Gun Power

Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

3 artikel(en)

Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

3 artikel(en)

Goede luchtbuks te koop 

Wij bieden een luchtbuks te koop aan

Als je een luchtbuks te koop zoekt vind je een breed aanbod bij Shogun. Wij hebben bovendien niet alleen een luchtbuks te koop maar ook andere wapens. Je vindt bij ons bijvoorbeeld messen, zwaarden en kruis-, en handbogen. Deze zijn allemaal van de merken waar jij fan van bent, die hoogwaardige materialen gebruiken en jarenlang meegaan.

Onze wapenwinkel

De winkel van Shogun heeft altijd de juiste luchtbuks voor jou te koop. Ook als je iets anders zoekt ben je bij ons welkom. Je kunt ons complete assortiment, inclusief fantasy- en replica's artikelen online vinden. Wil je graag onze winkel bezoeken? Loop dan in het weekend de Zwarte Mark, Hal 5 in Beverwijk binnen of van maandag t/m vrijdag onze winkel in Wormerveer. Hier helpen wij je ook graag verder. De mannen van Shogun kunnen je niet alleen precies vertellen welk wapen het best bij jou past. Maar ook zoeken zij de geschikte kogeltjes met jou uit, of een kastje om op te schieten.

Een ruim assortiment

Bij Shogun hebben wij een luchtbuks te koop voor iedereen. Wij hebben modellen in verschillende prijsklassen, voor verschillende doeleinden en met verschillende specificaties. Bekijk daarom gerust het aanbod. Ook voor andere wapens zoals messen en zelfs blaaspijpen helpen wij je graag. Wij zijn een erkende wapenhandel en je kunt dan ook legaal bij ons deze artikelen kopen.

Bestel direct

Aarzel niet en bezoek de webwinkel om je bestelling te plaatsen. Heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen door te bellen met 020 - 3705658 of een mail te sturen naar info@shogun.nl. Op de website kun je bovendien een contactformulier vinden.

Luchtbuksen Walkthrough

1. Veerbuksen

2. Co2buksen

3. PCPbuksen

4. Kracht & Geluid

1. Veerbuksen

Veerbuksen (Springers) zijn luchtbuksen die gebruik maken van een zuiger die door een veer wordt aangedreven. De veer wordt gespannen door de loop te knikken en door te buigen tot er een klik te horen is. Vervolgens doe je een pellet in de geknikte loop en zet je die weer recht.

De meest bekende luchtbuksen zijn Veerbuksen (Springers). Dit zijn buksen die gebruik maken van een zuiger die door een eer wordt aangedreven. Door het volledig ‘knikken’ en buigen van de loop tot je een knik hoort span je de veer. Daarna stop je een pellet in de geknikte loop en zet je die weer recht. Door deze knik wordt de buks ook vaak een buks met knikloop of knikbuks genoemd.

De Webley VMX Classic - Veerbuks met normale veer

Schiethouding

Bij het afschieten gaat de buks dus heen en weer door de mechanische bewegingen van de veer en zuiger. De meeste buksen zijn zo gemaakt dat een goede schutter de buks tijdens deze beweging de buks op één plek kan houden en goed op het doel kan richten. Het is belangrijk jezelf een houding aan te leren waardoor de terugslag van de buks altijd hetzelfde effect heeft. Consequente training en oefening baart kunst en dus ook in dit geval. Dit is uiteraard relevant voor mensen die plezier hebben in het verbeteren van hun vaardigheden om bijvoorbeeld mee te gaan doen aan wedstrijden of competities. Wanneer je goed leert schieten met een luchtbuks kun je over het algemeen ook met andere typen buksen schieten, je vergroot dus niet alleen je vaardigheid bij één soort buks wanneer je met een veerbuks oefent.

Terugslag

De meeste schutters zijn over het algemeen recreatie of gelegenheids schutters. Dat betekend dat je waarschijnlijk minder tijd investeert in het oefenen van het schieten maar je gewoon weg schiet voor het plezier. Sommige veerbuksen hebben een vrij heftige terugslag wat het lastig maakt om raak te schieten. Dit kan tot situaties leiden waarbij plezier omslaat in frustratie en de buks uiteindelijk wordt weggezet. Vooral de wat betere luchtbuksen geven een minder harde terugslag. Bij wedstrijden in Nederland wordt gebruik gemaakt van nauwkeurigere en minder krachtige buksen. Deze zijn vaak een stuk duurder dan de gemiddelde buks die men voor recreatief schieten gebruikt. Deze buksen maken gebruik van een mechaniek die de terugslag verminderd en zijn vaak voorzien van een onder of zijspanner (in plaats van een knikloop).

Kracht

Krachtige knikloop buksen worden over het algemeen verkocht aan mensen die meer van power houden dan nauwkeurigheid. Veel recreatieve schutters kiezen voor een dergelijke buks en genieten van de knal die wordt geproduceerd wanneer een pellet de snelheid van het geluid halen. Deze buksen zijn vaak krachtig, niet erg duur en populair onder de jongere schutters. Deze buksen kunnen prima gebruikt worden voor recreatief schieten waarbij men op blikjes schiet of grotere kaarten. Het is met deze buksen echter moeilijker om een grote precisie en nauwkeurigheid uit een schot te behalen.

Gamo Hunter Extreme 1250 5.5mm - Krachtige veerbuks met een joule van

Onder- zijspanners & Nitron piston

De meeste schutters die bereid zijn om te oefenen kunnen uit een veerbuks veel plezier beleven. Het gaat hierbij vaak wel om de iets wat duurdere en betere veerbuks modellen zoals die van Weihrauch. Buksen met een onder of zijspanner hebben een gefixeerde loop die ze per definitie al iets zuiverder maakt dan buksen met een knikloop systeem. Sommige veerbuksen zijn voorzien van een gasveer. Hierbij wordt de buks niet aangedreven door een veer maar door een soort gasballon. De principes van de systemen zijn hetzelfde maar de terugslag die ontstaat wordt aanzienlijk verminderd door het ontbreken van een veer en zuiger. Daarnaast verslapt de gasveer niet zoals een stalen veer wel doet wanneer deze voor langere tijd onder spanning staat. Mede hierdoor (en omwille van de veiligheid) is het niet verstandig een buks gespannen weg te leggen. Ondanks als deze punten is schieten met een veerbuks best lastig. Als je jezelf aanleert met de juiste houding te schieten zul je zien dat je vermogen om raak te schieten aanzienlijk zal toenemen.

 

Boven: Klassieke veer. Onder: Nitron piston systeem.

2. Co2- en pompbuksen

Voor het recreatief schieten in de tuin of op kortere afstanden zijn C02 en pompbuksen uitermate geschikt. Deze buksen hebben vaak een wat lagere mondingssnelheid van rond de 210 m/s bij Co2 en bij pompbuksen oplopend tot 245 m/s.

Co2 buksen

Bij het gebruik van Co2 buksen dien je wel rekening te houden met enkele eigenschappen. Een Co2 patroon staat bij 25 graden Celsius onder een druk van gemiddeld 60 bar. Wanneer het buiten kouder is kan de druk van de cilinder dalen. Bij 12 graden zal de druk bijvoorbeeld rond de 50 bar zitten. Wat nog meer invloed heeft op de druk van het Co2 patroon is de afkoeling die bij het schieten plaatsvindt. Het Co2 patroon koelt door verdamping sterk af. De pellets die snel na elkaar worden afgevuurd zullen daarom steeds een stukje minder hard en lager op de kaart aankomen. Na even gewacht te hebben zal het Co2 patroon weer op temperatuur zijn en kan er met volledige kracht geschoten worden. Deze afwijking (bij snel achter elkaar schieten) kan frustrerend zijn voor een onervaren schutter. Bij gemiddelde temperaturen kun je goed schieten met een buks op Co2 aandrijving. Bij de wat duurdere Co2 buksen, vaak geschikt voor wedstrijden op een 10 meter baan, is een regulator geïnstalleerd die de druk gelijk houd. Het principe van een Co2 buks is haast gelijk aan die van een PCP Buks.Walther Hammerli -  Zeer nauwkeurige Co2 buks


Een voordeel ten opzichte van de PCP buksen is dat Co2 buksen vaak een stuk goedkoper zijn omdat je geen pomp of persluchtfles nodig hebt. Daarentegen heb je wel Co2 patronen nodig die je dient aan te schaffen afhankelijk van hoeveel je denkt te gaan schieten.

Co2 patroon - 12gram                                              Co2 patroon - 88gram

Pompbuksen

De pompbuks was vroeger een erg bekende en geliefde buks omdat deze weinig terugslag had. Tegenwoordig komt de pompbuks nog maar weinig voor na het opkomen van de persluchtbuks. Voor veel mensen die een dergelijke buks gehad hebben is het een legendarisch model, helaas is er op het gebied van pompbuksen tegenwoordig nog maar weinig ontwikkeling. Dit betekend niet dat de buks geen fans meer heeft.

Benjamin Sheridan (1947) - Legendarische pompbuks

De pompbuks is voorzien van een vaste loop en kan via een onderspanner worden opgepompt. De druk kan gedoceerd worden door het aantal keer dat je de buks oppompt. In een zekere zin bepaal je dus zelf hoe hard je uiteindelijk schiet. Dit heeft zijn voordelen als je met verschillende afstanden te maken hebt en de baan van de kogel wilt veranderen. De andere kant van dit systeem is dat het bij onervaren schutters tot verwarring kan leiden waardoor het moeilijker is het wapen te leren kennen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen ten onrechte denken dat de buks onbetrouwbaar is. De buks schiet daarnaast een enkel schot per lading. Dat betekend dat na ieder schot de buks opnieuw moet worden opgepompt.

3. Persluchtbuksen (PCP)

Persluchtbuksen gebruiken onder hoge druk samengeperste lucht als aandrijving van een pellet.

Webley Raider 12 - PCP buks van hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs

Wanneer men de trekker overhaald wordt in het mechanisme een hamertje losgelaten. Deze hamer slaat op een pen die vervolgens een klep opent. Het openen van deze klep zorgt ervoor dat samengeperste lucht de pellet uit de loop blaast. De klep opent zich kort en sluit zich daarna weer direct door de druk die op de luchtcilinder staat. Deze luchttank bevindt zich vaak onder de loop van de buks. De tank wordt gevuld tot een druk tussen de 200 en 300 bar. Bij het afschieten van een kogel vindt er geen merkbare terugslag plaats. Door het mechanisme schiet de buks haast geruisloos en zonder trilling.

Handpomp & Duikfles - Verschillende manieren om de PCP-buks te vullen

De persluchttank wordt gevuld met een handpomp of een duikfles (persluchtfles). De handpomp lijkt erg op een fietspomp, deze kan echter een druk opwekken van ongeveer 250 bar. Hoge druk is gevaarlijk, voorzichtigheid is dus in alle gevallen geboden wanneer men hiermee omgaat. De materialen en producten dienen van een hoge kwaliteit te zijn. Duikflessen moeten regelmatig worden gekeurd. Het sleutelen aan een dergelijke tank kun je alleen doen wanneer deze volledig leeg en afgekoppeld is.

Een PCP buks is zo gemaakt dat de afgegeven energie in een zekere zin constant blijft wanneer je schiet. Het kan zo zijn dat bij het afnemen van de druk in te tank, ook de kracht van de schoten afneemt waardoor de kogels lager op de kaart uitkomen dan de bedoeling was. Dit maakt PCP buksen in sommige gevallen minder stabiel dan een goede veerbuks die een constante kracht uitlaat.

Druk regulator - Geeft ieder schot een constante hoeveelheid druk

De nieuwere persluchtbuksen zijn uitgerust met een regulator die de druk regelt. De lucht wordt uit de tank via een tussenreservoir gereguleerd, dit zorgt ervoor dat bij ieder schot met dezelfde kracht wordt geschoten. Bij oudere pcp buksen kun je regulatoren nog inbouwen. De handige schutter zou dit zelf kunnen doen, anders moet je naar een wapensmid die dit voor je doet. Regulatoren zijn een redelijk recente ontwikkeling in de wereld van PCP buksen. Voor vrijwel alle PCP buksen die nog geen regulator hebben zijn ze tegenwoordig te verkrijgen. PCP buksen met zijn makkelijk te gebruiken wapens die erg nauwkeurig kunnen schieten. Dit maakt de buks zeer geschikt voor de schutter die zuiver willen schieten. Met het gebruik van een goede scope kun je makkelijk een stuiver raken op 30 meter.

AGS richtkijker 4-16x50 IR Cobalt Kijker met mildot en verlicht kruis

Wat PCP buksen zo populair en geliefd maak is het feit dat ze met een magazijn afgeschoten kunnen worden. Dat betekend dus dat je met relatief weinig moeite schot na schot kunt afvuren waarbij je slechts met een bolt de kogel doorduwt in de kamer. Dit komt erg overeen met het schieten van bijvoorbeeld een jachtgeweer of andere bolt action rifles. De meeste magazijnen bevatten tussen de 8 of 10 kogels, afhankelijk van het kaliber van de buks. Daarnaast kun je met een gemiddelde PCP-buks tot 80 schoten lossen met een volle tank (gemiddeld 50) de exacte hoeveelheid schoten dat gelost kan worden is altijd afhankelijk van het soort buks.Magazijn voor in PCP buks

4. Kracht & Geluid

Nederland kent geen begrenzing aan de kracht van een luchtbuks. Deze kracht wordt over het algemeen vaak de eenheid Joules gemeten. Deze eenheid staat voor de kinetische energie die ontstaat wanneer een object met een bepaalde massa (M) met een zekere snelheid (V) wordt afgeschoten. De energie die hieruit voortkomt wordt gemeten en uitgedrukt in Joules (J).

Over het algemeen staan bij veel luchtbuksen een mondingssnelheid vermeld en een aantal Joules. Let op dat deze waarden zijn gemeten met een pellet van een specifiek gewicht. Als je een pellet gebruik die bijvoorbeeld zwaarder is die van de oorspronkelijke meting zul je een lagere mondingssnelheid meten maar juist een hogere hoeveelheid Joules.

Via onderstaande link kun je zelf berekenen hoeveel energie en snelheid je buks behaald bij het gebruik van verschillende pellets.

Joules Calculator: https://www.calculatorsoup.com/calculators/physics/kinetic.php

Maximale kracht van een luchtbuks in Nederland

Zoals gezegd kent Nederland geen begrenzing op de hoeveelheid energie die geproduceerd mag worden door een luchtbuks. Gemiddelde veerbuksen schieten tussen de 15 en 24 Joules. PCP buksen zitten vaak tussen de 35 en 45 Joules in. Daarnaast zijn er ook extreem sterke PCP buksen verkrijgbaar. Sommigen hiervan kunnen een energie bereiken van wel 600 Joules. Deze PCP buksen schieten vaak met grotere pellets dan menig schutter gewend is. Denk hierbij aan afmetingen als 6.35mm, 9mm en 12mm. Buksen met een mondingssnelheid hoger dan 330 m/s kunnen met het gebruik van de juiste pellet de snelheid van het geluid bereiken. Zodra de pellet door de geluidsbarrière gaat hoor je een harde knal. Onthoud wel dat het doorbreken van de geluidsbarriere de kogelbaan instabiel kan maken.

Demper: Omgeving

Het geluid dat wordt geproduceerd door een luchtbuks kan erg hard zijn en daarom mensen en dieren schrik aanjagen. Veel persluchtbuksen zijn daarom uitgerust met een geluiddemper. Omdat het systeem van een persluchtbuks weinig geluid maakt hoor je alleen de knal van het lucht dat de loop verlaat. Dit kan uitstekend gedempt worden waardoor slechts een zacht fluisterend “blop” geluid te horen is. Voor persluchtbuksen zijn verschillende soorten dempers te verkrijgen. Bij sommige persluchtbuksen is de loop al uitgerust met demper, deze zit dan in de loop zelf al verwerkt door middel van een soort omhulsel dat rondom de loop te zien is.


Hatsan AT44-10 Tact QE - PCP geweer met ingebouwde geluiddemper

Demper: het mechanisme

Het mechanisme van een demper is dat de kogel door een aaneenschakeling van kamers wordt geleid. De extra druk die achter de pellet zit krijgt op deze manier de mogelijkheid om via de kamers geleidelijk afgebouwd te worden. De aaneenschakeling van kamers zorgt er bovendien voor dat de de druk geleidelijk verdeeld wordt waardoor ook de aandrijf lucht geleidelijk kan uitstromen.

Omgevingsgeluid

Het is belangrijk rekening te houden met mensen en dieren in je omgeving tijdens het schieten. Je wilt uiteraard geen onnodige overlast veroorzaken en dient er daarom goed bewust van te zijn wat voor geluid een buks produceert bij het gebruik hiervan. Het geluid dat een buks maakt kan dus een beslissende factor zijn wanneer je er eentje wilt aanschaffen. Goedkopere buksen met veer zijn vaak niet standaard voorzien van een geluiddemper. Duurdere modellen die tevens voorzien zijn van een gasveer zijn vaak wel uitgerust met een geluiddemper die het geheel een stuk stiller maken dan normale veerbuksen.

GAMO Grizzly 1250 Whisper IGT MACH 1 - Krachtige buks met gasveer en geluiddemper

Extreem krachtige buksen

De krachtigste buksen in ons assortiment zijn onder andere de Gunpower Texan (600 Joules) en de buksen van de Air Venturi lijn (310 Joules). Dit zijn PCP buksen die onder extreem hoge druk een zwaar kaliber pellet van .45 (11.43mm) of .50 afvuren (12mm). Dit soort buksen hebben met gemak een bereik van 100 meter en verder. Met name in Amerika en in landen waar de wetgeving omtrent de jacht met luchtdrukwapens een stuk soepeler is worden deze wapens gebruikt voor de jacht op zowel groot als klein wild. Gezien de enorme kracht en de grootte van de kalibers zijn dit soort buksen ook erg gewild onder schutters die gewend zijn om met vuurwapens te schieten of gebruik maken van 100 meter banen. De Air Venturi lijn heeft een bijzonder assortiment in projectielen die afgevuurd kunnen worden. Naast standaard pellets kunnen met deze PCP buks ook pijlen en hagelpatronen worden afgevuurd. Hier zijn geen verdere aanpassingen op het wapen voor nodig.

Air Venturi Dragonclaw .50                              Gunpower Texan .45

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee