Honshu


Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

2 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

2 artikel(en)

Messen kopen?

Messen kopen is bij Shogun 100% legaal en kun je gemakkelijk online doen. Wij bieden een ruim assortiment aan messen aan van verschillende bekende kwaliteit merken zoals Cold Steel, Buck, Walther, KA-BAR, Gil Hibben, United, Blackfield en nog veel meer. Daarnaast kun je bij ons vrijwel alle soorten messen kopen. Denk hierbij aan de vaste messen zoals jachtmessen, survivalmessen, militaire messen of juist zakmessen die je gemakkelijk in je zak kunt stoppen. Buiten de verschillende hebben messen op zichzelf eigenschappen die ze uniek maken en waardoor je ze van elkaar kunt onderscheiden. Zo hebben messen verschillende soorten punten die allemaal hun eigen toepassing en functie hebben. Een mes kan daarnaast op een bepaalde manier geslepen zijn zodat het zijn doel beter dient, denk hierbij aan een fileermes (heel dun en scherp) of een kapmes (dik en relatief bot). Ook zijn de sluitsystemen van een zakmes of hoezen waar een vast mes inzit erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je het mes veilig bij je kunt dragen of, in het geval van een zakmes, dat je jezelf niet in de vingers snijd wanneer je hem gebruikt.

In de onderstaande tekst gaan we wat dieper in op verschillende typen messen, soorten punten en de uiteenlopende toepassing die messen kunnen hebben. Welk mes moet ik kopen? Na het lezen van deze tekst kom je een stuk dichterbij naar het maken van een keuze!

Verschillende soorten messen

Een mes is een mes, dat is waar. Maar niet ieder mes is het zelfde. Zo zijn er door de jaren heen en in de menselijke geschiedenis veel verschillende soorten messen ontworpen en aanpassingen gedaan. Die aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat de functie van een mes verbeterd werd. In dit stuk vertellen we je wat over verschillende soorten messen aan de hand van een aantal bekende mes ontwerpen. Ook geven we een klein overzicht van de verschillende categorieën messen die je bij ons online in onze messenshop kunt vinden.

 • Zakmessen: Dit zijn messen die je kunt dichtvouwen en dus gemakkelijk in je zak bij je kunt dragen. Daarnaast zijn zakmessen vaak van een clip voorzien die je helpt met het mes op zijn plek te houden in jouw broekzak. Om deze reden worden zakmessen vaak gedragen in en rondom het huis om simpele werkzaamheden mee uit te voeren.
 • Vaste messen: Dit zijn messen die je niet kunt dichtvouwen en dus in een hoes of schede moet opbergen. Doordat een vast mes niet dicht gemaakt hoeft te worden kan hij minder snel stuk gaan en kun je met een vast met intensief werk verrichten. Daarom worden vaste messen vaak als survivalmessen, jachtmessen of outdoor messen gebruikt
 • Kapmessen: Een kapmes is een mes dat je gebruikt om bebossing, hoog gras of andere begroeiing weg te hakken. Ze worden ook vaak Machete genoemd. Ook kun je stevige kapmessen gebruiken om kleine boompjes en bamboe mee om te hakken. Iedere form en formaat van een kapmes is geschikt voor een specifiek doel, zo heb je kukri modellen die je goed kunt gebruiken om veel hakkracht mee te produceren. Een latin machete van Cold Steel is weer geschikt voor het weghakken van riet en andere lichte begroeiing.
 • Survivalmessen: De naam zegt het al een survival mes gebruik je in survival situaties en dus op een moment waar het super belangrijk is jouw mes zijn werk doet en niet stuk gaat, vroegtijdig bot wordt of snel roest. Het uitzoeken van een survival mes doe je daarom niet zomaar. Gelukkig hebben we bij shogun een ruim assortiment survivalmessen. Wil je professioneel advies over het uitzoeken van het beste survival mes voor jou? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!
 • Jachtmessen: Een jachtmes kun je in verschillende soorten en maten kopen. Zo kun je een vouw mes of zakmes gebruiken als jachtmes maar ook een groter vast mes. Het type of formaat van het mes is volledig afhankelijk van het soort dier dat je denkt te moeten ontleden wanneer deze gevangen is.
 • Outdoormessen: Dit is een algemene naam voor een mes die in tal van outdoor situaties gebruikt kan worden. Van een dagje op de camping om voedsel mee te verwerken tot een mes die je in je viskoffer bewaard om lijnen mee door te snijden. Kenmerken van outdoormessen zijn dat ze stevig en robuust, roestvrij en makkelijk slijpbaar zijn.
 • EDC Messen: EDC is een Amerikaanse term voor "Every Day Carry" wat inhoudt dat dit een mes is dat je vrijwel dagelijks bij je hebt, of dit nu in je zak is of rugzak. Every Day Carry messen zijn messen die niet te opvallend of groot zijn zodat ze gemakkelijk gedragen kunnen worden zonder dat je hier last van ondervindt. Merken zoals Spyderco en Buck produceren al jaren messen die aan deze voorwaarden voldoen. Wil je een EDC mes kopen? Begin je zoektocht dan bij deze merken.
 • Multitools: Een multitool is een handig gebruiksmiddel dat verschillende stukken gereedschap bevat. Van een schroevendraaier tot een zaag of flessenopener een multitool bevat al deze items. Het bekendste merk voor multitools is Leatherman, zij maken al jaren hoogwaardige kwaliteit multitools die een leven lang mee gaan.

Het Kukri of Khukuri mes

Het kukri mes is misschien wel een van de bekendste en meest functionele ontwerpen uit dit overzicht. Zo wordt de kukri gekenmerkt door een sterk naar voren gekromde of zelfs gebogen gedeelte van het lemmet en het brede pommel op het heft. Dit is een iconisch ontwerp die herkenbaar is voor veel mensen. Dit is mede dankzij de associatie met de beruchte Nepalese Gurkhas die bekend stonden om hun militaire moed tijdens verschillende oorlogen die zij zowel tegen als samen met de Britten in India en op andere plekken in de wereld hebben gevoerd. De kukri behoorde tot de standaard uitrusting van de Gurkhas en zijn daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden. De effectiviteit van het kukri mes ontwerp zit in het vrij zware en naar voren gebogen lemmet, gemaakt hoofdzakelijk om met grote kracht mee te hakken. Dit is tegelijk de reden waarom kukri messen redelijk zwaar zijn en een stevig, breed en robuust lemmet hebben. Een kukri mes koop je wanneer je een mes nodig hebt dat voor zowel praktische doeleinden zoals het hakken van hout en takken als een mes dat enorm effectief is in een gevecht.

Het Bowie mes

De wild west bowie van Cold Steel

Het Bowie mes ontwerp is enorm bekend uit verschillende films zoals Crocodile Dundee, Rambo en Friday the 13th mede dankzij het formaat van het mes en de typische punt. Het Bowie mes een type mes dat voort gekomen is uit een serie van messen die geperfectioneerd en verder afgewerkt zijn door James Bowie een bekende Texaanse vechtersbaas en frontier die tijdens een legendarisch duel gebruik maakte van het Bowie mes om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Het ontwerp komt in veel variaties voor maar moet aan een paar voorwaarden voldoen om als 'Bowie' mes bestempeld te kunnen worden. Zo moet het lemmet van een Bowie mes minimaal 20cm lang zijn, een relatief breed blad hebben van minimaal 4cm. Daarnaast moest een Bowie mes een rechte 'rug' hebben. De clip point en zogenaamde S kling zijn elementen die aan latere modellen zijn toegevoegd maar vandaag de dag gezien worden als belangrijke kenmerken van het Bowie mes. Het Bowie mes is ontwikkeld om als gevechtsmes te dienen dankzij zijn grote formaat en brede lemmet kon het mes voor hak en snij bewegingen gebruikt worden terwijl de gebruiker ook technieken uit de zwaardvechtkunst kon gebruiken zonder dat er daadwerkelijk een zwaard gedragen hoefde te worden.

De Tanto

De Tanto is eigenlijk geen mes maar een zwaard. Tanto betekent letterlijk "kort zwaard" in het Japans, het land van herkomst van dit bekende 'messen' ontwerp vandaan komt. Sinds de jaren 80 is dit ontwerp en dan met name de typische hook point weer erg populair geworden bij messenmakers. Dit met name in de categorie tactische messen, waar je veel van deze puntsoort ziet terugkomen die hoofdzakelijk bedoeld is voor steken of penetratie.

Karambit

De karambit (of soms ook wel kerambit genoemd) is een gebogen mes met iconische ring waar men een vinger doorheen kan steken. De oorsprong van dit ontwerp ligt in West Indonesië en vertegenwoordigde een klauw van een kat achtige. Zoals met veel gebogen mes ontwerpen heeft de karambit op het begin als landbouw werktuig en instrument gediend en werd de karambit als een soort sikkel gebruikt waar rijsplanten mee losgesneden konden worden of de aarde mee omgewoeld. Toen de karambit later als wapen gebruikt werd nam de kromming toe ten opzichte van het oorspronkelijke mes om diepere snijwonden bij tegenstanders te veroorzaken. Tegenwoordig is de karambit in de krijgskunst Silat een belangrijk wapen waar veel technieken op ontwikkeld zijn. Buiten dat is de karambit in de moderne tijd erg populair geworden als zelfverdedigingsmes. Dit komt dankzij de ring in het heft die voorkomt dat het mes gemakkelijk uit de hand gestoten kan worden en waar tevens stoten mee uitgedeeld kunnen worden. De gebogen hoek van het mes zorgt ervoor dat men diepe snijwonden bij potentiele aanvallers kan veroorzaken. Al met al, een zeer effectief mes.

Messen van topmerken

Bij Shogun kun je een keuze maken uit een enorm messen aanbod van verschillende topmerken. Zo bieden wij messen van bekende merken zoals Cold Steel, Buck, Spyderco, Gerber, Gil Hibben en United Cutlery aan. Wanneer je een mes van een van deze merken koopt, ben je verzekerd van kwaliteit en kun je er op vertrouwen dat het mes niet alleen lang mee gaat maar ook goed scherp blijft en niet snel zal roesten. Dankzij de jarenlange ervaring en doorontwikkeling van bekende mes ontwerpen en modellen zijn de messen van bekende merken objecten van hoge waarde geworden. Voor de liefhebber en messenverzamelaar is een mes van een premium merk dan niet alleen een stuk gereedschap maar een status object dat als geheel veel meer vertegenwoordigd dan de materialen waar het mes van gemaakt is.

Hoe onderhoud ik mijn mes?

Je hebt jezelf vast wel eens afgevraagd; hoe onderhoud ik mijn mes? Je kunt het mes met speciale onderhoudsolie bewerken waardoor het mes niet gaat roesten. In dit filmpje laten wij zien hoe je een mes kunt onderhouden. Ook is het op termijn van belang dat je het mes na gebruik opnieuw slijpt waardoor deze zijn scherpte behoud. Je kunt een mes slijpen met een wetsteen of slijpsteen. Wij bieden ook automatische messenslijpers aan of snelslijpersslijp pennen!

Welke messen mag ik kopen? 

Sommige messen zijn illegaal in Nederland. Dat zijn bijvoorbeeld de stiletto en het vlindermes. Deze messen zijn onder andere verboden omdat de stiletto van een mechanisme is voorzien waarmee door middel van een knop in het lemmet het mes recht naar buiten schiet of zijwaarts open klapt. Wat wel mag zijn zogenaamde 'spring assist' messen. Dit zijn messen die bij het openen geholpen worden door een veertje waardoor je het zakmes gemakkelijker kunt openen. Vlindermessen zijn verboden omdat zij een mechanisme hebben wat snel toegang geeft tot het mes. Zowel stiletto's als vlindermessen mag je niet kopen, bij je dragen, vervoeren of bij je thuis bewaren. Vlindermessen mogen als trainingsmessen wel verkocht worden. Dat houdt in dat het vlindermes niet geslepen is en ook niet over een scherpe punt beschikt. Dit kunnen vlindermessen met een flesopener, vlindermessen met een kam of gewoon trainingsvlindermessen zijn.

Stiletto's die niet via een knop geopend worden maar met de hand zijn ook niet verboden. Voorbeelden hiervan zijn de stiletto's van Haller, de Stiletto XXLStiletto XL en Stiletto.

De messen op onze website zijn allemaal 100% legaal. Wij maken een zorgvuldige selectie zodat onze klanten geen risico lopen op de aanschaf van een illegaal product. Wil je meer weten over stiletto's en vlindermessen? Bel ons of bezoek ons bij een van onze messenwinkels. 

Zakmessen

Zakmessen zijn vooral handig wanneer je om en rondom het huis aan het werk bent. Soms een stukje touw of tape lossnijden of een stuk onkruid weg werken. Een zakmes is in dat geval een bijzonder goed stuk gereedschap. Daarnaast kun je zakmessen goed gebruiken op een camping of tijdens een survival trip om stokken scherp te maken, een broodje te smeren of hout te bewerken. Buiten de praktische toepassing van een zakmes zijn er ook enorm veel soorten die waar de focus ligt op het esthetische aspect van messen. 

Opzoek naar messen voor de jacht, survival of juist voor alledaags gebruik? Bij Shogun hebben we een ruim assortiment aan hoogwaardige messen online te koop. Zo kun je bij ons een keuze maken tussen vaste messen of zakmessen. Het verschil? Een zakmes kun je inklappen en daardoor gemakkelijk in je zak steken. Daarom is een zakmes vaak iets wat mensen graag bij zich dragen wanneer ze werken rondom het huis, als ze aan het kamperen zijn of een lange wandeling maken. Let wel op de regelgeving als je een zakmes bij je draagt, dit is op zichzelf niet verboden maar dit kan per locatie en omgeving verschillen. Ook is het belangrijk dat de messen die je bezit legaal zijn. Bij Shogun zijn alle messen die je kunt kopen 100% legaal om te bezitten. Je hoeft je bij het kopen van een mes bij Shogun dus niet druk te maken of de messen die je koopt wel legaal zijn.

Er zijn veel verschillende soorten messen, zoals de eerder genoemde zakmessen en vaste messen. Maar ook machetes, kapmessen, tactische of militaire messen horen hierbij. De messen die tot deze categorieën behoren zijn écht gemaakt voor praktisch gebruik en dus stevig, van hoge kwaliteit en vaak scherp geprijsd. Naast de praktische messen kun je bij ons ook fantasy messen kopen. Dit zijn messen met een mooie opdruk, een uniek ontwerp of messen die in bekende films worden gebruikt. Daarom fantasy messen goed geschikt om als display item aan de muur kunt hangen of op een mooie plek te etaleren. Vergis je niet, ook deze messen zijn vaak goed geslepen en dus zeker geen speelgoed!

Messen kopen maar je weet niet welke je moet kiezen? Je kunt altijd contact met ons opnemen via [email protected], bellen op +3120 370 5658 of onze showroom bezoeken voor professioneel advies, een lekkere kop koffie en een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt