Blog

02Jan
02Jan

vorsk airsoft

0 Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Nuprol Vorsk GBB Airsoftpistolen

Met de Nuprol Vorsk is er weer een nieuwe generatie GBB airsoftpistolen op de markt met een nieuwe uitstraling. Vorig jaar op de IWA gingen er al geruchten over deze nieuwe lijn maar daarna is het goed geheim gebleven, maar nu in 2020 zijn de Vorsk airsoftpistolen dan eindelijk verkrijgbaar.

Vorsk GBB HiCapa airsoftpistool

 

De Vorsk wordt in verschillende uitvoeringen geleverd, HiCapa uitvoeringen en de bekende G uitvoeringen. De eerste levering die wij inmiddels in huis hebben zijn de Hi-Capa 4.3 en de Hi-Capa 5.1
Wat direct opvalt zijn de verschillende kleurencombinaties van de pistolen. Hiermee volgt Vork ook de trend die in de landen om ons heen al verder is dan in Nederland, meer kleuren in replica's. De kleuren in de replica's zie je op dit moment in Nederland voornamelijk nog in het Speed QB segment maar wint snel aan terrein.

Nuprol Vorsk HiCapa

De Vorsk GBB airsoft modellen worden geleverd met een 23 rounds GBB magazijn Het magazijn heeft een plastic follower werkt prima maar wees voorzichtig met het laten vallen want dan breekt het gemakkelijk. In de doos vind je een sleutel voor je silenceradapter, een reserve nozzle en een magwell pin. Dit komen we zelden tegen bij andere merken. De extra onderdelen laten al zien dat Nuprol zich verdiept in de behoefte van de airsofter.

De Vorsk modellen zijn full-metal en hebben een fijne blow back. Aan de linkerkant van de kast vind je een de slide release met een fijne grip en op goede bereikbaarheid van je duim voor een snelle release. De rear optics zijn helder met glow effect en een True Glow korrel. Aan de voorkant van de loop vind je de adapter voor het bevestigen van een silencer of tracerunit, de adapter kan ook geheel worden verwijderd waardoor je een mooie vlakke loopmond krijgt. Aan de onderkant van de loop vind je een picatinnyrail voor het bevestigen van een flashlight, lacer of andere tactische gadget.
De greepveiligheid en de slede veiligheid zijn doeltreffend als handig en goed bereikbaar.

 hi-capa 5.1

Prestaties
De fabrieksopgave voor de fps is rond de 325 fps. Tijdens onze praktijktest kwam de fps uit op 290 fps, getest met 0,20g bb's en Nuprol 2.0 green gas. Zoals bekend is de temperatuur van invloed op de prestaties van de GBB pistolen en wellicht is daarom de fps tijdens de test (7 ℃ buitentemperatuur) lager dan de fabrieksopgave. Tijdens de test hebben wij twee magazijnen van 23 rounds kunnen leegschieten, hiermee is de Vorsk efficient met zijn gasgebruik.

De eerste bevindingen zijn positief, goede specs en materialen. Prestaties zijn goed en de looks prima, wat ons betreft een goede aanvulling

10Nov
10Nov

Webley VMX Co2 pistool

0 Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

De Webley VMX Co2 Pistool een nieuw model of een verbeterde versie van bestaande modellen?

De Webley VMX Pistool lijkt op bestaande modellen als de Diana Airbug of Bandit. Toch zijn er verschillen aan de buitenkant maar ook onzichtbaar op technisch vlak.

Om maar gelijk oer hollands met de deur in huis te vallen, de prijs. De Webley VMX is de goedkoper € 125,- dan de andere merken. Dit geldt niet alleen voor het pistool maar ook voor de accessoires als reserve magazijnen en onderdelen ben je bij Webley goedkoper uit.

De Kolf van de Webley VMX Co2 pistool is van hoogwaardig kunststof en heeft een fijne grip en goede balans. Dit valt direct op als je de Webley ter hand neemt. Ten opzichte van de andere modellen biedt de kolf met boven en onder een picatinny rail veel mogelijkheden voor het monteren van een pistool richtkijker, red dot, laser en of zaklamp.

18Sep
18Sep

De Air Venturi Seneca Dragon Claw .50 kaliber luchtbuks

Dit is even anders dan de Kermis Buks!

Eerst een paar specs van de Air Venturi Dragon Claw .50
- Power 207 m/s schietsnelheid met een 210grain luchtbuks kogel
- Kan hagelpatronen afvuren (Air Venturi ShotShells)
- Kan Pijlen afvuren (Air Venturi Air Bolts .50)
- Verkrijgbaar in Single of Dual Tank uitvoering

Air Venturi Dragon Claw Luchtbuks

11Sep
11Sep

hammer

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

Umarex introduceerd de Big Bore Hammer .50 Luchtbuks

De Umarex® Hammer, gebouwd in de VS, is de krachtigste .50 productie luchtbuks ter wereld. De wereld van de Big Bore is in ontwikkeling en Umarex wil direct de Nr 1 positie veroveren met de De Hammer .50
De Hammer is bedacht, ontworpen en gebouwd in Amerika. De productieassemblage vindt plaats in Fort Smith, Arkansas in de fabriek van Umarex in de USA. In maart 2019 is gestart met de serie productie van dit model.

15Apr
15Apr

hatsan bt65 sb elite

Comments| Geplaatst in Luchtbuksen door Edwin

Hatsan is inmiddels een bekend merk onder de luchtbuksen en na een aantal jaar kunnen we voor een aantal modellen, onder andere de BT65 SB Elite zeggen dat ze betrouwbaar zijn. De Hatsan luchtbuksen hebben uiterlijke kenmerken waardoor ze niet snel te verwarren zijn met andere merken. Het design spreekt je aan of niet.

De Hatsan BT65 SB Elite PCP is een veel gekozen model waar ook regelmatig vragen over worden gesteld. Daarom nemen we de Hatsan BT65 SB Elite onder de "loep"

De BT65 is een PCP luchtbuks, onder de luchtschutters wordt het vaak een persluchtbuks genoemd. De officiele benaming is een PCP luchtgeweer Pre Charged Pneumatic Rifle (PCP) De kolf is van polymeer kunstof en voorzien van een in hoogte verstelbaar wangstuk, voor de meer ervaren schutter maar zeker ook voor de schutter die snel vorderingen maakt is dit een eigenschap die gewaardeerd zal worden.

Hatsan BT65 SB Elite verstelbaar wangstuk

De BT65 SB Elite is een groot zwaar geweer voor sterke mannen. Een damespistool is het zeker niet. Het hele gevoel van het geweer is robuust en stevig, gemaakt van geavanceerd polymeer materiaal dat tegen een stootje kan. De BT65 SB Elite heeft ook een paar tactische en militaire kenmerken, de matzwarte kolf met drie secties Picatinny rails aan de voorkant om zaklampen, lasers of andere accessoires te monteren.

De BT65 SB Elite wordt geleverd als complete set bestaande uit;
- het geweer
- drie magazijnen
- Optima 3-12 x 44 AO Richtkijker
- mounts,
- draagriem, een
- Optima II LED zaklamp met bevestiging
- reserve-afdichtingen en gereedschappen
- clip on bipod 
- een kunststof koffer flightcase

De lijst is behoorlijk compleet. Het enige wat je nog nodig hebt zijn kogeltjes en als het je eerste PCP geweer is een PCP Pomp of duikfles.

Wat een handige accessoire is voor de BT65 SB Elite is een geluiddemper. De BT is niet het stilste PCP geweer op de markt. De Hatsan geluiddemper past vanzelfsprekend perfect op de BT waardoor de BT65 snel verandert in een fluiterstille sniper. Wil je nog stiller? dan zijn de Donny FL dempers het proberen waard.
Wat opvalt tijdens het schieten met een demper is dat de hamerveer vrij luid is. Door het gebruik van de demper beginnen andere geluiden op te vallen. Door ervaren tuners is de resonantie van de hamerveer op te lossen, niet omdat het moet maar omdat het kan.

De meegeleverde Bipod is een leuk gebaar maar om eerlijk te zijn heb je daar niet veel aan. De Bipod is lang,van kunststof en heeft een losse bevestiging. Het geweer wordt er niet stabieler door. Het advies is gebruik een zandzakje of koop een betere Bipod

De mounts van de scoop zijn makkelijk te monteren en geven voldoende ruimte, misschien zijn voor de kritische schutter de mounts aan de hoge kant, zelf geef ik ook de voorkeur om de richtkijker zo dicht (laag) mogelijk op de loop te monteren.

 

21Oct
21Oct

De verschillen tussen Green Gas

0 Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin Ringeling

Wat zijn de verschillen tussen soorten en merken Green Gas

Welk Green Gas moet ik hebben voor mijn replica? is een vraag die veel wordt gesteld. Om goed antwoord te geven op deze vraag gaan we dieper op de inhoud in. 
We nemen in het antwoord ook de verschillen met Co2 mee, want Co2 en Green Gas zijn niet hetzelfde!

Merken Green Gas

Er bestaan veel verschillende merken Green Gas te veel om allemaal te behandelen en te onderzoeken. In deze uitleg beperken we ons tot de volgende merken; Abbey, NUPROL, Walther en Heckler & Koch

03Jun
03Jun

Umarex Glock Airsoft modellen op Co2

De Umarex Glock 19 Co2 was al een tijdje verkrijgbaar maar nu zijn ook de Glock 17 en 34 verkrijgbaar op Co2. Van veel klanten krijgen wij de vraag of de Co2 magazijnen ook gebruikt kunnen worden in de Glock 17 GBB modellen. De kop van het magazijn is het zelfde en het Co2 magazijn past ook prima in de Glock 17 GBB. Wat kan er nou mis gaan zou je denken. Bij sommige 1911 airsoft pistolen kan gas en Co2 uitgewisseld worden. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het mogelijk is om van een Co2 model 1911 een gasmagazijn te gebruiken andersom niet.

Navraag bij de importeur van de Glock airsoft pistolen leverde weinig op, dan blijft er niks anders over dan een test te doen om te ondervinden of het goed werkt of er misschien wat probleempjes voorkomen. Proberen maar. We verwijderen het gas magazijn uit een Umarex Glock 17 gen 4 airsoftpistool en plaatsen het Co2 magazijn in de magazijnhouder van het pistool. Het magazijn past uitstekend "So far so good" Op onze testbaan hebben we de Chronometer klaargezet en we testen de FPS met 0,20gr Open Blaster BB's. Wij willen graag weten of we een afwijking inde FPS kunnen meten door gebruik van het Co2 magazijn.

Klaar voor het eerste schot - Bang!!! wat een knal, dit geluid nog niet eerder gehoord uit een airsoft blow back pistool. Ik dacht even dat ik een 9mm te pakken had. De chrono heeft geen meting kunnen verrichten, dit gebeurt wel vaker met het eerste schot. Het lijkt wel of de chrono's eerst wakker moeten worden. Klaar voor het tweede schot. Chrono staat goed klaar en enigszins opgewonden door de eerste knal hebben we grote verwachtingen voor wat komen gaat. Bang! en krak en een hoop gerinkel. Na het tweede schot is de Glock 17 gen 4 Airsoft GBB helemaal ontploft. De slede is letterlijk afgebroken aan de voorkant door de kracht van de Blow Back en in zijn geheel van de kast afgesprongen envenals de slede stop.

Dit was één van de kortste testen die wij hebben uitgevoerd. Na twee schoten was het overduidelijk dat je geen Glock Co2 magazijn kan gebruiken in je Umarex Glock GBB wapen ongeacht of dit de Glock 17 gen 3 of 4 is of een ander model.
Een gewaarschuwd mens.....

06Mar
06Mar

Nuprol

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

NUPROL 

De NUPROL producten zijn vanaf vandaag ook bij SHOGUN online en in de winkels te koop. Lange tijd stond dit fantastische merk voor airsoft supplies op ons lijstje. Voordat wij producten opnemen in ons assortiment willen wij er zeker van zijn dat de producten goed verkrijgbaar zijn. NUPROL heeft geinvesteerd in een distributiecentrum in Nederland, niets stonds ons meer in de weg om NUPROL op te nemen in ons assortiment.

De NUPROL airsoft onderhoudsproducten zijn gemakkelijk in gebruik en van hoge kwaliteit. De Premium Silicone Gun Oil en de NUPROL Airsoft Maintenance Kit mogen niet ontbreken in je standaard onderhouds uitrusting. Ook wel eens last van een beslagen bril of goggles? Probeer dan eens de NUPROL Clear View Anti Fog spray

09Nov
09Nov

glock airsoft

Comments| Geplaatst in Airsoft door Edwin

Glock Airsoft

Eindelijk is het  zover. De officiele Glock airsoft pistolen liggen klaar om uitgeleverd te worden. Eind vorig jaar heeft Umarex de licenties van Glock in handen gekregen. Hiermee is Umarex de enige officiele licentiehouder van Glock airsoft pistolen in de Wereld.

De Glock modellen zijn immens populier bij de verschillende defensie eenheden en wetshandhavers wereldwijd. Wist je dat de Amerikaanse Politie en Mariniers gebruik maken van de Glock? Maar ook in eigenland is de Glock 17 populair. Defensie, Marechaussee en het Arrestatieteam gebruiken de Glock als ultiem dienstwapen.

Umarex is gestart met de Glock 17 GEN 4 , Glock 17, Glock 19 en Glock 42 later volgen er meer modellen. Vanzelfsprekend zijn de bijbehorende magazijnen ook ruim verkrijgbaar.

De Glock is bekend geworden door het kunststof materiaal gebruik. De Glock 17 het eerste gepatenteerde Model is de bekendste. De naam 17 onleend de Glock aan het 17e ingediende patent van dit model. De Glocks zijn er in vele modellen maar door de hoekige vierkante vorm herken je een Glock pistool direct.

