Glock

Er komen geen artikelen overeen met jouw selectie.
Heb je wellicht een of meerdere categorieën op OFF gezet via de knoppen linksboven?

Survivalmessen bij Shogun.nl

Welk Survivalmes moet ik kopen? Een goed surivalmes koop je bij shogun.nl!

Wij bieden de beste en sterkste survival messen aan bij shogun.nl. Weet je niet welk survival mes je moet kopen? Lees de onderstaande uitleg voor meer informatie!

Het uitzoeken van een goed, stevig en sterk survivalmes is lastig en kan voor een oneraren survivalist overweldigend zijn. Daarom hebben wij bij Shogun.nl een simpel overzicht gemaakt waarin wordt uitgelegd op welke punten geled moet worden wanneer je een survivalmes gaat kopen. Als je deze stappen volgt ben jij straks trotse eigenaar van het beste survivalmes dat online te bestellen is!

Gelijk een survivalmes kopen? Klink hier!

Het beste survivalmes

Survivalmes #1: De lengte

Size doesn’t matter? Dit geldt wel voor survival messen. Een lang mes is onhandig wanneer je kleinere voorwerpen wilt bewerken of als je precies te werk moet gaan. Daarintegen is een te klein mes is juist niet erg functioneel wanneer je grof werk moet verzetten zoals het kappen van boompjes of het doorsnijden van takken.

De ideale lengte van het lemmet van je survivalmes ligt ongeveer op 5” of 12,7 cm. Deze afmeting is groot genoeg om vuistdikke stammen door te hakken of om kleine stukjes hout te bewerken. Je kunt hiermee makkelijk en precies te werk gaan, terwijl je over genoeg lengte beschikt om ook grotere klusjes te klaren.

Voor een filmje van het doorhakken van een stam met een mes zie hier.

Survivalmes #2: Fixed blade - gefixeerd mes

De term, fixed blade of gefixeerd mes slaat op de manier waarop het mes is opgebouwd. Fixeren betekent vastzetten en houd dus in dat een mes niet inklap- of uitschuifbaar is. Ieder mes dat schakels, schroefjes of anderzijds beweegbare delen heeft gelijk al een stuk minder stevig en vormt daardoor een risicofactor wanneer je op jezelf aangewezen bent in de wildernis.

Survivalmes #3: Gefixeerd mes - Full Tang

Het belang van een Full Tang is essentieel voor een survivalmes. Deze term houd in dat het mes uit één stuk gemaakt is en dus helemaal doorloopt tot op het einde van het heft. Hierdoor kan je lemet niet zomaar losraken uit het handvat waardoor het onbruikbaar wordt. Je kunt het afgebroken of beschadigd heft bij een Full Tang survivalmes altijd vervangen door bijvoorbeeld een schoenveter, een stuk leer of desnoods een oude sok.

Survivalmes #4: Scherpe punt

Sommige messen hebben een ietswat bolle punt. In sommige situaties kan dit voordelig zijn. Duikers of mensen die in de scheepvaart werken gebruiken dikwijls afgestompte messen om mogelijke ongelukken te voorkomen. Ook jagers hebben baat bij een bolle punt wanneer ze de huid van een dier verwijderen. Dit zodat ze geen schade aanrichten aan de onderliggende ingewanden en zo de huid verpesten. Een scherpe punt kan in een survival situatie goed van pas komen. Je kunt je mes aan een stok binden om er op die manier een speer van te maken. Dit zal je beschermen tegen een mogelijke dreiging van roofdieren of helpt je wanneer je opzoek bent naar voedsel.

Survivalmes #5: Één geslepen kant

Één geslepen kant is erg belangrijk bij een survivalmes. Je kunt de ongeslepen kant die voorzien is van een platte rug gebruiken om met een steen of stop op te slaan wanneer je je mes als bijl wilt gebruiken om dikke stammen mee te kappen. Daarnaast kun je jezelf ook nog eens akelig bezeren wanneer je een dubbel geslepen mes hebt.

Survivalmes #6: De pommel

Een stevige pommel is van ultiem belang voor een survivalmes. Je kunt je pommel namelijk als hamer gebruiken om stokken in de grond te slaan of spijkers in hout. Een brede pommel zorgt er daarnaast voor dat je mes niet makkelijk uit je hand glijd wanneer je hem gebruikt.

Conclusie

Houd rekening met deze stappen en je kunt er vrij zeker van zijn dat je een goed survival mes te pakken hebt. Mocht je alsnog moeite hebben met het uitzoeken van een survival mes na deze turtorial, bezoek ons dan bij onze showroom in wormerveer of neem contact op met onze klantenservice!

Tip van Team Shogun:

Gerber LMF II Infantry Black - € 149,-

Artikelnummer: 22-01629

Beschrijving

De Gerber LMF II Infantry Black staat omschreven als een van de beste survivalmessen beschikbaar voor de particuliere markt. In verhouding tot andere survival messen is de LMF in prijs en kwaliteitsverhouding hoogstaand. Het survivalmes is ontworpen voor het Amerikaanse leger en uitermate geschikt voor intensief gebruik. 

Lees hier onze uitgebreid omschrijving van dit ultieme survivalmes!

Review

Gerber LMF II Review - Best Survival Knife for the Money?

Door: Ultimate Survival Tips

 

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee