inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Crosman

Crosman luchtbuksen

Crosman is al bijna 180 jaar een vast begrip in Rochester, New York, maar in eerste instantie niet als een bedrijf wat luchtbuksen produceerde.

Toen Rochester in 1838 nog aan de wilde grens van de staat New York was, richtte slechts vijftien jaar na de slag om Waterloo een zekere Fred Crosman een zaadbedrijf in de stad. Verbazingwekkend genoeg is de Crosman Seed Company nog steeds springlevend en opereert ze met succes in deze regio.  In 1923 bereikte Bertram Fenner, de Operations Manager van de Crosman Brothers Seed Company, overeenstemming met William McLean om luchtbuksmunitie en een luchtbuks te produceren op basis van McLean's ontwerpen. In 1924 werd de Crosman Rifle Company opgericht en sindsdien is het bedrijf dat we tegenwoordig kennen Crosman Corporation.

In de loop van de tijd is Crosman in 1940 uitgegroeid van een zespersoonsbedrijf tot het enorme bedrijf dat we vandaag zien. In 1992 nam Crosman Benjamin Sheridan over - een andere belangrijke Amerikaanse luchtdrukfabrikant en vestigde zijn positie als verreweg de grootste Amerikaanse fabrikant van luchtbuksen. Natuurlijk wordt de naam 'Benjamin' nu gebruikt als het merk voor de volwassen jacht- en krachtige modellen van Crosman.

Van oudsher specialiseerde Crosman zich in pomp luchtbuksen en CO2. Deze lijn van ontwikkeling is behoorlijk goed ongebroken geweest tot op de dag van vandaag, met de toevoeging van PCP-modellen en break-barrel luchtgeweren. In 1971 verhuisde Crosman naar een grote, nieuwe, speciaal gebouwde locatie in het landelijke dorpje East Bloomfield. Sindsdien is hier het hoofdkantoor en productiecentrum van het bedrijf van het bedrijf gevestigd. Op dit moment werken er meer dan 200 mensen bij Crosman in de eigen productieomgeving van meer dan 250.000 m2.

Crosman brengt regematig nieuwe modellen op de markt en experimenteert met de nieuwste technieken. Eén van de meest bijzondere experimenten tot nu toe is de bekende Pioneer Airbow.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

48 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

48 artikel(en)

Crosman Arms Corporation USA

Geschiedenis

Origine & Introductie in de wereld van luchtbuksen

Crosman is een Amerikaanse producent van luchtbuksen in zowel geweer- als pistoolvorm, automatische BB guns, richtkijkers en bijbehorende luchtmunitie. Het bedrijf was ooit eigendom van de Crosman Brothers. Toendertijd, in 1923, produceerde het zaadjes en had geen oog voor luchtdrukgeweren of andere soortgelijke producten. Dit veranderde toen William McLean hen benaderde en aanbood om een luchtbuks met bijbehorende munitie te produceren op basis van McLean’s eigen ontwerpt. Hij bood de Crosman Brothers 50% eigendom van het patent in ruil daarvoor.

Een jaar later, bracht het bedrijf haar eerste luchtgeweer op de markt onder de slogan “Power without Powder”. Dit werd een van de eerste pneumatische pompgeweer dat, net als de meeste buksen van vandaag, 3 tot 10 keer gepompt moest worden om te kunnen schieten.

20e Eeuw

In 1925 kocht Frank Hahn Crosman Rifle Company over. De naar werd vervolgens veranderd naar Crosman Arms. Frank Hahn en zijn zoon P.Y. Hahn werden de driving force achter het bedrijf voor de komende 50 jaar. In deze tijd werden meerdere mijlpalen behaald. Zo bracht het in 1929 het eerste repeteergeweer op lucht in een .22 op de markt, waren de Modellen 150 en 170 in 1954 de eerste luchtdrukpistolen die werkten op 12 grams CO2 patronen en bracht het merk in 1966 de bekende 760 Pumpmaster uit. 

Uiteindelijk zou het bedrijf in 1984 worden overgenomen door The Cole Company Inc. En werd de productie van buksen verplaatst naar East Bloomfield in New York. Het bedrijf mocht in 1984 de toenmalige President Bush een Crosman competitie geweer aanbieden toen de Olympische Spelen dat jaar in Californië werden gehouden. 

Tevens bracht het bedrijf in 1985 de Crosman AIR-17 uit dat een replica was van de M16. In 1991 kwam het bedrijf met het Repeatair CO2 pistool. Tegenwoordig kennen de naam Repeatair natuurlijk van de Crosman RepeatAir 1077

Bijzonder was de aankoop van het bedrijf Benjamin, dat in 1992 nog paintball markers produceerden. Buksen worden nog steeds onder de naam Benjamin geproduceerd en ontworpen, echter komen deze eigenlijk van Crosman vandaan, waar medewerkers dag en nacht bezig zijn om de competitie voor te blijven.

21e Eeuw

In 1997 werd Crosman nog eens overgekocht, ditmaal door een investeerdersgroep met grootse plannen. In 2004 bracht het bedrijf een buks dat op 88grams CO2 patronen werkte en 200 keer kon schieten voordat deze vervangen moest vangen.

In 2007 begon het bedrijf ook met richtkijkers produceren. Centerpoint richtkijkers worden sindsdien bij vrijwel alle Crosman luchtbuksen geleverd. 

In 2008 werden kruisbogen en kinderbogen aan het assortiment van het Amerikaanse bedrijf toegevoegd.

In 2013 maakte het bedrijf, na een aantal stille jaren, een grote stap in de luchtbuksen wereld. Het kwam uit met haar TR77 luchtbuks. Deze was gevoerd in het kaliber .177 (4,5mm) en beschikte over een Nitro Piston (gasveer) en een geïntegreerde demper die het geluid met 70% vermindert.

In 2014 kreeg de Nitro Piston een upgrade, deze kreeg de naam Nitro Piston 2. Dit jaar kreeg ook de Pumpmaster een “renovatie”, in de vorm van een net iets aangepast design.

In 2016 werd het bogen assortiment uitgebreid met een nieuw concept. Zo werd hier de Pioneer Airbow aan toegevoegd. 

Hedendaags is Crosman een groot bedrijf dat meer dan 300 werknemers heeft. Het bedrijf is verkoper van de bekende Copperhead BB's, Centerpoint richtkijkers en buksen en bogen die onder de namen Crosman en Benjamin worden verkocht. Het assortiment van Shogun bestaat voor een groot deel uit luchtbuksen van de twee merken. Een van de meest verkochte varianten van de twee zijn de Benjamin BullDog (PCP), de Crosman 1077(W) (CO2), Vantage en Optimus (Knikloop). Daarnaast verkopen bij ook de copperhead BB's, welke garant staan voor hoge kwaliteit neuwkeurigheid.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt