Beschrijving
Details
12 customer reviews
-
Zeer mooie Katana
Mooie Katana voor zijn prijs
-
Top zwaard Super
Super een perfect zwaard, en goed scherp! bedankt !
-
Goed als eerste praktische Katana
De katana is geschikt voor licht hakwerk. Ik heb met succes wat waterflessen doorgesneden en zelfs tatami-matten ermee doorgehakt zonder problemen. Na meerdere keren gebruik is er niets losgekomen en rammelt er ook niets.
Het is belangrijk om te weten dat de katana niet erg scherp is. Als je van plan bent om de katana te gebruiken voor het doorsnijden van matten, dan is het handig om eerst te weten hoe je een zwaard slijpt.
Helaas heeft de katana een neppe hamon, waardoor het lijkt op een decoratiestuk. Maar het is zeker geen decoratiestuk. Ik heb de neppe hamon eraf geslepen en dat ging zonder problemen.
De borgpennen in de handgreep zijn niet heel netjes afgewerkt, maar ze zitten niet in de weg.
Al met al is dit een zeer goede katana voor de prijs. Voor €160 zal je niet snel een betere vinden. Vaak zijn katana's in deze prijsklasse erg breekbaar en zien ze er ook niet historisch accuraat uit. Behalve de neppe hamon is deze katana wel historisch accuraat en daarom kan ik deze katana aanraden.
-
Katana
Katana zeer mooi, kleine foutjes hier en daar bij het handvat. Enige nadeel is dat bij het uitrekken van de Katana hij lemmet vies wordt door de binnenkant van de hoes. Onderaan het lemmet is daarom ook kwarte beschadiging te zien bij het goude stukje.
-
Jawadde
Top zwaardjes voor lage prijs. Aanrader!
-
Bijna perfect
Bijna perfect. Het is overall een heel mooi zwaard. Zit stevig in elkaar en is redelijk scherp.
Wel zat er een kleine slordigheid bij 1 van de Menukis (borg pennen). Ik heb dit zelf met een scherp mesje een beetje bijgewerkt.
Ook zag ik hier en daar hele kleine slijpfoutjes.
Maar al met al is het een zeer degelijk mooi zwaard, zeker voor deze prijs. -
Geweldig ding
Super ding
-
de zwaard
ik vind helemaal mooi
-
Fijn in de hand en mooi aan de wand
Super mooi scherp zwaard, netjes verpakt in een bijgeleverd koffertje, fijn in de hand en mooi aan de wand. Goede prijs-kwaliteit verhouding en erg snel geleverd! De wakizashi is ook aan te raden!
-
Eerste Katana
By Vincent June 25, 2014Voor mijn eerste Katana wilde ik niet heel veel geld uitgeven, maar ik wilde toch wel kwaliteit. Na wat rondkijken en lezen heb ik besloten voor de John Lee Dragon Katana te kiezen.
Na een levertijd van maar twee dagen, kon ik gaan genieten van mijn Katana. De Katana werd goed verpakt geleverd. Na uitpakken trof ik een mooie met bloemmotief bedekte kist aan met daarin de Katana (in stoffen hoes). Ook zijn de certificaten aanwezig.
Het blad is verpakt in vlies met olie. Het is een scherp blad geschikt voor lichte Tameshigiri. Afwerking van Saya, Tsuba etc.is prima in orde. Over het algemeen ziet de Katana er gewoon goed uit. Verwacht geen perfectie maar simpelweg een goede prijs kwaliteit verhouding. Met dit in het achterhoofd, is dit zeker een goede Katana voor het geld!! -
Super
By Decepticon October 03, 2013Dit zwaard kwam mooi binnen in een mooie verpakking, tevens is het zwaard nice afgewerkt!! Dikke 10!
-
Een fijne en mooie katana + Service van de site !
By Fabrizio February 03, 2011De John Lee Dragon katana is mooi en goed gemaakt! De tsukaito (het "touw") zit goed stevig vast aan de tsuka. Nakagano of het blad van het zwaard zelf is scherp geslepen met een mooie hamon en een bo-hi. Ik heb mezelf voorgenomen om er niets mee te hakken maar dit ding is vlijmscherp dus lichte tameshigiri zou normaal gezien geen probleem zijn. Op youtube kun je iemand vinden die een meloen als niets door 2 hakt dus ja het is een fijn en vooral lichte katana! Overall geef ik deze katana (voor wat ik tot nu toe heb gezien van katana's) een 7/10.
De service van deze firma is uitstekend. Ze helpen je met allerlei vragen en als er problemen zijn dan kun je altijd bij hun terrecht. Service 10/10
Bedankt voor deze katana!
Geef je beoordeling
Katana's: Samurai zwaarden van hoge kwaliteit
Katana kennen hun oorsprong uit Japan, waar ze gebruikt werden door zogenaamde samoerai, een krijgersklasse uit het pre-industriële Japan. Een katana wordt om die reden ook vaak samoerai of samurai zwaard genoemd. Dit komt omdat het woord katana in het Japans 'lang zwaard' betekend. Ook de andere wapens van de beruchte samoerai hebben een redelijk letterlijke betekenis. Zo is de Wakizashi een 'kort zwaard' en de Tanto een 'mes'. De term samurai betekend overigens 'hij die dient', het waren krijgers die de Bushido volgden ofwel de weg van de krijger. Een katana was voor een samurai niet alleen een wapen, het was een verlengstuk of een vertegenwoordiging van zijn ziel. Deze symbolische waarde van de katana heeft vandaag de dag nog veel betekenis en inspireert film, literatuur en Anime of Manga verhalen.
Een echte katana kopen
Een echte katana kopen die geslepen is en een goede kwaliteit heeft is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Zo bieden wij bij Shogun een enorme collectie katana's van uiteenlopende kwaliteit en prijs aan. Maar hoe herken je een katana van goede kwaliteit? Dat doe je door op een paar punten te letten zoals de prijs, de afwerking en de fabrikant of maker van de katana. Zo maakt de bekende wapensmid John Lee katana's van hoge kwaliteit die tegelijkertijd zeer scherp geprijsd zijn. Dankzij het gebruik van originele en traditionele materialen en productiemethoden heeft John Lee de zwaarden industrie overspoeld met hoogstaande en mooi afgewerkte samurai zwaarden. Ons aanbod is divers, zo ook bij het aanbod van John Lee. Vanaf € 149.- heb je al een prachtige, goed geslepen katana zoals de Musashi Ichi of de Dragon Katana die als trainingszwaard gebruikt kan worden maar ook mooi ter display tentoon gesteld kan worden.
Hoe onderscheid ik een 'echte' van een 'neppe' katana
Zoals eerder gezegd kun je de kwaliteit van een katana op veel verschillende punten herkennen. Zo zijn er katana's op de markt die in een fabriek gemaakt worden en van extreem slechte materialen en kwaliteit zijn. Deze zijn slechts geschikt voor sierdoeleinden en om ten toon te stellen. Wil je een 'echte' katana of in iedergeval een katana waarmee je een Tatami mee door midden zou kunenn hakken? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Belangrijke kenmerken van een echte katana zijn bijvoorbeeld materialen die zijn gebruikt. Kijk bijvoorbeeld naar de Menuki, het (vaak) witte stuk dat onder de Tsuka Ito of Tsukamaki zit. de stof die het handvat (Tsuka) van de katana omwikkeld. Is de Menuki van kunststof gemaakt? Dan is de kwaliteit van de katana vaak niet goed. Zo wordt traditioneel gezien roggenhuid gebruikt als materiaal voor de Menuki bij een katana. Dit geld ook voor de Tsuka Ito is de stof van polyester gemaakt en niet van linnen? Dan weet je dat je een goedkope katana in je handen hebt. Vervolgens kun je de kwaliteit en de afmeting van de Habaki controleren. De Habaki is de metalen plaat die de Tsuba (stootplaat of ring die het zwaard van het handvat onderscheid) en Seppa (kleine metalen plaat die op de Tsuba ligt) tegen de Fuchi drukt (metalen plaat die de bovenkant van de Tsuka tegen de Seppa aandrukt). De Habaki moet van echt metaal zijn, niet van gietijzer of kunststof. Een Habaki heeft als functie de de Tsuba op zijn plaats te houden en zorgt ervoor dat de katana goed en stevig in de Saya (hoes of schede) vast blijft zitten. Kijk vervolgens naar de Nagasa ofwel het lemmet van de katana. Deze moet breed beginnen en over de lengte van het lemmet iets smaller worden. Bij goedkopere katana's zie je vaak dat ze uit een smal stuk staal gemaakt zijn met een die over de gehele lengte de zelfde afmetingen houdt. Ook zijn goedkopere katana's vaak niet geslepen. Zijn ze dat wel, dan is het vaak een oppervlakkig en machinaal geslepen zodat snijden bijna onmogelijk is. Uiteindelijk kun je de Saya controleren. Traditionele Saya worden gemaakt van gelakt hout, de katana moet wanneer hij in de Saya valt goed dicht zitten en een klein beetje klemmen door de Habaki zodat het zwaard niet zomaar uit de Saya kan vallen.
De kwaliteit van het staal van een Katana
Een katana is tijdens het smeden over het algemeen gemiddeld 8 tot 16 keer gevouwen. Het vouwen van het staal van de katana is uniek aan de manier waarop Katana's geproduceerd werden. Zo werdt bij het smeden van veel Europese zwaarden een staaf ijzer gedraaid en plat gesmeed of werd gesmolten staal in een mal gegegoten en gehamerd. Door het proces van draaien of vouwen en hameren van het staal over een heet vuur waar koolstof houdende brandstoffen werden maakte men van ijzer staal. Hoe vaker een zwaard werd gevouwen, hoe sterker het zwaard uiteindelijk zou worden (dit heeft natuurlijk een grens, de juiste balans tussen koolstof en andere stoffen geeft staal specifieke eigenschappen zoals hardheid, veerkrachtigheid en het vermogen zijn scherpte te behouden. De katana van John Lee worden op verschillende manieren gemaakt. Zo hebben wij 'mono' staal katana's waarbij het lemmet een enkele keer is gevouwen. Deze samurai zwaarden zijn nog steeds erg sterk maar worden sneller bot of krijgen 'bramen' wanneer je er mee hakt of snijd. Katana die 12 keer zijn gevouwen zoals de John Lee Fujisan Katana, de John Lee Golden Flower Katana of de John Lee Shintai Katana bieden een mooie middenweg en zijn zowel goed betaalbaar als een stuk harder dan de ongevouwen varianten.
Heb je vragen over de katana die wij aanbieden of wil je advies bij het uitzoeken van een geschikte katana voor jou? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. Wij helpen u graag verder!