inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Multitools

Multitools

Multitools

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

18 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

18 artikel(en)

Multitool kopen?

Een multitool kopen is niet altijd even makkelijk gedaan want welke tools heb je nou eigenlijk ECHT nodig? In dit overzicht geven we je graag wat meer advies over hoe je de beste multitool kunt uitzoeken. Zo laten we weten welke 'tools' je minimaal moet hebben wanneer je een multitool aanschaft. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jou aankoop binnen je budget past. Gebruik je de multitool maar sporadisch dan kun je beter een lichte variant nemen die minder duur is dan de uitgebreidere varianten. Ook is het slim om te kijken naar de accessoires die je bij de tool krijgt zoals een opbergetui of extra schroevendraaier koppen.

Je kunt bij Shogun terecht in onze showroom voor de aankoop van een Multitool. Op deze manier kun je de multi tool zelf bekijken en voelen, iets wat bij een stuk gereedschap voor veel mensen belangrijk is. Wil je liever een multitool online kopen? Dat is bij ons mogelijk, wij leveren direct vanuit onze voorraad zodat je het model dat je wilt hebben snel binnen hebt. Een multitool online bestellen is bij Shogun snel gedaan via onze webshop. In veel gevallen wordt uw bestelling ook nog eens gratis verzonden.

Om u te helpen bij het uitzoeken van de beste multitool hier 3 tips:

 1. Waar gaat u de multitool voor gebruiken? Neem je hem mee in je rugzak als je op reis gaat? Dan kun je beter een lichte versie meenemen zodat je niet zoveel gewicht hoeft mee te tillen. Heb je de multitool bij je als je gaat vissen? Dan kun je het beste een verchroomde variant nemen die niet snel roest. Bedenk je van te voren goed welke tools je nodig zult gaan hebben. Een knijptang met draadknipper, mes en schroevendraaier is de minimale vereiste van een multitool die van enige kwaliteit is, daarnaast is het hebben van een zaag of een blikopener ook bijzonder handig om bij je te dragen.
 2. Wat is je budget? De prijs van Multitools is vaak gebaseerd op de hoeveelheid opties en tools die ze bieden. Ook is de prijs afhankelijk van het merk dat je uiteindelijk uitzoekt, zo zijn multitools van Leatherman van hogere kwaliteit dan die van MTech maar ook duurder. Gelukkig heeft ook Leatherman multitools tegen relatief lage prijzen, zo heb je bijvoorbeeld met de Leatherman Wingman, of Leatherman Sidekick een veelzijdige multitool van hoge kwaliteit tegen een zacht prijsje. Soms zie je multitools die voor prijzen tussen de 15 a 30 euro online worden aangeboden, wij raden het af dit soort multitools aan de schaffen. Dit zijn vaak producten van een slechte kwaliteit die niet lang mee zullen gaan zodat je binnen de kortste keren een nieuw model moet aanschaffen.
 3. Welke accessoires krijg je bij jouw multitool? Of het nu een set extra schroevendraaier koppen zijn, een opberg zakje of een vervangende schaar. Al deze accessoires zijn belangrijk voor het correcte gebruik van jouw stuk gereedschap. Ook zijn dit vaak onderdelen die je na intensief gebruik zal moeten vervangen. Bij sommige Leatherman modellen zit er op de tang een kabel knipper, is het mesje op dit stuk van de tang bot geworden dan kun je hem gemakkelijk vervangen.

Wat is de beste multitool?

Deze vraag krijgen wij vaak van onze klanten en hier kunnen we makkelijk antwoord op geven. De beste multitools zijn die van Leatherman, dit merk maakt al jaren lang multitools van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Dankzij de uitstekende prijs kwaliteit verhouding, grote naamsbekendheid, pioniersschap in de branche en 25 jaar(!) garantie die zij op hun producten bieden is Leatherman het meest toonaangevende bedrijf in de wereld van de multitools.

Dan vraag je je natuurlijk af; "oke, leatherman maakt de beste multitools. Maar welke leatherman is dan het beste?". Om deze vraag goed te beantwoorden geven wij hier onze top 5 beste Leatherman Multitools.

Top 5 beste Leatherman Multitools:

 1. Leatherman SidekickLeatherman Sidekick een voordelige en stevige Multitool
 2. Leatherman Wingman
 3. Leatherman Wave+
 4. Leatherman Surge
 5. Leatherman Bond Clampack

Leatherman Sidekick

De Leatherman Sidekick Multitool staat bij ons met recht op nummer één. Dankzij een uitstekende samenstelling van nuttige gereedschappen en hoogwaardige materialen is deze Sidekick de ideale multitool van compact pocket formaat. In tegenstelling tot zwaardere modellen zoals de Wave of Surge heeft de Sidekick een gewicht van 200gram. Dit maakt het mogelijk om het model gemakkelijk in je zak te dragen en dus dagelijks met je mee te nemen. Daarnaast is de Sidekick ook voordelig in verhouding tot andere modellen met een prijs van € 72,95. Met dit model wordt tevens een opberg zakje en karabijnhaak geleverd zodat de multitool aan een tas of riem lus kunt bevestigen. Buiten deze eigenschappen beschikt de Leatherman Sidekick over voldoende tools (13 stuks) om als een degelijke en volledig functionerende multitool te dienen. Wil je weten welke? Bekijk dan de uitgebreide informatie op de product pagina van de Sidekick.