Vele airsoft fabriekanten hebben de Glock 17 en andere modellen nagemaakt, echter de meeste zonder licentie. ASG was een paar jaar geleden de licentie houder maar Glock heeft dat ingetrokken. Na een paar jaar juridische procedures voeren tegen de "illegale modellen" zijn nu goede afspraken gemaakt met Umarex om de Glock airsoft replica's onder volledige licentie op de markt te brengen. Wij zijn daar blij mee. Eindelijk kun je weer een mooie Glock 17, 19 en 42 airsoftpistool kopen van goede kwaliteit want daar staat Umarex garant voor. De Glock airsoft modellen van Umarex zijn uniek voor verzamelaars. Umarex zal de Glock replica's maken met alle detailmarkeringen waardoor het niet van de vuurwapen Glock te onderscheiden is. Niet eerder is er een Glock replica zo nauwkeurig nagemaakt.

Glock 17 airsoft pistoolGlock 17 airsoft pistool zijkant

04Jul
04Jul

Is een luchtbuks met een vaste loop beter dan een knikloop luchtbuks?

Dit is een veelgestelde vraag van recreatieve schutters. De vraag of een luchtbuks met vaste loop beter of  accurater is dan een knikloop luchtbuks is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden. 
Een knikloop luchtbuks met een een sluitstuk mechanisme "breech lockup" is in principe in alle facetten gelijk aan een vaste loop en in potentie in accuratesse "zuiver schotbeeld" gelijk aan een luchtbuks met vaste loop. In de praktijk hangt dit af van verschillende factoren en met name aan de techniek en kwaliteit van het sluitmechanisme.

Het grote verschil tussen een knikloop luchtbuks en een luchtbuks met vaste loop is dat de loop van de knikloop uitvoering niet vast zit aan de druk cilinder van de buks. De kwaliteit en het mechanisme van het sluitstuk is dan ook van essentieel belang. Door de jaren lange ervaring van bekende merken onder andere Webley, Benjamin, Gamo, Diana etc. Kan met zekerheid worden gezegd dat deze merken knikloop luchtbuksen gelijk staan met zuiverheid aan luchtbuksen met een vaste loop van vergelijkbare kwaliteit.

Bij veelvuldig en intensief gebruik kunnen de sluitmechanismen op den duur, enkele jaren, slijtage vertonen en minder nauwkeurig worden. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Bij de hierboven genoemde merken kunnen deze onderdelen vervangen worden en is de knikloopluchtbuks weer als nieuw. Dit in vergelijking met een luchtbuks met vaste loop waar het vervangen van slijtage onderdelen minder eenvoudig is.

  Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

FOTO Vergrendelplunjer voor knikloop luchtbuks

Slijtage kan worden beperkt door goed onderhoud van het sluitmechanisme van de knikloop luchtbuks. Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen in de handel onder andere het door bekende fabrikanten geadviseerde Napier Airgun Grease.

De nauwkeurigheid van een luchtdrukgeweer is van vele facetten afhankelijk. In dit artikel behandelen wij voornamelijk de nauwkeurigheid van de vaste loop en de knikloop. Toch is het belangrijk om een ander aspect in de vergelijking mee te nemen. Het vergelijken van een PCP luchtbuks met een knikloop luchtbuks is appels met peren vergelijken. Echter in dezelfde prijs kwaliteit klasse kunnen de knikloop luchtbuksen vergeleken worden met de zogenaamde pompbuksen of onderspanners. De Co2 luchtbuksen laten we in de vergelijking buiten beschouwing. Een luchtbuks met een vaste loop heeft technische toevoegingen als een grendel en een hendel (greep) om de luchtbuks op spanning te brengen. Deze essentiele onderdelen moeten sterk zijn en worden daarom gemaakt van zware materialen. De gemiddelde luchtbuks met vaste loop is dan ook zwaarder. Heeft het gewicht van een luchtbuks voordelen? In zijn algemeenheid geldt de regel dat zware luchtbuksen minder terugslag hebben dan lichtere luchtbuksen. Daar staat tegenover dat lichtere luchtbuksen veel gebruiksvriendelijker zijn voor meer all-round gebruik. Vanuit het schieten uit een vaste positie, benchrest zijn de verschillen minimaal. Als je weg blijft van competitie schieten, waar zelden gebruik wordt gemaakt van veer buksen, is een knikloop luchtbuks waarschijnlijk de beste keuze. Door het vriendelijke gewicht en de handelbaarheid zal de lichtere knikloop luchtbuks voor de meeste schutters accurater zijn dan de zwaardere vaste loop luchtbuksen.

 

Aangemaakt op
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 22 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee