inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Pijl en Boog

Pijl en Boog

Een pijl en boog kopen omdat je aan een nieuwe en leuke hobby wilt beginnen? Of heb je gewoon altijd al een pijl en boog willen hebben? Bij shogun hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten pijl en bogen. Zo hebben wij zware compound bogen die erg krachtig zijn en waar je veel aan kunt aanpassen. Ook bieden wij de bekende recurve bogen aan deze handbogen zijn voor zowel geschikt voor kinderen, jong volwassenen of volwassenen. Daarnaast kun je bij ons ook longbows kopen. Deze bekende boogsoort heeft veel bijzondere geschiedenis en is daarom nog erg geliefd onder veel pijl en boog schutters. Naast pijl en bogen kun je bij ons ook verschillende soorten pijlen kopen. Dit kunnen houten pijlen, glasvezel pijlen of aluminium pijlen zijn. Voor de professionele schutters hebben wij ook carbon pijlen in verschillende lengtes verkrijgbaar. Ga jij aan de slag in de boogsport en wil je weten welke boog bij jou past of wat er nou eigenlijk het verschil is tussen een recurve, compound of long bow? Lees dan verder onder aan deze pagina voor meer informatie over de verschillende typen bogen.

Pijl en boog kopen en wil je meer informatie? Je kunt altijd contact met ons opnemen via [email protected], bellen op +3120 370 5658 of onze showroom bezoeken voor professioneel advies, een lekkere kop koffie en een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Alle per pagina

8 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Alle per pagina

8 artikel(en)

Pijl en boog kopen?

Wil je een pijl en boog kopen om lekker mee in de tuin te schieten? Dat is begrijpelijk! Pijl en boog schieten is vandaag de dag nog steeds een van de leukste hobby's die je kunt beoefenen. Waarom? Je traint met pijl en boogschieten je concentratie, kracht en leert je ademhaling te controleren. Daarom is boogschieten een prachtige sport. Het is een leuke bezigheid voor mensen die opzoek zijn naar een hobby die niet te inspannend is en tegelijkertijd toch erg bevredigend kan zijn. Ook is het zo dat handbogen een lange en belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de mens. Dit geld voor zowel de jacht als in de oorlogsvoering. In beide gevallen zijn pijl en bogen onmisbaar geweest. Mede dankzij dit belang hebben mensen vandaag de dag nog veel interesse in het schieten met een pijl en boog. Daarnaast is het aanschaffen van een mooie en degelijke handboog en pijlen tegenwoordig helemaal niet duur. Zo heb je voor minder dan 100 euro vaak al een pijl en boog waar je goed mee kunt schieten en dus veel plezier mee zult beleven.

De reden waarom je een pijl en boog zoekt is belangrijk. Dit bepaald namelijk voor een groot deel welke boog je uiteindelijk gaat kopen. Daarnaast is het kiezen van de juiste pijl en boog voor een beginner niet makkelijk. Zo bieden wij in onze pijl en bogen shop veel verschillende modellen aan, wat een keuze soms lastig kan maken. Wil je weten welke pijl en boog goed is voor jou? Denk dan na over hoe je hem wilt gebruiken. Wil je een krachtige pijl en boog? Dan is een compound systeem iets voor jou. Hou je meer van traditioneel schieten? Dan zal je meer voor een recurve boog of een longbow voelen.

Voordat je een pijl en boog aanschaft is het goed om te weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze systemen en welke eigenschappen ze hebben.

Recurve boog

Een recurve boog is een boog dat naar voren 'gecurvde' latten heeft om zo de kracht van de boog te verhogen terwijl de lengte van de boog beperkt blijft. Doordat deze 'gebogen' latten in een recurve boog mee veren en de neiging hebben om uit te rollen zodra de boog gespannen is produceren ze meer trekkracht op de pees dan bij bijvoorbeeld een longbow van de zelfde lengte. Omdat recurve bogen korter zijn dan andere bogen, was een schutter een stuk wendbaarder. Om deze reden werden recurve bogen in de geschiedenis vaak als ruiterboog of jachtboog gebruikt.

Tegenwoordig worden recurvebogen vaak uit meerdere delen gemaakt. Zo heb je het frame in het midden van de boog waar de twee booglatten aan bevestigd worden. Op deze manier kan de boog makkelijk uit elkaar gehaald en vervoerd worden in een kleine tas.

De kracht van een recurve boog varieert meestal tussen de 15 en 40 lbs. Daarnaast is het effectieve bereik van een recurve boog ongeveer 20 tot 35 meter. Je kunt uiteraard een stuk verder schieten. Het doelwit raken zal echter een stuk lastiger zijn en is alleen weg gelegd voor ervaren schutters. De meeste jeugd bogen zijn recurve omdat dit systeem makkelijk te gebruiken is voor jonge schutters.

Compound boog

Een compound boog bestaat uit verschillende katrollen en kabels die helpen de latten van de boog te buigen. Een katrol zorgt er namelijk voor dat de trekkracht van de pees verminderd wanneer deze voorbij een bepaald punt getrokken wordt. Hierdoor is het makkelijk om de pees van de boog gespannen te houden wanneer men op een doelwit richt.

Dit geeft de boogschutter meer tijd om te richten zonder dat zijn armen en schouders onder druk komen te staan. Om deze reden zijn compoundbogen vaak een stuk krachtiger dan recurve bogen en worden ze vandaag de dag veel als jachtboog gebruikt. Ook zijn compoundbogen erg populair in boogschiet competities. Een ander groot voordeel van een compound boog is dat ze volledig instelbaar zijn. Dat betekend dat zowel de kracht als de treklengte van de pees kan worden afgesteld op de wensen van de schutter. Daarom zal je bij een compound boog vaak twee lbs krachten zien staan. Bijvoorbeeld 50 - 75 of 15 - 70

Een compound boog kan worden uitgerust met verschillende hulpmiddelen om schieten makkelijker te maken. Zo kun je een pijlrest of 'zadel' monteren die de pijl op zijn plek houdt. Ook is het mogelijk richtmiddelen en zelfs lasers op de boog te bevestigen. In competities worden vaak contragewichten gebruikt om de boog in een stabiele houding te krijgen tijdens het schieten. Omdat compound bogen krachtiger zijn dan recurve bogen is het bereik ook groter. Een compound boog schiet effectief tussen de 30 en 60 meter afhankelijk van de trekkracht van de boog. Uiteraard is verder schieten dan dit ook mogelijk (soms tot wel 100 meter). Het raken van een doel vereist dan echter wel heel veel ervaring.

In tegenstelling tot een compound boog heeft een recurve boog constante spanning nodig wanneer je aan het richten bent. Omdat het zwaar is een boog gespannen te houden zorgt dit er voor dat je minder lang op een doelwit kunt richten en dus sneller een schot moet lossen. Het compound systeem heeft hier een oplossing voor door gebruik te maken van een katrollen systeem.

Een pijl en boog voor de jeugd verschilt in een paar opzichten van een volwassen boog. Zo moet de totale lengte van de boog en de pees korter zijn zodat de boog helemaal en op volle kracht gespannen kan worden. Ook moet een jeugdboog niet te sterk zijn. Afhankelijk van de leeftijd van het kind varieert een pijl en boog voor kinderen tussen de 10 en 15 lbs. Dit is voor kinderen tot 12 jaar zwaar genoeg. Jongvolwassenen die meer ervaring hebben met boogschieten en ouder zijn dan 12 jaar kunnen vaak tot 25 lbs aan trekkracht aan. Kinderen kunnen met zowel compound als met recurve bogen schieten op een afstand tussen de 5 en 10 meter.

Een doelpak is een zacht doelwit waar je op kunt schieten met een pijl en boog. Hiermee voorkom je dat jouw pijlen stuk gaan tijdens het schieten. Dit komt doordat je gemakkelijk de pijlen uit het doel trekken, zonder dat ze krom buigen of dat de pijlpunt vast blijft zitten. Daarnaast hebben pijlen een enorme impact kracht. Als een pijl een hard doel raakt (zoals een stuk hout of een boom) zorgt dit ervoor dat de pijl door zijn eigen kracht krom slaat of breekt. Je kunt verschillende doelpakken gebruiken. Bekijk onze Doelpak categorie om te meer informatie over doelpakken en het gebruik hiervan te vinden.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt