Nieuws en Info

04Jul
04Jul

Is een luchtbuks met een vaste loop beter dan een knikloop luchtbuks?

Dit is een veelgestelde vraag van recreatieve schutters. De vraag of een luchtbuks met vaste loop beter of  accurater is dan een knikloop luchtbuks is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden. 
Een knikloop luchtbuks met een een sluitstuk mechanisme "breech lockup" is in principe in alle facetten gelijk aan een vaste loop en in potentie in accuratesse "zuiver schotbeeld" gelijk aan een luchtbuks met vaste loop. In de praktijk hangt dit af van verschillende factoren en met name aan de techniek en kwaliteit van het sluitmechanisme.

Het grote verschil tussen een knikloop luchtbuks en een luchtbuks met vaste loop is dat de loop van de knikloop uitvoering niet vast zit aan de druk cilinder van de buks. De kwaliteit en het mechanisme van het sluitstuk is dan ook van essentieel belang. Door de jaren lange ervaring van bekende merken onder andere Webley, Benjamin, Gamo, Diana etc. Kan met zekerheid worden gezegd dat deze merken knikloop luchtbuksen gelijk staan met zuiverheid aan luchtbuksen met een vaste loop van vergelijkbare kwaliteit.

Bij veelvuldig en intensief gebruik kunnen de sluitmechanismen op den duur, enkele jaren, slijtage vertonen en minder nauwkeurig worden. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Bij de hierboven genoemde merken kunnen deze onderdelen vervangen worden en is de knikloopluchtbuks weer als nieuw. Dit in vergelijking met een luchtbuks met vaste loop waar het vervangen van slijtage onderdelen minder eenvoudig is.

  Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

FOTO Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

Slijtage kan worden beperkt door goed onderhoud van het sluitmechanisme van de knikloop luchtbuks. Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen in de handel onder andere het door bekende fabrikanten geadviseerde Napier Airgun Grease.

De nauwkeurigheid van een luchtdrukgeweer is van vele facetten afhankelijk. In dit artikel behandelen wij voornamelijk de nauwkeurigheid van de vaste loop en de knikloop. Toch is het belangrijk om een ander aspect in de vergelijking mee te nemen. Het vergelijken van een PCP luchtbuks met een knikloop luchtbuks is appels met peren vergelijken. Echter in dezelfde prijs kwaliteit klasse kunnen de knikloop luchtbuksen vergeleken worden met de zogenaamde pompbuksen of onderspanners. De Co2 luchtbuksen laten we in de vergelijking buiten beschouwing. Een luchtbuks met een vaste loop heeft technische toevoegingen als een grendel en een hendel (greep) om de luchtbuks op spanning te brengen. Deze essentiele onderdelen moeten sterk zijn en worden daarom gemaakt van zware materialen. De gemiddelde luchtbuks met vaste loop is dan ook zwaarder. Heeft het gewicht van een luchtbuks voordelen? In zijn algemeenheid geldt de regel dat zware luchtbuksen minder terugslag hebben dan lichtere luchtbuksen. Daar staat tegenover dat lichtere luchtbuksen veel gebruiksvriendelijker zijn voor meer all-round gebruik. Vanuit het schieten uit een vaste positie, benchrest zijn de verschillen minimaal. Als je weg blijft van competitie schieten, waar zelden gebruik wordt gemaakt van veer buksen, is een knikloop luchtbuks waarschijnlijk de beste keuze. Door het vriendelijke gewicht en de handelbaarheid zal de lichtere knikloop luchtbuks voor de meeste schutters accurater zijn dan de zwaardere vaste loop luchtbuksen.

 

24May
24May

Nieuwe locatie

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door Edwin

Nieuwe locatie

Onze nieuwe Showroom aan de Rosbayerweg 149 in Wormerveer is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. In de showroom kun je alle replica's, luchtbuksen en andere artikelen bewonderen en natuurlijk kopen en direct meenemen. Als je onze schietbaan wil huren is het verstandig om even te bellen. Het kan zijn dat iemand je net voor is....

Ons assortiment is in de laatste twee jaar hard gegroeid. Samen met onze trouwe klanten hebben we onze mooie collectie luchtbuksen, airsoft replica's, kruisbogen en zakmessen samengesteld. Onze oude locatie werd te klein om alles goed te laten verlopen. Inmiddels zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie in Wormerveer waar wij meer willen dan alleen een magazijn. Onze vaste klanten willen ons graag bezoeken. Dat kan natuurlijk al in onze winkel op de bazaar in Beverwijk maar binnenkort ook in onze showroom in Wormerveer. Daarnaast zal onze showroom ook doordeweeks open zijn. 

Wat is er nou leuker en beter om een keuze te maken dan dat je de luchtbuks en of Airsoftreplica kan proberen. Bij onze showroom is ook een schietbaan van 18 meter waar je kunt testen maar ook met je eigen luchtbuks of airsoft replica terecht kan. 

Voor onze klanten willen wij een bijzondere showroom bouwen, geen doorsnee winkel maar iets bijzonders. Dat kost tijd en op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bouwen van onze showroom. De komende weken en dagen houden we je via onze blog, facebook en nieuwsbrieven op de hoogte. 

 

Rosbayerweg 149 Wormerveer Shogun Showroom

03Feb
03Feb

1077 PCP

1 Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door Edwin

Nieuws van Crosman Luchtbuksen
De populaire crosman 1077 Co2 Luchtbuks is uitgebracht in een PCP uitvoering.
Deze nieuwe PCP luchtbuks is in januari gepresenteerd in Amerika. Crosman wil met de 1077 PCP Wildfire de PCP wereld in vuur en vlam zetten, aan de naam zal het niet liggen.
De 1077 Wildfire is een semi-automatisch luchtdrukgeweer met een 12 shots magazijn. Volgens Crosman kan de 1077 Wildfire net zo snel worden afgevuurd als je vinger de trekker kan bedienen!
Waar de gangbare PCP luchtbuksen cilinders hebben die tot 200 bar opgepompt of gevuld kunnen worden met een duikfles heeft de 1077 Wildfire een cilinder vermogen van 130 bar, dit maakt zoals
Crosman aangeeft het oppompen van je PCP luchtbuks een stuk makkelijker en verhoogt het plezier voor de PCP schutter.

05Aug
05Aug

Webley terug in Nederland!

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door xander bakker

Shogun de eerste geautoriseerde Webley dealer in Nederland!

13Apr
13Apr

airsoftmarkt

2 Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door xander bakker

Dit jaar staat SHOGUN voor het eerst op de AIRSOFT MARKT bij Balls&Arrows in Lelystad. Dit wordt gehouden op zondag 19 april De Serpeling 210, 8219 PZ Lelystad. 

27Mar
27Mar

Prijzenwinnaars ronde 1

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door xander bakker

Vandaag start onze 2e Super Prijzen Ronde ! En maken we de prijswinaars van de vorige ronde bekend.
En dit geven we deze keer weg:

13Mar
13Mar

prijzenfestival is begonnen!

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door xander bakker

Het Prijzenfestival is los gebarsten! We hebben zojuist het 1e Prijzenpakket bekend gemaakt via facebook.

06Mar
06Mar

2e paasdag open

Comments| Geplaatst in Nieuws en Info door xander bakker

De winkel van shogun op de zwarte markt te beverwijk is OPEN op 2e paasdag, maandag 6 april.

06Mar
06Mar

Via diverse media heb je het al kunnen vernemen, onze spiksplinternieuwe webshop is vorige week LIVE gegaan. En we zijn er beretrots op! Nu kun je nog makkelijker al die supermooie producten bekijken en vergelijken.

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 artikel(en)

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee