inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Co2 buksen | Co2

Co2 buksen | Co2

Co2 Buks

Een Co2 buks schiet rustig en is behoorlijk stil. Om die reden is een Co2 buks vaak erg zuiver op korte afstanden (tot 25 meter). Ook is een Co2 buks meestal van een magazijntje voorzien en kun je semi-automatisch schieten (meerdere schoten achter elkaar zonder dat je een grendel hoeft te spannen). Dit maakt dat Co2 buksen (en Co2 pistolen) bijzonder populair zijn bij schutters die binnen (op zolder of in de schuur) en op korte afstanden schieten. Het leuke aan een luchtbuks met een Co2 aangedreven systeem is makkelijk, snel achter elkaar, op meerdere doelwitten kunt schieten. Zo kun je bijvoorbeeld een rijtje blikjes, doppen of andere voorwerpen naast elkaar zetten en ze zo snel mogelijk om proberen te schieten. Populaire Co2 buksen zijn de Crosman Repeatair 1077 en de Diana Trailscout.

Wil je een Co2 buks kopen maar twijfel je bij je aankoop? Neem dan contact met ons op via [email protected], bel ons op +310203705658 of bezoek onze showroom voor professioneel advies, een lekkere kop koffie en een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

11 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

11 artikel(en)

Co2 buks kopen?

Een Co2 buks kopen doe je wanneer je opzoek bent naar een stille buks die vaak snel meerdere schoten achter elkaar kan afvuren. Het voordeel van een Co2 buks is dat ze makkelijk met een demper nog stiller gemaakt kunnen worden waardoor binnen of in de tuin schieten makkelijk kan zonder dat je jouw omgeving of buren hiermee lastig valt. Om deze reden zijn Co2 buksen vaak erg populair onder achtertuin schutters of mensen die binnen op korte afstanden schieten. Dit komt mede dankzij het feit dat een Co2 buks niet enorm krachtig is zoals knikloop buksen of persluchtbuksen. Daarnaast is een belangrijk kenmerk van een Co2 buks dat ze werken op Co2 patronen. Dat betekend dat om te kunnen schieten een 12g Co2 patroon in het geweer plaatst die als aandrijving van je buks geldt. Heb je weinig ruimte om te schieten of wil je snel achter elkaar kunnen schieten? Dan kun je misschien het beste een Co2 buks kopen.

Co2 buks met magazijn

Umarex 850 M2 XT 88gram Co2 buks met magazijn, geluiddemper en richtkijker

Het schieten met een Co2 buks met magazijn is enorm leuk. Bij Shogun kun je verschillende soorten Co2 buksen krijgen, je kunt bij ons dus ook een Co2 buks met magazijn kopen. In de categorie Co2 buks met magazijn bestaat wel verschil. Zo heb je Co2 buksen die semi-automatisch schieten, waarbij je door alleen de trekker over te halen meerdere schoten achter elkaar kunt lossen. Ook zijn er Co2 buksen die met magazijn werken maar waarbij je eerst steeds de grendel naar achteren moet halen om een kogeltje in de kamer van de buks te duwen. Wanneer je met een magazijn schiet heb je het voordeel dat jouw buks op het doel gericht kan houden, hierdoor kun je preciezer schieten dan wanneer je steeds opnieuw moet laden. Een voorbeeld van een semi-automatisch Co2 buks met magazijn is de Crosman 1077. Een buks die niet semi-automaat schiet maar wel een magazijn heeft is de populaire en erg stille Umarex Fusion II.

Waar je op moet letten bij het gebruik van een Co2 buks

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een Co2 buks. Dit om te voorkomen dat jouw Co2 buks gaat lekken of dat je hem stuk maakt. Als je op deze punten let bij het laden van een Co2 geweer of Co2 pistool voorkom je dat ze gaan lekken of stuk gaan.

 • Gebruik Pelgun Oil van Crosman op het topje van ieder Co2 patroon als je deze in de buks stopt

Het patroon van een Co2 geweer wordt afgesloten door een kunststof ring. Om deze ring in goede staat te houden kun je deze olie gebruiken, hierdoor gaat jouw buks jaren langer mee.

 • Draai het Co2 patroon niet te strak aan

De afsluit ring die het Co2 patroon luchtdicht afsluit mag niet steeds te hard worden ingeduwd. Één keer kan geen kwaad, maar als de patronen herhaaldelijk te strak worden aangedraaid in de ring zijn rek verliezen en minder goed afsluiten. Op ten duur zullen hierdoor lekkages ontstaan. Hoe weet je hoe hard een Co2 patroon aangedraaid kan worden? Draai het patroon aan tot je gesis hoort, draai door tot dit geluid niet meer hoort. Vervolgens draai je de afsluit ring weer een stukje open tot je gesis hoort, je weet nu precies hoe strak hij afgesloten moet worden (iets strakker zodat je geen Co2 meer hoort ontsnappen).

 • Haal een Co2 patroon niet uit de buks als deze nog vol zit

Co2 gas is erg koud. Naast dat het gevaarlijk kan zijn dit patroon terwijl deze nog vol zit uit de Co2 buks of het Co2 pistool te halen is dit ook slecht voor de afsluit zegel van de buks en het binnenwerk van het Co2 geweer. Doordat dit ijskoude gas tegen de afsluitring geblazen wordt droogt de ring uit waardoor hij zijn vermogen verliest het Co2 goed af te sluiten in de buks.

 • Laat een Co2 patroon niet langer dan 2 weken in jou Co2 geweer of Co2 pistool zitten

Hoe lang kun je een Co2 patroon in een Co2 geweer of Co2 pistool laten zitten? Wij adviseren een Co2 patroon niet langer dan één week in een Co2 geweer of Co2 pistool te laten zitten. Je kunt het Co2 patroon zelfs het beste direct verwijderen nadat je klaar bent met schieten, hierdoor staat de afsluitring niet te lang onder druk en voorkom je lekkages. Het Co2 patroon één week laten zitten kan niet veel kwaad.

 • Heb je een lekkende Co2 buks en wil je hem laten repareren?

Ondanks goed onderhoud kan een Co2 buks toch gaan lekken. Je merkt dit doordat bij het plaatsen van een Co2 patroon al het Co2 gas ineens uit het patroon geblazen wordt of je hoort het zachtjes uit het patroon lekken. Bij Shogun repareren wij kapotte en lekkende Co2 buksen en Co2 pistolen. Heeft een een lekkend Co2 buks? Neem contact met ons op, wij kunnen de buks misschien wel voor u repareren!

Co2 buks met 12g of 88g patronen

Je gaat een Co2 buks kopen maar twijfelt, kies je voor een buks met 12 gram of 88 gram Co2 patronen? Het verschil is simpel en voor de hand liggend, een 12gram Co2 patroon heeft minder inhoud dan de 88gram Co2 patroon. Gebruik je een buks met 12gram Co2 patronen? Dan zal je ze vaker om moeten wisselen tijdens het schieten. Maar, 12grams patronen hebben ook voordelen, zo zijn ze een stuk goedkoper dan 88grams patronen en als je jouw buks weglegt omdat je klaar bent met schieten kun je het patroon uit de buks halen zonder dat je hierdoor veel Co2 verspilt. Je kunt het verbruik op deze manier beter doseren.

88 gram Co2 patroon van Umarex voor Co2 buksen12 gram Co2 patroon voor luchtbuksen of airsoft pistolen.

Ook 88gram Co2 buksen hebben voordelen boven 12gram Co2 buksen. Zo kun je een adapter kopen waardoor je 12gram Co2 patronen kunt gebruiken in een buks die normaal 88gram is. Buiten dat zit er meer druk in een 88gram cilinder waardoor een Co2 buks die gebruikt maakt van een groter patroon ook krachtiger zal zijn. Omdat een 88gram Co2 patroon in een schroefdraad wordt gedraaid die helpt het patroon goed af te sluiten kun je dit patroon langer in de buks laten zitten dan een 12grams Co2 patroon.

Heb je vragen of opmerkingen, of wil je hulp bij het kopen van een Co2 buks? Neem dan contact met ons op via [email protected], bel ons op +310203705658 of bezoek onze showroom voor professioneel advies, een lekkere kop koffie en een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt