inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Persluchtbuksen | PCP

Persluchtbuksen | PCP

PCP buksen: Krachtig en accuraat schieten over grotere afstanden

Een PCP buks of 'Persluchtbuks' is een luchtbuks waar lucht onder hoge druk in een cilinder is opgeslagen. Doordat er al een grote hoeveelheid lucht onder druk in de buks zit opgeslagen hoef je niet steeds opnieuw te knikken zoals bijvoorbeeld bij een knikloop buks. Hier is ook de naam van afgeleid, PCP staat namelijk voor Pre Charged Pneumatic ofwel 'voorgeladen lucht'. PCP buksen hebben veel voordelen over knikloop of Co2 buksen:

 • Kracht: PCP buksen zijn een stuk sterker dan andere type buksen (soms tot wel 1000+ Joule),
 • Kalibers: Veel keuze in het soort kaliber (5.5mm / 6.35mm / 7.62mm / 9mm / 11.4mm / 12.7mm)
 • Accuraat: PCP buksen zijn enorm accuraat over grotere afstanden (soms tot wel 300+ meter)
 • Stil: Een PCP buks is (relatief aan de kracht) goed stil te maken met een geluiddemper
 • Multishot: Omdat de buks al op druk gebracht is kun je meerdere keren achter elkaar schieten met één vulling.

Deze bovenstaande punten zorgen ervoor dat PCP buksen enorm populair zijn onder professionele, recreatieve schutters en zelfs jagers of ongedierte bestrijders. Om de buks op druk te brengen kun je gebruik maken van een PCP pomp, persluchtfles, of perslucht compressor.

PCP buks kopen? Dit is niet altijd even makkelijk. Als je een vraag hebt kun je contact met ons opnemen via [email protected], bel ons op +310203705658 of bezoek onze showroom voor professioneel advies, een lekkere kop koffie en een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

Artikelen 1 tot 84 van 152 in totaal

 1. 1
 2. 2
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

Artikelen 1 tot 84 van 152 in totaal

 1. 1
 2. 2

PCP buks kopen?

PCP buks kopen maar welke moet je kiezen? Het uitzoeken van een geschikte persluchtbuks is niet altijd even makkelijk. Daarom leggen we je graag wat meer uit over de werking van het persluchtsysteem van een perslucht buks en waar deze apparaten toe in staat zijn. Als je van plan bent een PCP buks te kopen is het verstandig je goed in te lezen, de kwaliteit en daarmee effectiviteit van PCP buksen loopt nogal uiteen. Het is bijvoorbeeld niet slim om met een zeer krachtige PCP buks in de achtertuin op een schutting te schieten, de kogel gaat er dwars doorheen met alle gevolgen van dien. Bedenk je daarom van te voren goed in welke omgeving je met de buks gaat schieten, heb je een geschikte kogelvanger, heb je voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat de kogel het terrein verlaat?

Er zijn verschillende redenen waarom je een PCP buks zou willen kopen. Je wilt graag zuiver schieten over grotere afstanden of je houdt er van om dingen stuk te schieten. Deze redenen bepalen voor een groot deel ook welk type PCP buks voor jou met meest geschikt is.

Heb je een vragen, of wil je hulp bij het kopen van een PCP buks? Neem dan contact met ons op via [email protected], bel ons op +310203705658 of bezoek onze showroom voor professioneel advies, een lekkere kop koffie en een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Verschillende soorten PCP buksen bij elkaar gezet, zowel big bore PCP buksen als andere kalibers.

Welke PCP buks moet ik kopen? Een vraag die wij vaak van onze klanten krijgen. En terecht, de prijs van een PCP buks is gemiddeld hoger dan die van een een knikloop buks en gezien de verschillende soorten die verkrijgbaar zijn is het belangrijk onderscheid te maken tussen verschillende typen buksen. Wanneer je een PCP buks gaat kopen kun je het beste stilstaan bij de volgende aspecten:

De kracht van kogels uit zowel luchtbuksen als vuurwapens wordt in Joule uitgedrukt. Dit is de energie die wordt geproduceerd wanneer een projectiel met een bepaald gewicht en snelheid door de lucht beweegt. Om dit in perspectief te plaatsen: een paintball geweer produceert 5.2 Joule aan kracht met een bal die 90 m/s vliegt en een gewicht heeft van 1.25 gram.

Een gemiddelde knikloop buks schiet tussen de 16 en 24 Joule. Dit is krachtig genoeg om een loden kogeltje diep in een stuk hout te schieten of in sommige gevallen er zelfs door heen. In het buitenland zoals bijvoorbeeld Engeland en America is de minimale kracht om ongedierte te bestrijden of klein wild te bejagen 16 Joule. Met dergelijke kracht (in verhouding de snelheid van het kogeltje en omvang) kun je gemakkelijk 40 tot 50 meter zuiver schieten. Een bereik van 100 meter is zelfs mogelijk met een dergelijke kracht met kogeltjes van 4.5mm.

De minimale kracht van een persluchtgeweer ligt rond de 30 a 35 Joule zoals de Webley Raider 12 in kaliber 4.5mm. De sterkste pcp buks die wij verkopen is de Airforce Texan LSS .50 met een enorme kracht van 1080 Joule. Dit zijn uitersten, de meeste PCP buksen schieten tussen de 45 en 100 Joule een kracht die in de meeste gevallen ruim voldoende is om veel plezier van te hebben en op grote afstanden zuiver te kunnen schieten. Daarnaast geldt ook hoe meer kracht een buks heeft hoe minder vaak je kunt schieten voordat je de buks weer opnieuw moet vullen. Dit kan op lange termijn vervelend zijn als je de buks zelf moet oppompen met bijvoorbeeld een handpomp.

Precisie is overigens afhankelijk van veel andere aspecten zoals het type kogel en het soort loop er in een specifieke PCP buks zit. PCP geweren die gemakkelijk 100m + kunnen schieten zijn van merken zoals Weihrauch, Daystate, FX Airguns, Texan Airforce, Air Venturi, Hatsan, RAW - Rapid Air Weapons en Benjamin.

Verschillende luchtbuks / PCP buks kogels geselecteerd op grootte van .177 tot .50

(Luchtbuks kogels op een rij met verschillende kalibers
4,5mm / 5,5mm / 6.36mm / 7.62mm / 9mm / 11,4mm / 12,7mm)

Het kaliber van een PCP buks bepaald voor een groot gedeelte de impact kracht van de kogel wanneer deze een object raakt. Een groter kaliber betekend dat een kogel zwaarder is en een groter oppervlakte heeft om energie af te geven op een object. Schiet je graag dingen stuk? Dan kan pas een groot kaliber (vanaf 7,62mm) waarschijnlijk beter bij je dan een 4.5mm kogeltje. Met name de 9mm, 11.4mm en 12.7mm kogels hebben een hoog gewicht en grote omvang. Deze kogels hebben als zodanig een grote destructieve kracht wanneer ze een doelwit raken. Daar in tegen zijn 5.5mm en 6.35mm kogeltjes het beste geschikt om met precisie over grote afstanden te schieten terwijl de kogel voldoende snelheid, energie en stabiliteit heeft om consistent te kunnen vliegen. De kalibers 5.5mm en 6.35 worden dan ook het meest gebruikt bij PCP geweren. Daarnaast werkt een PCP geweer op een (X) hoeveelheid samengeperste lucht. Dat houdt in dat je met buksen die kogels van een groot kaliber afvuren minder vaak kunt schieten dan die met een kleiner kaliber. Houdt hier rekening mee wanneer je een PCP buks koopt.

Over het algemeen geldt dat wanneer een luchtbukskogel met een hogere snelheid dan 380 m/s vliegt deze tran-sonische snelheden bereikt. De sonische knal die ontstaat als gevolg van het kogeltje dat door of tegen de geluidsbarrière vliegt. In deze toestand ervaart de kogel veel luchtweerstand waardoor deze vertraagd. Het gevolg hiervan is dat de kogel wordt ingehaald door de gemaakte schokgolf en hierdoor uit balans raakt waardoor het de kogel niet zuiver verder kan vliegen. Om dit te voorkomen hebben luchtbuksfabrikanten het kaliber van luchtbuksen vergroot zodat een optimale balans tussen snelheid en kogelgewicht bereikt kan worden. Deze optimale snelheid van een projectiel ligt tussen de 240 en 270 m/s.

Een buks met meer cilinderinhoud kan meer kogels verschieten dan een buks met minder cilinder inhoud. Tegenwoordig zien wij dat de meeste high-end luchtbuksen met carbon cilinders van rond de 450 a 500 cc worden uitgerust. Daarnaast is het verschil tussen een carbon cilinder en een stalen cilinder erg belangrijk. Carbon roest namelijk niet. Wanneer je een PCP buks met een pomp of persluchtfles vult waar geen goede vochtfilter in zit kan er vocht in een cilinder terecht komen. Dit is niet alleen slecht voor het binnenwerk van je luchtbuks maar ook van je cilinder (kan gaan roesten). Het gebruik van carbon voorkomt dat jou cilinder kan gaan roesten.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt