuwe generatie GBB airsoftpistolen op de markt met een nieuwe uitstraling. Vorig jaar op de IWA gingen er al geruchten over deze nieuwe lijn maar daarna is het goed geheim gebleven, maar nu in 2020 zijn de Vorsk airsoftpistolen dan eindelijk verkrijgbaar.

Vorsk GBB HiCapa airsoftpistool

 

De Vorsk wordt in verschillende uitvoeringen geleverd, HiCapa uitvoeringen en de bekende G uitvoeringen. De eerste levering die wij inmiddels in huis hebben zijn de Hi-Capa 4.3 en de Hi-Capa 5.1
Wat direct opvalt zijn de verschillende kleurencombinaties van de pistolen. Hiermee volgt Vork ook de trend die in de landen om ons heen al verder is dan in Nederland, meer kleuren in replica's. De kleuren in de replica's zie je op dit moment in Nederland voornamelijk nog in het Speed QB segment maar wint snel aan terrein.

Nuprol Vorsk HiCapa

De Vorsk GBB airsoft modellen worden geleverd met een 23 rounds GBB magazijn Het magazijn heeft een plastic follower werkt prima maar wees voorzichtig met het laten vallen want dan breekt het gemakkelijk. In de doos vind je een sleutel voor je silenceradapter, een reserve nozzle en een magwell pin. Dit komen we zelden tegen bij andere merken. De extra onderdelen laten al zien dat Nuprol zich verdiept in de behoefte van de airsofter.

De Vorsk modellen zijn full-metal en hebben een fijne blow back. Aan de linkerkant van de kast vind je een de slide release met een fijne grip en op goede bereikbaarheid van je duim voor een snelle release. De rear optics zijn helder met glow effect en een True Glow korrel. Aan de voorkant van de loop vind je de adapter voor het bevestigen van een silencer of tracerunit, de adapter kan ook geheel worden verwijderd waardoor je een mooie vlakke loopmond krijgt. Aan de onderkant van de loop vind je een picatinnyrail voor het bevestigen van een flashlight, lacer of andere tactische gadget.
De greepveiligheid en de slede veiligheid zijn doeltreffend als handig en goed bereikbaar.

 hi-capa 5.1

Prestaties
De fabrieksopgave voor de fps is rond de 325 fps. Tijdens onze praktijktest kwam de fps uit op 290 fps, getest met 0,20g bb's en Nuprol 2.0 green gas. Zoals bekend is de temperatuur van invloed op de prestaties van de GBB pistolen en wellicht is daarom de fps tijdens de test (7 ℃ buitentemperatuur) lager dan de fabrieksopgave. Tijdens de test hebben wij twee magazijnen van 23 rounds kunnen leegschieten, hiermee is de Vorsk efficient met zijn gasgebruik.

De eerste bevindingen zijn positief, goede specs en materialen. Prestaties zijn goed en de looks prima, wat ons betreft een goede aanvulling