Webley & Scott is een van de oudste namen uit de wapen industrie met bijna twee eeuwen productie van de meest beroemde vuur en luchtdruk wapens die de wereld ooit heeft gezien de Webely revolver, shotguns Webley geweren en het eerste luchtdruk geweer Webley Mark 1.

 

In 1924 heeft Webley & Scott zich gericht op het ontwikkelen van luchtdrukwapens. Het eerste model was de Webley Mark 1 en in die tijd al een toonaangevend krachtige luchtbuks. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de Webley luchtdrukgeweren gebruikt voor geweer trainingen, jacht en sportschieten.

 

Webley behoort door de jaren lange ervaring tot het topsegment luchtdruk wapens. De ontwikkelingen bij Webley staan niet stil en de Webley ingenieurs ontwikkelen continue nieuwe technieken. Inmiddels zijn veel innovaties toegevoegd aan de luchtdruk geweren en pistolen zoals de D-RAM gasveer, terugslag reductie systemen en nog veel meer. Webley voert de kaliber range van 4.5mm, 5.5mm, 6,35mm en het midden kaliber .20 (5mm).

 

De afgelopen jaren zijn de Webley luchtbuksen en pistolen nauwelijks verkrijgbaar geweest en dat was een kwalitatief gemis voor de Nederlandse sportschutter.  In 2010 heeft de firma Blue Rooster de import en distributie van Webley opgepakt en is Shogun de eerste geautoriseerde Webley dealer in Nederland.

 

Maak kennis met de geweldige luchtdruk geweren en pistolen van Webley!