inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Compound Boog

Handbogen tot 20 lbs zijn prima geschikt voor de jeugd al kan je hier hartstikke leuk mee schieten maar voor de volwassenen en de wat meer ervaren handboog schutters hebben wij ook bogen tot wel 75 lbs. Bekijk ons assortiment aan volwassen handbogen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

5 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

5 artikel(en)

Compound boog

Wil jij je handboogsport prestaties naar een hoger niveau tillen? Ga dan voor de aanschaf van een nieuwe compound boog. Je hebt ze in verschillende maten. Voor kinderen is eentje tot 20 lbs prima. Voor de volwassenen, en ervaren handboogschutters, heb je ze tot 75 lbs.

Wil je de beste compound boog kopen? Daarvoor ben je bij Shogun aan het juiste adres. Onze compound bogen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Bestellen kan bij ons gemakkelijk. Daarbij heb je de optie om te betalen in termijnen en geniet je van gratis verzending bij een orderwaarde van minimaal 100 euro.

Een compound boog kenmerkt zich door zijn snelheid, zijn kracht en zijn accuraatheid. Hierbij valt met name de zogeheten let-off op. Gebruik je een compound boog van 60 LBS met een let-off van 80%? Dan voelt de boog als je ‘m volledig uittrekt als slechts 12 LBS aan. Zodra je nu lost, wordt echter wel het volledige trekgewicht gebruikt.

Hoe dit let-off effect ontstaat? Dit let-off effect is te danken aan de plaatsing van de katrollen. De katrollen worden aan het einde van de latten aangebracht, waardoor er met minder weerstand meer energie verkregen kan worden. Dát resulteert dan ook in een hogere snelheid.

Let er goed op dat je een compound boog nooit 'droog' afvuurt. Droog afvuren betekend dat je zonder pijl schiet. Een compoundboog heeft namelijk tegendruk nodig op de pees zodat deze niet zo ontzettend hard terugklapt en trillingen door de boogarmen stuurt. Het gevolg hiervan kan zijn dat de pees of de boogarmen zelf breken. Omdat een compound boog onder zware druk staat kan dit gevaarlijk zijn voor de boogschutter. Schiet dus altijd met pijl. Gebruik je geen pijl of wil je alleen de trekkracht van je boog testen? Dan kun je de pees rustig terug laten gaan op het moment dat je klaar bent met het testen.

Voordat je van een compound boog gebruik kunt maken, moet je deze eerst afstellen. Het belangrijkste is dat je de handleiding van de compound boog goed opvolgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de compound boog met de juiste kracht af weet te stellen. Mocht de compound boog te strak of te los afgesteld worden, kan dit problemen veroorzaken bij het afschieten van de boog. Je stelt een compound boog op twee manieren af. Als eerste bepaal je welke trekkracht voor jou geschikt is. Stel de boog niet te zwaar in voor jezelf. Je kunt hierdoor niet alleen geblesseerd raken aan je arm maar een te zware compound boog is ook gevaarlijk voor de schutter en zijn omgeving. Stel de kracht zo in dat je met een kleine moeite de boog kunt spannen en een pijl kunt afvuren. Bij de meeste compound bogen kun je de kracht instellen door de imbus schroeven losser te draaien die de boog armen op hun plek houden. Zorg er wel goed voor dat je beide armen even veel open schroeft. Zo voorkom je schade aan jouw compound boog. Ten tweede is naast het instellen van de trekkracht ook belangrijk dat je de juiste treklengte instelt. Je kunt voor jezelf bepalen wat de juiste treklengte is door de boog helemaal te spannen. Als je met een gestrekt arm de pees tegen je neus aan kunt trekken weet je dat de treklengte voldoende is. Je kunt de treklengte van een compound boog aanpassen door eerst de spanning van de pees te halen door de boogarmen bijna helemaal los te draaien. Vervolgens verleg je de pees in de kleinste katrol zodat deze korter of langer wordt. Ook pas je de slag lengte van de katrol in de boog aan door een imbus schroef in een van de daarvoor aangewezen gaten te schroeven. In de gebruiksaanwijzing van de compound boog staat dan ook duidelijk aangegeven welk gat je moet nemen om de treklengte van de boog langer of korter maakt.

Voor een compound boog bestaan er speciale compound pijlen. Deze zijn meestal van aluminium en/of van carbon gemaakt. Verder moet er ook gekeken worden naar de treklengte van de schutter en het trekgewicht.

Sowieso is het van belang dat je de compound pijlen afstemt op de compound boog en jouw eigen voorkeur. Mocht je bij een schietersclub lid zijn, kun je eens aan jouw clubleden vragen voor welke compound pijlen zij gekozen hebben.

Dankzij de katrollen op de compound kunnen pijlen met minder inspanning op een hoge snelheid worden afgevuurd. Het is daarom fysiek minder zwaar om deze boog uit te trekken in vergelijking met een recurve boog. De compound boog is wat compacter en zwaarder dan de recurve boog. Een recurve boog mag op de Olympische spelen worden gebruikt, een compound boog niet.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt