Luchtbuksen

10Nov
10Nov

Webley VMX Co2 pistool

0 Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

De Webley VMX Co2 Pistool een nieuw model of een verbeterde versie van bestaande modellen?

De Webley VMX Pistool lijkt op bestaande modellen als de Diana Airbug of Bandit. Toch zijn er verschillen aan de buitenkant maar ook onzichtbaar op technisch vlak.

Om maar gelijk oer hollands met de deur in huis te vallen, de prijs. De Webley VMX is de goedkoper € 125,- dan de andere merken. Dit geldt niet alleen voor het pistool maar ook voor de accessoires als reserve magazijnen en onderdelen ben je bij Webley goedkoper uit.

De Kolf van de Webley VMX Co2 pistool is van hoogwaardig kunststof en heeft een fijne grip en goede balans. Dit valt direct op als je de Webley ter hand neemt. Ten opzichte van de andere modellen biedt de kolf met boven en onder een picatinny rail veel mogelijkheden voor het monteren van een pistool richtkijker, red dot, laser en of zaklamp.

18Sep
18Sep

De Air Venturi Seneca Dragon Claw .50 kaliber luchtbuks

Dit is even anders dan de Kermis Buks!

Eerst een paar specs van de Air Venturi Dragon Claw .50
- Power 207 m/s schietsnelheid met een 210grain luchtbuks kogel
- Kan hagelpatronen afvuren (Air Venturi ShotShells)
- Kan Pijlen afvuren (Air Venturi Air Bolts .50)
- Verkrijgbaar in Single of Dual Tank uitvoering

Air Venturi Dragon Claw Luchtbuks

11Sep
11Sep

hammer

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

Umarex introduceerd de Big Bore Hammer .50 Luchtbuks

De Umarex® Hammer, gebouwd in de VS, is de krachtigste .50 productie luchtbuks ter wereld. De wereld van de Big Bore is in ontwikkeling en Umarex wil direct de Nr 1 positie veroveren met de De Hammer .50
De Hammer is bedacht, ontworpen en gebouwd in Amerika. De productieassemblage vindt plaats in Fort Smith, Arkansas in de fabriek van Umarex in de USA. In maart 2019 is gestart met de serie productie van dit model.

15Apr
15Apr

hatsan bt65 sb elite

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

Hatsan is inmiddels een bekend merk onder de luchtbuksen en na een aantal jaar kunnen we voor een aantal modellen, onder andere de BT65 SB Elite zeggen dat ze betrouwbaar zijn. De Hatsan luchtbuksen hebben uiterlijke kenmerken waardoor ze niet snel te verwarren zijn met andere merken. Het design spreekt je aan of niet.

De Hatsan BT65 SB Elite PCP is een veel gekozen model waar ook regelmatig vragen over worden gesteld. Daarom nemen we de Hatsan BT65 SB Elite onder de "loep"

De BT65 is een PCP luchtbuks, onder de luchtschutters wordt het vaak een persluchtbuks genoemd. De officiele benaming is een PCP luchtgeweer Pre Charged Pneumatic Rifle (PCP) De kolf is van polymeer kunstof en voorzien van een in hoogte verstelbaar wangstuk, voor de meer ervaren schutter maar zeker ook voor de schutter die snel vorderingen maakt is dit een eigenschap die gewaardeerd zal worden.

Hatsan BT65 SB Elite verstelbaar wangstuk

De BT65 SB Elite is een groot zwaar geweer voor sterke mannen. Een damespistool is het zeker niet. Het hele gevoel van het geweer is robuust en stevig, gemaakt van geavanceerd polymeer materiaal dat tegen een stootje kan. De BT65 SB Elite heeft ook een paar tactische en militaire kenmerken, de matzwarte kolf met drie secties Picatinny rails aan de voorkant om zaklampen, lasers of andere accessoires te monteren.

De BT65 SB Elite wordt geleverd als complete set bestaande uit;
- het geweer
- drie magazijnen
- Optima 3-12 x 44 AO Richtkijker
- mounts,
- draagriem, een
- Optima II LED zaklamp met bevestiging
- reserve-afdichtingen en gereedschappen
- clip on bipod 
- een kunststof koffer flightcase

De lijst is behoorlijk compleet. Het enige wat je nog nodig hebt zijn kogeltjes en als het je eerste PCP geweer is een PCP Pomp of duikfles.

Wat een handige accessoire is voor de BT65 SB Elite is een geluiddemper. De BT is niet het stilste PCP geweer op de markt. De Hatsan geluiddemper past vanzelfsprekend perfect op de BT waardoor de BT65 snel verandert in een fluiterstille sniper. Wil je nog stiller? dan zijn de Donny FL dempers het proberen waard.
Wat opvalt tijdens het schieten met een demper is dat de hamerveer vrij luid is. Door het gebruik van de demper beginnen andere geluiden op te vallen. Door ervaren tuners is de resonantie van de hamerveer op te lossen, niet omdat het moet maar omdat het kan.

De meegeleverde Bipod is een leuk gebaar maar om eerlijk te zijn heb je daar niet veel aan. De Bipod is lang,van kunststof en heeft een losse bevestiging. Het geweer wordt er niet stabieler door. Het advies is gebruik een zandzakje of koop een betere Bipod

De mounts van de scoop zijn makkelijk te monteren en geven voldoende ruimte, misschien zijn voor de kritische schutter de mounts aan de hoge kant, zelf geef ik ook de voorkeur om de richtkijker zo dicht (laag) mogelijk op de loop te monteren.

 

04Jul
04Jul

Is een luchtbuks met een vaste loop beter dan een knikloop luchtbuks?

Dit is een veelgestelde vraag van recreatieve schutters. De vraag of een luchtbuks met vaste loop beter of  accurater is dan een knikloop luchtbuks is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden. 
Een knikloop luchtbuks met een een sluitstuk mechanisme "breech lockup" is in principe in alle facetten gelijk aan een vaste loop en in potentie in accuratesse "zuiver schotbeeld" gelijk aan een luchtbuks met vaste loop. In de praktijk hangt dit af van verschillende factoren en met name aan de techniek en kwaliteit van het sluitmechanisme.

Het grote verschil tussen een knikloop luchtbuks en een luchtbuks met vaste loop is dat de loop van de knikloop uitvoering niet vast zit aan de druk cilinder van de buks. De kwaliteit en het mechanisme van het sluitstuk is dan ook van essentieel belang. Door de jaren lange ervaring van bekende merken onder andere Webley, Benjamin, Gamo, Diana etc. Kan met zekerheid worden gezegd dat deze merken knikloop luchtbuksen gelijk staan met zuiverheid aan luchtbuksen met een vaste loop van vergelijkbare kwaliteit.

Bij veelvuldig en intensief gebruik kunnen de sluitmechanismen op den duur, enkele jaren, slijtage vertonen en minder nauwkeurig worden. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Bij de hierboven genoemde merken kunnen deze onderdelen vervangen worden en is de knikloopluchtbuks weer als nieuw. Dit in vergelijking met een luchtbuks met vaste loop waar het vervangen van slijtage onderdelen minder eenvoudig is.

  Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

FOTO Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

Slijtage kan worden beperkt door goed onderhoud van het sluitmechanisme van de knikloop luchtbuks. Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen in de handel onder andere het door bekende fabrikanten geadviseerde Napier Airgun Grease.

De nauwkeurigheid van een luchtdrukgeweer is van vele facetten afhankelijk. In dit artikel behandelen wij voornamelijk de nauwkeurigheid van de vaste loop en de knikloop. Toch is het belangrijk om een ander aspect in de vergelijking mee te nemen. Het vergelijken van een PCP luchtbuks met een knikloop luchtbuks is appels met peren vergelijken. Echter in dezelfde prijs kwaliteit klasse kunnen de knikloop luchtbuksen vergeleken worden met de zogenaamde pompbuksen of onderspanners. De Co2 luchtbuksen laten we in de vergelijking buiten beschouwing. Een luchtbuks met een vaste loop heeft technische toevoegingen als een grendel en een hendel (greep) om de luchtbuks op spanning te brengen. Deze essentiele onderdelen moeten sterk zijn en worden daarom gemaakt van zware materialen. De gemiddelde luchtbuks met vaste loop is dan ook zwaarder. Heeft het gewicht van een luchtbuks voordelen? In zijn algemeenheid geldt de regel dat zware luchtbuksen minder terugslag hebben dan lichtere luchtbuksen. Daar staat tegenover dat lichtere luchtbuksen veel gebruiksvriendelijker zijn voor meer all-round gebruik. Vanuit het schieten uit een vaste positie, benchrest zijn de verschillen minimaal. Als je weg blijft van competitie schieten, waar zelden gebruik wordt gemaakt van veer buksen, is een knikloop luchtbuks waarschijnlijk de beste keuze. Door het vriendelijke gewicht en de handelbaarheid zal de lichtere knikloop luchtbuks voor de meeste schutters accurater zijn dan de zwaardere vaste loop luchtbuksen.

 

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

5 artikel(en)

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee