inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Wet Wapens en Munitie

"Houdt de veiligheid van de gebruiker en mogelijke omstanders altijd in acht."


Nieuwe wetgeving

Vanaf 1 mei 2012 is de "nieuwe Wapenwetgeving" in gegaan. Eigenlijk is er niet veel veranderd behalve dat de Politie strenger gaat optreden en controleren tegen het dragen van bepaalde soort steekwapens in bepaalde gebieden. Met andere woorden: het valmes, het vilmes, de stiletto en het vlindermes (welke al waren verboden) worden geheel niet meer oogluikend toegelaten en er staat altijd minimaal een boete tegenover. Tevens wordt het verboden om o.a. een (Zwitsers) zakmes, puntige nagelvijl en schroevendraaier bij u te hebben in bijvoorbeeld kroegen, bioscopen, voetbalstadions, etc. En op plekken waar het Algemeen Plaatselijk Verordering geldt, zoals bijvoorbeeld bij het Centraal Station Amsterdam. Voor meer informatie klik hier voor de Wet Wapens en Munitie op de site van de Overheid.

Verkopen jullie ook stiletto's?

We krijgen geregeld nog de vraag of we stiletto's of vlindermessen verkopen. En wat is het verschil tussen een stiletto en een zakmes?

Een stiletto wordt vaak aangeduid als "een mes wat zijdelings uit het heft springt door een veermechanisme". Echter, er is een verschil tussen een stiletto en een zakmes met veer of veerondersteuning, ook wel assistend genoemd. Een stiletto is pas een stiletto wanneer het met een veer openklapt door middel van een drukknop of een ontgrendelingsmechanisme. Een 'assistend' openingsmes, of een veerondersteunende mes valt niet onder de benoeming stiletto. Deze wordt geopend op een normale manier en niet door middel van bijvoorbeeld een drukknop of een schuif. Geen van onze zakmessen voldoen aan de criteria van stiletto.

Een zakmes is verboden als deze in uitgeklapte stand langer is dan 28 cm of wanneer het lemmet twee snijkanten heeft. Geen van onze zakmessen voldoen aan de criteria van verboden zakmessen.
Kortom, je mag zakmessen kopen en in bezit hebben, maar je mag ze niet altijd en overal bij je hebben.

Voorwaarden betreffende aanschaf en gebruik van zakmessen

Alle door Shogun geleverde Survival messen, tactische messen en zakmessen vallen onder de Nederlandse Wapen en Munitie Wet en zijn hierdoor dus wettig in Nederland.
Klik hier voor het Handboek VGEM op de site van de Douane. Voor het bestellen van een mes, moet u minimaal 18 jaar zijn. Door het bestellen geeft u hierbij aan dat u 18 jaar of ouder bent.

Regelgeving Kruisbogen

In Nederland mag je een kruisboog legaal kopen wanneer u 18 jaar of ouder bent. Wij verkopen alleen kruisbogen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

  • Vervoer

Tijdens het vervoer mag uw kruisboog niet direct binnen handgebruik beschikbaar zijn. Vervoer deze daarom in een tas (foedraal) of koffer en de kruisboog mag niet gespannen zijn.

  • Gebruik

Een kruisboog mag alleen gebruikt worden op eigen terrein waarbij u zorgt dat de pijl niet uw erf kan verlaten. Gebruik op openbaar terrein zoals bos is niet toegestaan. Jagen met een kruisboog is niet toegestaan in Nederland.

  • Veiligheid

Kruisbogen zijn krachtige wapens en zeker geen speelgoed. Gebruik bijvoorbeeld een doelpak om op te schieten. Richt nooit op personen en dieren. Zorg dat uw kruisboog niet op scherp staat indien u deze niet direct gaat gebruiken. Ga niet zelf klussen aan uw kruisboog of pijlen.

Wanneer mag ik een vuurwapen bezitten?

Bij Shogun krijgen wij vaak de vraag hoe men een verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen kan bemachtigen. Om de weg die een beginnende sportschutter gaat bewandelen wat duidelijker weer te geven hebben wij hier de details op een rijtje gezet.

Dit stuk geeft dan ook antwoord op de vraag; hoe vraag ik mijn eerste vuurwapen verlof aan?

Als eerste is het belangrijk te weten dat het noodzakelijk is lid te zijn van een schietvereniging wanneer je over een vuurwapen wilt beschikken. Je moet minimaal 18 schietbeurten (momenten) in een jaar geschoten hebben (maximaal 1 per dag) en een jaar volwaardig lid zijn van een door het KNSA erkende schietvereniging.

In het onderstaande stuk laten we zien welke stappen je moet doorlopen om jouw eerste vuurwapen aan te vragen.

RELEVANTE WM FORMULIEREN

WM-2 Verlof tot verkrijging van een vuurwapen
WM-3 Aanvraag tot verlof voorhanden hebben vuurwapen
WM-4 Verlof Wet wapens en Munitie

OVERIGE FORMULIEREN

Inlichtingen formulier WM32
E-screener succesvol afgerond

VEREISTEN

 • Jaar volwaardig lid schietvereniging
 • Minimaal 18 schietbeurten
 • Optiebon vuurwapen
 • Ondertekend WM-3 & WM32 formulier
 • Succesvol afgelegde e-screener test
 • Kluiscontrole
 • WM-4 & WM-2 formulier
 • Tonen wapen Korpscheftaken

Aanvragen verlof tot voorhanden hebben vuurwapen
In de loop van het eerste jaar beoordeeld de vereniging de schietactiviteiten van de nieuwe schutter. Nadat deze minimaal 18 schietbeurten in het voorgaande jaar aan de aanvraag heeft verricht kan de vereniging het WM-3 formulier ondertekenen. Sommige verenigingen hanteren een langere periode als zij van mening zijn dat de schutter niet voldoende vaardigheid heeft getoont. (REFERENTIE CWM)

Voor het verkrijgen van een verlof tot het voorhanden hebben van vuurwapens WM-4 moet € 138,20 betaald worden (€ 192,65 inclusief e-screener) ongeacht het aantal vuurwapens dat op het verlof is vermeld.

Voor het verlengen van het verlof wordt € 68,20 in rekening gebracht en aanpassingen € 30,-

Het proces:

STAP 1
U koopt een vuurwapen bij een wapenhandel of van een mede schutter. Indien u bij een wapenhandel een wapen koopt krijgt u een zogenaamde “optie-bon”. Hierop staan gegevens zoals het serienummer, soort wapen, merk, model, kaliber die u nodig heeft bij het invullen van het WM-3 formulier (STAP 2). Het gekochte wapen blijft bij de wapenhandelaar of mede schutter liggen. Dit haal je later op wanneer je de juiste papieren hebt.

STAP 2
U maakt een afspraak met de secretaris van uw schietvereniging en vult het WM-3 en het inlichtingenformulier WM32 in.

STAP 3
U verstuurt nu het door u en de secretaris ingevulde WM-3 formulier en WM32 Inlichtingenformulier naar het bureau korpscheftaken. Betreffende adressen en openingstijden vindt u hier. Ook dient u een e-screener test uit te voeren. Meer informatie over de e-screener vindt u hier.

STAP 4
Na enige tijd zal de Politie bij u thuis een wapenkluis controle uitvoeren en, indien de kluis akkoord wordt bevonden, een “verlof wet wapens en munitie” WM-4, een WM-2 Een “Verlof tot verkrijging van een vuurwapen” en een uitgebreide brief over de procedure van het tonen van het vuurwapen ter controle bij Korpscheftaken (STAP 6)

STAP 5
Met de WM-2 en uw verlof met de bijlage (WM-4) kunt u het vuurwapen ophalen bij de wapenhandel of de medeschutter. De WM-2 wordt gezamenlijk, na fysieke overdracht van het wapen ingevuld en blijft achter bij de verkoper die hiermee het vuurwapen van de bijlage van zijn verlof (of in het geval van een wapenhandelaar zijn voorraad) kan laten afschrijven.

STAP 6
In de brief genoemd in punt 4 wordt aangegeven dat u het wapen binnen een bepaalde termijn moet tonen bij het bureau Korpscheftaken. U gaat dan met uw vuurwapen, uw verlof (inclusief de bijlage) naar bureau Korpscheftaken waar men een aantal controles uitvoert zoals de controle van het merk, type wapen en serienummer).

 

Wanneer mag ik een airsoft replica kopen?

Om een airsoft replica te mogen kopen moet je volgens de wet lid zijn van een door de minister erkende airsoft vereniging. In Nederland is dit het NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging). In dit stuk leggen wij uit hoe je lid kunt worden van het NABV.

"Objecten die een sprekende gelijkenis hebben op een vuurwapen en daarmee geschikt tot afdreiging zijn verboden voorhanden te hebben." ART 1 CAT I - 7 WWM.

Bovengenoemde citaat is van toepassing op Airsoft replica's aangezien dit voorwerpen zijn die een sprekende gelijkenis vertonen met echte vuurwapens. Dit artikel uit de Wet Wapens en Munitie refereert naar Airsoft replica's. Op deze wet wordt een uitzondering gemaakt wanneer de persoon een geldig lidmaatschap van het NABV in zijn bezit heeft. Deze vrijstelling op het verbod in de wet is vastgelegd in de Regeling Wapens en Munitie (Paragraaf 9a Aritkel 17a t/m 17h), hierin wordt uitgelegd aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van airsoft apparaten. Ook worden hier regels gesteld aan het vervoeren, verhandelen en opslaan van airsoft replica's.

Om een airsoft replica voorhanden (te bezitten) te mogen hebben moet men lid zijn van een airsoftvereniging t.b.v. het beoefenen van de airsoftsport. Deze vereniging moet erkend zijn door de minister als zodanig. De enige vereniging in Nederland die aan deze voorwaarden voldoet is de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Wil je een airsoft replica kopen? Dan zul je een lidmaatschap moeten afsluiten bij het NABV. Hieronder leggen we uit welke stappen je moet doorlopen om een lidmaatschap af te kunnen sluiten.

Om lid te worden van het NABV doorloop je de volgende stappen:

 1. Meld je aan via de website van het NABV en maak een account aan
 2. Voer de gevraagde gegevens in namelijk; naam, adres, geboortedatum, kopie van legitimatie en pasfoto
 3. Vervolgens doet het NABV een melding bij Justis voor de aanvraag van een VOG voor de schietsport. Jij krijgt een bericht voor de aanvraag van een VOG voor de schietsport, deze wordt via de post toegestuurd. Nadat je jouw VOG naar het NABV hebt toegestuurd controleren ze jouw gegevens.
 4. Nadat jouw gegevens zijn goedgekeurd wordt er een lidmaatschapskaart voor je aangemaakt en krijg je een relatienummer.
 5. De pas wordt jouw via de post toegezonden. Zodra deze pas fysiek in jouw bezit is kun je overgaan tot de aanschaf van Airsoft replica’s en meespelen / meedoen aan airsoft evenementen.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt