inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Kruisbogen


Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

30 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

30 artikel(en)

Boogsport

Boogsport is een erg populaire bezigheid in Nederland. Zo kun je vrij makkelijk met een simpele pijl en boog in je tuin op een doelpak schieten of zelfs met een pistool kruisboog op een zolderkamer. Ook kun je boogsport beoefenen op verschlillende verenigingen in je omgeving. Naast het beoefenen van boogschieten (of kruisboog schieten) als sport is het ook gewoon ontzettend leuk om recreatief met deze spullen aan de slag te gaan. Heb je de ruimte en wil je eens wat anders doen dan kaarten op een zaterdag avond? Dan is boogsport echt iets voor jou. Bij Shogun kun je verschillende boogsport artikelen online bestellen. Of misschien wil je wel eerst in onze winkel bekijken welk type pijl en boog of kruisboog voor jou geschikt is. Op deze pagina geven wij uitleg over de verschillende boogsport artikelen die bij ons te verkrijgen zijn. Het is goed om jezelf te informeren voordat je een aankoop doet, lees daarom vooral snel verder want wij geven hier uitgebreid uitleg over kruisbogen en pijl en bogen.

Een kruisboog is een wapen dat wordt gebruikt om korte pijlen mee af te vuren. Daarnaast worden kruisbogen in de boogsport ook gebruikt om wedstrijden mee te schieten. In tegenstelling tot een pijl en boog heeft een kruisboog een trekker mechanisme waardoor het wapen voor langere tijd onder grote druk gespannen kan blijven staan. Het voordeel van een kruisboog over bijvoorbeeld een handboog is dan ook de enorme kracht van een kruisboog. In de geschiedenis had een kruisboog een belangrijke militaire toepassing. Zo kon een kruisboog gemakkelijk door een harnas heen schieten. Deze ontwikkeling is van grote invloed geweest op de manier waarop oorlog werd gevoerd. Naast de grotere kracht heeft een kruisboog ook andere voordelen boven een handboog. Zo is een kruisboog een stuk preciezer, heeft het een groter bereik en zijn ze ook goed door een ongeoefende schutter te gebruiken.

Compound kruisbogen zijn een uitvinding van de moderne tijd maar erg populair in de boogsport. Door vernuftig gebruik van een katrollen systeem kan een compound kruisboog een stuk makkelijker gespannen worden. Voor een kruisboog geldt namelijk; hoe zwaarder de boog, hoe moeilijker het is om deze te spannen. Dankzij een compound systeem is het mogelijk om kruisbogen te spannen met een kracht van wel 200 LBS, dat is ruim 90 kilo! Als je dit zonder een katrol zou moeten spannen zou je dus het volledige gewicht moeten trekken. Zoals eerder gezegd worden kruisbogen dankzij hun grote kracht in Amerika gebruikt voor de jacht op groot wild.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Ga dan naar onze compound kruisboog categorie.

Een pistool kruisboog is een kleine kruisboog zonder schouderstuk en heeft een gematigde kracht. Ook zijn pistool kruisbogen minder sterk dan geweerkruisbogen. Dit omdat ze een kleinere boog hebben en dus minder spankracht. Los van deze verschillen werkt het principe van een pistool kruisboog het zelfde als een geweerkruisboog. Maar, dankzij de beperkte kracht is schieten op korte afstand een stuk leuker en ook veiliger. Zo zijn onze pistoolkruisbogen in verschillende krachten te krijgen. Met name de pistoolkruisbogen van 50LBS of 80LBS zijn erg populair. Deze bogen zijn goedkoop en toch van hoge kwaliteit. Kortom, pistool kruisbogen zijn unieke apparaten die goed gebruikt kunnen worden om met veel plezier in de tuin te schieten of op een zolderkamer.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Ga dan naar onze pistool kruisboog categorie.

Er zijn verschillende manieren om een kruisboog te spannen. Bij moderne kruisbogen wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van voetbeugel of 'stijgbeugel'. Deze beugel wordt op de grond gezet zodat men de voet in de beugel kan plaatsen. Vervolgens kan de kruisboog gespannen worden door deze via de pees in het trekker mechanisme te trekken. Als je een compound kruisboog hebt, is met de hand spannen vaak lastig. Daarom maak je bij een compound kruisboog gebruik van een spanhulp. Ook zijn er tegenwoordig zogenaamde PCP kruisbogen. Deze kruisbogen hebben een uniek systeem omdat de pees van de boog door perslucht wordt opgespannen. Op deze manier kan er een grote hoeveelheid kracht geproduceerd worden zonder dat de schutter de boog hoeft te spannen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook PCP luchtgeweren die pijlen afschieten.

Kruisboog schieten is als sport minder populair dan pijl en boog schieten. Echter, in de boogsport worden in Nederland kruisboog wedstrijden georganiseerd. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij een kruisboogvereniging in Nederland. Op deze manier is het mogelijk om te kunnen oefenen door kruisboog te schieten op een kruisboogschietbaan. Ben je geïnteresseerd in boogsport en wil je graag kruisboog schieten bij een vereniging? Bekijk dan de website van NKB de Nederlandse Kruisboog Bond voor meer informatie.

Ook een pijl en boog kopen? Dat kan! In ons grote boogsport assortiment behoren verschillende soorten pijlen en bogen. Zo hebben wij een pijl en boog die geschikt is voor kinderen of jong volwassenen. Daarnaast biedt Shogun natuurlijk ook bogen voor volwassenen aan. Het verschil tussen de twee is dat een pijl en boog voor een volwassene vaak een stuk zwaarder te spannen is dan een pijl en boog voor kinderen. Hierdoor is de kracht van een volwassen pijl en boog vele malen hoger dan een kinder boog. Ook is er een verschil in treklengte. Omdat volwassenen langere armen hebben kunnen ze de pees van een pijl en boog verder naar achteren trekken. Hierdoor wordt wederom meer kracht opgebouwd dan bij een kinder pijl en boog. Het verschil in kracht wil niet zeggen dat onze kinder bogen niet geschikt zijn om plezier mee te hebben en goed mee te kunnen schieten. In tegendeel! Onze kinderbogen hebben een kracht die precies goed is voor de jongere boogschutters. Hierdoor kunnen ze zich goed focussen op hun techniek waardoor ze beter zullen gaan schieten. Dit is wat boogschieten natuurlijk leuk maakt, je doel raken!

Een compound boog van hoge kwaliteit vind je ook in het assortiment van SHOGUN. Zo hebben wij compound bogen die volledig in kracht verstelbaar zijn. Dat wil zeggen; vind je dat de boog bij aankoop te zwaar is? Dan pas je de kracht van de boog met een handomdraai aan. Hierdoor kun je de over een langere periode gemakkelijk jouw trekkracht trainen. Ook is de treklengte van de pees van een compound boog vaak volledig instelbaar waardoor deze naar de wens van de schutter kan worden afgesteld. Compound bogen worden over het algemeen het meeste gebruikt in de boogsport omdat ze volledig naar wens zijn in te stellen. Je

Meer weten over een compound boog? Bekijk dan onze compound boog categorie voor meer informatie.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt