Blog

03Nov
03Nov

Dradenkruis vs Glas Etched kruis

Wat is het verschil tussen Glas Etched Kruis en Dradenkruis bij Richtkijkers

Het is een feit dat de eerste dradenkruizen van richtkijkers waren gemaakt van haren in plaats van de nu gebruikte kunstof draden.
Crosshairs werden ooit ook gemaakt van spinnenzijde. Het was toen perfect voor gebruik. Het was dun en sterk, en het belemmerde het licht dat door de telescoop viel niet. Zelfs de zeer lichte zilverachtige kleuren stonden praktisch gebruik niet in de weg, omdat het als zwart zou lijken wanneer het natuurlijke licht het dradenkruis zou verlichten. Toen kwam het gebruik van draad.

Het is eenvoudig genoeg om te gebruiken omdat het sterk en duurzaam is, kan worden gemanipuleerd om verschillende diktes te vormen en ze de binnenkomende doorlaatbaarheid van licht niet belemmeren. Tegenwoordig worden draadkruisdraden meestal gemaakt van een zeer fijne platina- of wolfraamdraad. Het draadkruis ondersteunt zichzelf echter en is vatbaar voor schade door talloze manieren, zoals druk en kracht door vallen, herhaaldelijk terugslaan, onjuiste montage en meer. Hoewel ze sterk kunnen zijn, zijn er schutters die anders kunnen getuigen. Ze hebben meer dan een behoorlijk deel van de dradenkruizen voor hun eigen ogen zien breken. Nu zeggen wij hier niet dat dradenkruizen slecht zijn, integendeel, ze dienen uitstekend voor hun doel. Maar draadkruizen kunnen breken, vallen niet op hun plaats en ze zijn beperkt qua ontwerp omdat draad slechts op een beperkt aantal manieren kan worden verdund en platgedrukt. De oplossing voor deze mogelijke nadelen? Glas geëtste dradenkruizen.

Glas etched kruizen

Hoewel er verschillende methoden zijn om een ​​glas geëtst dradenkruis te maken, is een van de populaire manieren om het met een laser in het glas te branden. Dit is een premiumfunctie die meestal alleen te zien is op zeer hoogwaardige richtkijkers van merken als Hawke, Swarovski, Zeiss, RAM-Optics en anderen.

Dit brengt ons bij een hardnekkige fabel: met glas geëtste dradenkruizen zijn zwak. Als merken van wereldklasse glas-geëtste dradenkruizen produceren, hoe kunnen ze dan de reputatie hebben zwak te zijn?  Er is een misverstand dat met glas geëtste dradenkruizen zwak en onbetrouwbaar zijn en dat je voor nauwkeurigheid niet op glas kunt vertrouwen. Als dat je manier van denken is, kun je net zo goed dradenkruizen allemaal tegelijk weggooien en teruggaan naar ijzeren vizieren.

Glas Etched kruis - Richtkijker

In plaats daarvan zijn geëtste dradenkruizen extreem duurzaam, omdat je het dradenkruis niet kunt beschadigen tenzij je het glas zelf vernietigt. Een ander heel dun stuk glas ligt ook bovenop het geëtste glas om het geëtste dradenkruis te klemmen. Je kunt geen zwak, met glas geëtst dradenkruis hebben, tenzij je letterlijk het glas zelf uit elkaar haalt.

Hawke Richtkijkers

De mythe zou echter kunnen liggen in de moeite die het kost om een ​​met glas geëtst dradenkruis te maken en het aanvullende anodisatieproces dat plaatsvindt tijdens de productie. Geëtste dradenkruizen kosten meer omdat ingenieurs veel precieze details moeten verwerken aan de richtkijker aan het reinigen, interne smering en de kwaliteit van de zwarte anodiek die wordt gebruikt om de interne structuur van de scope te coaten.
Als er tijdens de montage een stukje schemering of anodische vlek vrijkomt of vast komt te zitten aan het lasergegraveerde glas, gaat het de hele kijk- en glaservaring verpesten. Er komt dus veel kijken bij het maken van een met glas geëtst dradenkruis, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de inspanningen.

Voordelen van glasgeëtst richtkruis;

  • Vrijwel onverwoestbaar
  • Laser geëtst Vereist geen draadcomponenten
  • Vereist meer engineering en precisie voor detail
  • Kan nauwkeuriger zijn dan draadkruizen
  • Maakt meerdere variaties van dradenkruis mogelijk
  • Maakt complexe ballistische dradenkruizen mogelijk
  • Maakt drijvende onderdelen van een dradenkruis mogelijk
  • Wordt vaak geleverd met de beste glascoatings

02Jan
02Jan

vorsk airsoft

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Nuprol Vorsk GBB Airsoftpistolen

Met de Nuprol Vorsk is er weer een nieuwe generatie GBB airsoftpistolen op de markt met een nieuwe uitstraling. Vorig jaar op de IWA gingen er al geruchten over deze nieuwe lijn maar daarna is het goed geheim gebleven, maar nu in 2020 zijn de Vorsk airsoftpistolen dan eindelijk verkrijgbaar.

Vorsk GBB HiCapa airsoftpistool

 

De Vorsk wordt in verschillende uitvoeringen geleverd, HiCapa uitvoeringen en de bekende G uitvoeringen. De eerste levering die wij inmiddels in huis hebben zijn de Hi-Capa 4.3 en de Hi-Capa 5.1
Wat direct opvalt zijn de verschillende kleurencombinaties van de pistolen. Hiermee volgt Vork ook de trend die in de landen om ons heen al verder is dan in Nederland, meer kleuren in replica's. De kleuren in de replica's zie je op dit moment in Nederland voornamelijk nog in het Speed QB segment maar wint snel aan terrein.

Nuprol Vorsk HiCapa

De Vorsk GBB airsoft modellen worden geleverd met een 23 rounds GBB magazijn Het magazijn heeft een plastic follower werkt prima maar wees voorzichtig met het laten vallen want dan breekt het gemakkelijk. In de doos vind je een sleutel voor je silenceradapter, een reserve nozzle en een magwell pin. Dit komen we zelden tegen bij andere merken. De extra onderdelen laten al zien dat Nuprol zich verdiept in de behoefte van de airsofter.

De Vorsk modellen zijn full-metal en hebben een fijne blow back. Aan de linkerkant van de kast vind je een de slide release met een fijne grip en op goede bereikbaarheid van je duim voor een snelle release. De rear optics zijn helder met glow effect en een True Glow korrel. Aan de voorkant van de loop vind je de adapter voor het bevestigen van een silencer of tracerunit, de adapter kan ook geheel worden verwijderd waardoor je een mooie vlakke loopmond krijgt. Aan de onderkant van de loop vind je een picatinnyrail voor het bevestigen van een flashlight, lacer of andere tactische gadget.
De greepveiligheid en de slede veiligheid zijn doeltreffend als handig en goed bereikbaar.

 hi-capa 5.1

Prestaties
De fabrieksopgave voor de fps is rond de 325 fps. Tijdens onze praktijktest kwam de fps uit op 290 fps, getest met 0,20g bb's en Nuprol 2.0 green gas. Zoals bekend is de temperatuur van invloed op de prestaties van de GBB pistolen en wellicht is daarom de fps tijdens de test (7 ℃ buitentemperatuur) lager dan de fabrieksopgave. Tijdens de test hebben wij twee magazijnen van 23 rounds kunnen leegschieten, hiermee is de Vorsk efficient met zijn gasgebruik.

De eerste bevindingen zijn positief, goede specs en materialen. Prestaties zijn goed en de looks prima, wat ons betreft een goede aanvulling

10Nov
10Nov

Webley VMX Co2 pistool

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

De Webley VMX Co2 Pistool een nieuw model of een verbeterde versie van bestaande modellen?

De Webley VMX Pistool lijkt op bestaande modellen als de Diana Airbug of Bandit. Toch zijn er verschillen aan de buitenkant maar ook onzichtbaar op technisch vlak.

Om maar gelijk oer hollands met de deur in huis te vallen, de prijs. De Webley VMX is de goedkoper € 125,- dan de andere merken. Dit geldt niet alleen voor het pistool maar ook voor de accessoires als reserve magazijnen en onderdelen ben je bij Webley goedkoper uit.

De Kolf van de Webley VMX Co2 pistool is van hoogwaardig kunststof en heeft een fijne grip en goede balans. Dit valt direct op als je de Webley ter hand neemt. Ten opzichte van de andere modellen biedt de kolf met boven en onder een picatinny rail veel mogelijkheden voor het monteren van een pistool richtkijker, red dot, laser en of zaklamp.

18Sep
18Sep

De Air Venturi Seneca Dragon Claw .50 kaliber luchtbuks

Dit is even anders dan de Kermis Buks!

Eerst een paar specs van de Air Venturi Dragon Claw .50
- Power 207 m/s schietsnelheid met een 210grain luchtbuks kogel
- Kan hagelpatronen afvuren (Air Venturi ShotShells)
- Kan Pijlen afvuren (Air Venturi Air Bolts .50)
- Verkrijgbaar in Single of Dual Tank uitvoering

Air Venturi Dragon Claw Luchtbuks

11Sep
11Sep

hammer

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

Umarex introduceerd de Big Bore Hammer .50 Luchtbuks

De Umarex® Hammer, gebouwd in de VS, is de krachtigste .50 productie luchtbuks ter wereld. De wereld van de Big Bore is in ontwikkeling en Umarex wil direct de Nr 1 positie veroveren met de De Hammer .50
De Hammer is bedacht, ontworpen en gebouwd in Amerika. De productieassemblage vindt plaats in Fort Smith, Arkansas in de fabriek van Umarex in de USA. In maart 2019 is gestart met de serie productie van dit model.

15Apr
15Apr

hatsan bt65 sb elite

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

Hatsan is inmiddels een bekend merk onder de luchtbuksen en na een aantal jaar kunnen we voor een aantal modellen, onder andere de BT65 SB Elite zeggen dat ze betrouwbaar zijn. De Hatsan luchtbuksen hebben uiterlijke kenmerken waardoor ze niet snel te verwarren zijn met andere merken. Het design spreekt je aan of niet.

De Hatsan BT65 SB Elite PCP is een veel gekozen model waar ook regelmatig vragen over worden gesteld. Daarom nemen we de Hatsan BT65 SB Elite onder de "loep"

De BT65 is een PCP luchtbuks, onder de luchtschutters wordt het vaak een persluchtbuks genoemd. De officiele benaming is een PCP luchtgeweer Pre Charged Pneumatic Rifle (PCP) De kolf is van polymeer kunstof en voorzien van een in hoogte verstelbaar wangstuk, voor de meer ervaren schutter maar zeker ook voor de schutter die snel vorderingen maakt is dit een eigenschap die gewaardeerd zal worden.

Hatsan BT65 SB Elite verstelbaar wangstuk

De BT65 SB Elite is een groot zwaar geweer voor sterke mannen. Een damespistool is het zeker niet. Het hele gevoel van het geweer is robuust en stevig, gemaakt van geavanceerd polymeer materiaal dat tegen een stootje kan. De BT65 SB Elite heeft ook een paar tactische en militaire kenmerken, de matzwarte kolf met drie secties Picatinny rails aan de voorkant om zaklampen, lasers of andere accessoires te monteren.

De BT65 SB Elite wordt geleverd als complete set bestaande uit;
- het geweer
- drie magazijnen
- Optima 3-12 x 44 AO Richtkijker
- mounts,
- draagriem, een
- Optima II LED zaklamp met bevestiging
- reserve-afdichtingen en gereedschappen
- clip on bipod 
- een kunststof koffer flightcase

De lijst is behoorlijk compleet. Het enige wat je nog nodig hebt zijn kogeltjes en als het je eerste PCP geweer is een PCP Pomp of duikfles.

Wat een handige accessoire is voor de BT65 SB Elite is een geluiddemper. De BT is niet het stilste PCP geweer op de markt. De Hatsan geluiddemper past vanzelfsprekend perfect op de BT waardoor de BT65 snel verandert in een fluiterstille sniper. Wil je nog stiller? dan zijn de Donny FL dempers het proberen waard.
Wat opvalt tijdens het schieten met een demper is dat de hamerveer vrij luid is. Door het gebruik van de demper beginnen andere geluiden op te vallen. Door ervaren tuners is de resonantie van de hamerveer op te lossen, niet omdat het moet maar omdat het kan.

De meegeleverde Bipod is een leuk gebaar maar om eerlijk te zijn heb je daar niet veel aan. De Bipod is lang,van kunststof en heeft een losse bevestiging. Het geweer wordt er niet stabieler door. Het advies is gebruik een zandzakje of koop een betere Bipod

De mounts van de scoop zijn makkelijk te monteren en geven voldoende ruimte, misschien zijn voor de kritische schutter de mounts aan de hoge kant, zelf geef ik ook de voorkeur om de richtkijker zo dicht (laag) mogelijk op de loop te monteren.

 

21Oct
21Oct

De verschillen tussen Green Gas

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin Ringeling

Wat zijn de verschillen tussen soorten en merken Green Gas

Welk Green Gas moet ik hebben voor mijn replica? is een vraag die veel wordt gesteld. Om goed antwoord te geven op deze vraag gaan we dieper op de inhoud in. 
We nemen in het antwoord ook de verschillen met Co2 mee, want Co2 en Green Gas zijn niet hetzelfde!

Merken Green Gas

Er bestaan veel verschillende merken Green Gas te veel om allemaal te behandelen en te onderzoeken. In deze uitleg beperken we ons tot de volgende merken; Abbey, NUPROL, Walther en Heckler & Koch

03Jun
03Jun

Umarex Glock Airsoft modellen op Co2

De Umarex Glock 19 Co2 was al een tijdje verkrijgbaar maar nu zijn ook de Glock 17 en 34 verkrijgbaar op Co2. Van veel klanten krijgen wij de vraag of de Co2 magazijnen ook gebruikt kunnen worden in de Glock 17 GBB modellen. De kop van het magazijn is het zelfde en het Co2 magazijn past ook prima in de Glock 17 GBB. Wat kan er nou mis gaan zou je denken. Bij sommige 1911 airsoft pistolen kan gas en Co2 uitgewisseld worden. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het mogelijk is om van een Co2 model 1911 een gasmagazijn te gebruiken andersom niet.

Navraag bij de importeur van de Glock airsoft pistolen leverde weinig op, dan blijft er niks anders over dan een test te doen om te ondervinden of het goed werkt of er misschien wat probleempjes voorkomen. Proberen maar. We verwijderen het gas magazijn uit een Umarex Glock 17 gen 4 airsoftpistool en plaatsen het Co2 magazijn in de magazijnhouder van het pistool. Het magazijn past uitstekend "So far so good" Op onze testbaan hebben we de Chronometer klaargezet en we testen de FPS met 0,20gr Open Blaster BB's. Wij willen graag weten of we een afwijking inde FPS kunnen meten door gebruik van het Co2 magazijn.

Klaar voor het eerste schot - Bang!!! wat een knal, dit geluid nog niet eerder gehoord uit een airsoft blow back pistool. Ik dacht even dat ik een 9mm te pakken had. De chrono heeft geen meting kunnen verrichten, dit gebeurt wel vaker met het eerste schot. Het lijkt wel of de chrono's eerst wakker moeten worden. Klaar voor het tweede schot. Chrono staat goed klaar en enigszins opgewonden door de eerste knal hebben we grote verwachtingen voor wat komen gaat. Bang! en krak en een hoop gerinkel. Na het tweede schot is de Glock 17 gen 4 Airsoft GBB helemaal ontploft. De slede is letterlijk afgebroken aan de voorkant door de kracht van de Blow Back en in zijn geheel van de kast afgesprongen envenals de slede stop.

Dit was één van de kortste testen die wij hebben uitgevoerd. Na twee schoten was het overduidelijk dat je geen Glock Co2 magazijn kan gebruiken in je Umarex Glock GBB wapen ongeacht of dit de Glock 17 gen 3 of 4 is of een ander model.
Een gewaarschuwd mens.....

06Mar
06Mar

Nuprol

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

NUPROL 

De NUPROL producten zijn vanaf vandaag ook bij SHOGUN online en in de winkels te koop. Lange tijd stond dit fantastische merk voor airsoft supplies op ons lijstje. Voordat wij producten opnemen in ons assortiment willen wij er zeker van zijn dat de producten goed verkrijgbaar zijn. NUPROL heeft geinvesteerd in een distributiecentrum in Nederland, niets stonds ons meer in de weg om NUPROL op te nemen in ons assortiment.

De NUPROL airsoft onderhoudsproducten zijn gemakkelijk in gebruik en van hoge kwaliteit. De Premium Silicone Gun Oil en de NUPROL Airsoft Maintenance Kit mogen niet ontbreken in je standaard onderhouds uitrusting. Ook wel eens last van een beslagen bril of goggles? Probeer dan eens de NUPROL Clear View Anti Fog spray

09Nov
09Nov

glock airsoft

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Glock Airsoft

Eindelijk is het  zover. De officiele Glock airsoft pistolen liggen klaar om uitgeleverd te worden. Eind vorig jaar heeft Umarex de licenties van Glock in handen gekregen. Hiermee is Umarex de enige officiele licentiehouder van Glock airsoft pistolen in de Wereld.

De Glock modellen zijn immens populier bij de verschillende defensie eenheden en wetshandhavers wereldwijd. Wist je dat de Amerikaanse Politie en Mariniers gebruik maken van de Glock? Maar ook in eigenland is de Glock 17 populair. Defensie, Marechaussee en het Arrestatieteam gebruiken de Glock als ultiem dienstwapen.

Umarex is gestart met de Glock 17 GEN 4 , Glock 17, Glock 19 en Glock 42 later volgen er meer modellen. Vanzelfsprekend zijn de bijbehorende magazijnen ook ruim verkrijgbaar.

De Glock is bekend geworden door het kunststof materiaal gebruik. De Glock 17 het eerste gepatenteerde Model is de bekendste. De naam 17 onleend de Glock aan het 17e ingediende patent van dit model. De Glocks zijn er in vele modellen maar door de hoekige vierkante vorm herken je een Glock pistool direct.

Vele airsoft fabriekanten hebben de Glock 17 en andere modellen nagemaakt, echter de meeste zonder licentie. ASG was een paar jaar geleden de licentie houder maar Glock heeft dat ingetrokken. Na een paar jaar juridische procedures voeren tegen de "illegale modellen" zijn nu goede afspraken gemaakt met Umarex om de Glock airsoft replica's onder volledige licentie op de markt te brengen. Wij zijn daar blij mee. Eindelijk kun je weer een mooie Glock 17, 19 en 42 airsoftpistool kopen van goede kwaliteit want daar staat Umarex garant voor. De Glock airsoft modellen van Umarex zijn uniek voor verzamelaars. Umarex zal de Glock replica's maken met alle detailmarkeringen waardoor het niet van de vuurwapen Glock te onderscheiden is. Niet eerder is er een Glock replica zo nauwkeurig nagemaakt.

Glock 17 airsoft pistoolGlock 17 airsoft pistool zijkant

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 31 tot 40 van 52 in totaal

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  • RAM
  • Buck Knives
  • Nuprol
  • ASG
  • Crosman
  • Heckler & Koch
  • Glock
  • Hatsan
  • MTech
  • G&G
  • Daisy
  • Enola Gaye
  • KWC
  • Webley & Scott
  • Classic Army
  • Valken
  • Secutor
  • WE Airsoft
  • John Lee
  • Ridgeline
  • Colt