De Webley VMX Co2 Pistool een nieuw model of een verbeterde versie van bestaande modellen?

De Webley VMX Pistool lijkt op bestaande modellen als de Diana Airbug of Bandit. Toch zijn er verschillen aan de buitenkant maar ook onzichtbaar op technisch vlak.

Om maar gelijk oer hollands met de deur in huis te vallen, de prijs. De Webley VMX is de goedkoper € 125,- dan de andere merken. Dit geldt niet alleen voor het pistool maar ook voor de accessoires als reserve magazijnen en onderdelen ben je bij Webley goedkoper uit.

De Kolf van de Webley VMX Co2 pistool is van hoogwaardig kunststof en heeft een fijne grip en goede balans. Dit valt direct op als je de Webley ter hand neemt. Ten opzichte van de andere modellen biedt de kolf met boven en onder een picatinny rail veel mogelijkheden voor het monteren van een pistool richtkijker, red dot, laser en of zaklamp.

De prestaties van de Webley pistool zijn verassend. De VMX gaat spaarzaam om met de Co2 patronen minimaal 30 schoten op consitente kracht met een prachtig schotbeeld. Dit maakt van het schieten met een feestje. De bolt action spant soepel en de toevoer van de kogeltjes uit het magazijn, 9 shots 4.5mm en 7 schots 5.5mm werkt uitstekend.

Het wisselen van de Co2 patronen werkt makkelijk en in de dop van de Co2 behuizing is een handig staafje gemaakt die je uit de dop kan draaien en als hendel kan gebruiken om de Co2 afsluiting makkelijk en zonder zere vingers los te draaien, dat noem ik nog eens handig!

Het pistool wordt geleverd met één magazijn en een inleg tray voor single shot schieten als je dat wil. Het plaatsen van het magazijn is makkelijk gemaakt door een magneetje die ervoor zorgt dat het magazijn goed op zijn plaats blijft in het pistool.

De Webley VMX Co2 Pistool is geschikt voor verschillende toepassingen. Lekker recreatief op blikjes, tonnetjes, sterretjes etc schieten, maar ook voor het target schieten op kaarten en plates.

Wij krijgen vaak de vraag voor een stil pistool om geen geluidsoverlast te geven. Wij hebben de Webley VMX Co2 getest met een demper en zijn bijzonder verrast hoe stil je met deze Webley lekker kan schieten in de tuin zonder overlast voor je buren of gezinsleden. Wij hebben gebruik gemaakt van de HOGAN Decimeater maar andere 1/2 unf dempers passen ook prima op deze Webley.

Om een mooi schotbeeld te houden vergeet dan niet om het VMX pistool te onderhouden. Wij adviseren om de 10 normale Co2 patronen een Co2 onderhoudspatroon te gebruiken voor de interne smering. Daarnaast is het van belang om tussen de 500 / 1000 schoten de loop van de Webley te reinigen. Dit is een makkelijk klusje en kost nauwelijks tijd.

Webley is er wederom in geslaagd een fijn Pistool uit te brengen die gebruikt maakt van verbeterde bestaande technieken. Dit staat garant voor gebruikszekerheid, gemak en betrouwbaarheid.