Eén hulpmiddel met verschillende tools

Ondanks dat multitools steeds vaker verkocht worden, is niet iedereen er bekend mee. Daarom geven wij hier eerst wat tekst en uitleg over dit hulpmiddel. In feite kunnen we een multitool het beste omschrijven als een hulpmiddel dat bestaat uit verschillende handige tools. Zo bevat het merendeel van de multitools tegenwoordig in ieder geval een tang, zakmes(sen), flessenopener en schaar. Als je een eenvoudige multitool koopt, houdt het hier mogelijk bij op. Toch zijn er ook aanzienlijk uitgebreidere exemplaren. Zo zijn er ook multitools die een kurkentrekker, vijl en één of meerdere schroevendraaiers bevatten.

Makkelijk in gebruik

Een multitool mag dan een groot aantal gereedschappen herbergen, toch is hij makkelijk in gebruik. Als je het hulpmiddel niet gebruikt, zitten alle tools veilig opgeborgen in het handvat. Heb je één van de tools nodig? Dan trek je deze makkelijk uit het handvat. Een zakmes is bijvoorbeeld voorzien van een inkeping, waardoor je hem met jouw nagel omhoog kunt trekken. Dit geldt overigens ook voor andere hulpmiddelen die je misschien wat lastig uitklapt.

Doordat er goed is nagedacht over het ontwerp van een multitool, is hij gemakkelijk te bedienen. Je tovert een hulpmiddel binnen een paar tellen tevoorschijn. Hierdoor kun je jouw multitool altijd snel gebruiken. Nadat je een tool gebruikt hebt, berg je deze bovendien snel weer op. Je klapt hem namelijk gewoon weer in, waardoor hij in het handvat verdwijnt. Gebruik je de multitool niet? Vergrendel hem dan. In dat geval voorkom je dat er een tool uitklapt terwijl je het hulpmiddel in jouw broekzak, jaszak of tas hebt opgeborgen. 

Voor iedere situatie het juiste hulpmiddel

Waar een zakmes enkel uit een mes bestaat, bestaat een multitool uit verschillende tools. Vandaar dat dit hulpmiddel in verschillende situaties uitkomst biedt. Wil je een touw doorsnijden? Dan pak je simpelweg één van de zakmessen uit de multitool erbij. Met behulp van de schroevendraaiers kun je bovendien verschillende soorten schroeven vast- of losdraaien. De andere tools komen onder meer van pas bij het bereiden van eten. Vandaar dat een multitool onder meer van pas komt bij kamperen of survivallen. Doe je hier niet aan? Dan betekent dit niet dat je niets aan een multitool hebt. Iedereen heeft namelijk baat bij een multitool.