Leatherman WingmanLeatherman Wingman Multitool bij SHOGUN.NL

De Leatherman Wingman staat direct onder de Sidekick op de tweede plaats, dit omdat ze veel op elkaar lijken op een aantal kleine aanpassingen na. Ook de Wingman is een lichtgewicht compacte multitool van maar 200 gram en dus gemakkelijk in de broekzak mee te dragen mede dankzij de draagclip. Dit model heeft 13 tools waaronder verschillende tangen, een draadknipper, schaar, half gekarteld mes, schroevendraaiers en een liniaal. Dit model heeft veel overeenkomsten met de Sidekick maar heeft in plaats van een zaag een schaar als tool. Ook heeft de Wingman een schrapertje waarmee scherpe randen van staal of kunststof mee afgeschraapt kunnen worden. De schraper kan tevens uitstekend gebruikt worden om dozen of verpakkingen te openen. Voor een kleine € 67,- heb je een echte Leatherman, een multitool die je uit de brand kan helpen op momenten dat je het nodig hebt.

Leatherman Wave+

De Leatherman Wave+ is waarschijnlijk de meest doorontwikkelde en verkochte multitools ooit. Waarom dit model bij ons niet op nummer 1 staat? Het is een van de meest uitgebreide multitools beschikbaar. Wat dat

ft te dragen is het zeker aan te raden deze aan te schaffen. In de praktijk zien we toch vaak dat kleine, handzame multitools vaker gedragen en meegenomen worden omdat ze minder in de weg zitten. Ook de prijs van

Leatherman Wave+ de top 1 multitool van Leatherman

 de Sidekick en Wingman is gewoon een stuk voordeliger, niet geheel onbelangrijk. betreft voor veel mensen misschien wel te uitgebreid. Begrijp ons niet verkeerd, er is niets mis het hebben van veel tools. Als je dit model in de auto legt of op een plek bewaard waar je hem niet de heletijd mee hoe

De voorganger van de Wave+ was bekend onder de naam Leatherman New Wave welke voor 2004 werd verkocht. Dit model (de Wave Plus) is voorzien van een aantal noodzakelijke verbeteringen op het voorgaande model. Zo is deze versie uitgerust met een tang die tot twee keer sterker is dan die van zijn voorganger. Daarnaast zijn de mesjes van de draadknipper vervangbaar. Mochten ze breken of bot worden kun je ze simpelweg vervangen. Ook is de optie om alle gereedschappen (of enkele natuurlijk) vast te zetten wanneer ze volledig zijn uitgeklapt. Een belangrijke aanpassing aangezien bij de vorige versies een mes makkelijk in kon klappen en zo de vingers beschadigen. Naast de verbeteringen zijn

 herkenbare tools zoals het gekartelde mes, de zaag en vijl bij dit model aanwezig. Een mooie extra aanpassing die is gedaan is het feit dat de messen, vijlen en zagen aan de buitenkant van het frame zijn geplaatst. Hierdoor kunnen ze geopend worden zonder de multitool open te klappen. Dit scheelt een hoop extra handelingen en kan gemakkelijk met één hand gedaan worden. Ook een schaar en blikopener zitten aan deze multitool bevestigd. Een van de belangrijkste eigenschappen van dit model de schroevendraaier bithouder. Je krijgt bij de Wave een standaard platkop en kruiskop schroevendraaier geleverd. Dit kan worden uitgebreid met de bit kit van Leatherman waar je 21 extra bitjes bij krijgt zodat je vrijwel iedere schroef kunt losdraaien. In totaal heeft de Leatherman Wave+ 18 verschillende en zorgvuldig geselecteerde tools. Het mode is gemaakt van 420 RVS met een satijnen afwerking en kan verkregen worden in een silver, zwart of zwart & silver versie. In een prijsklasse tussen de € 139,- en de € 154,- (afhankelijk van het type) heb je een uitstekende multitool waar je jarenlang klusjes mee uit kunt voeren.

Leatherman Surge

De Leatherman Surge is een grote en uitgebreide multitool die is uitgerust met veel verschillende stukken gereedschap. Dankzij het formaat van de armen en de tang zelf kun je meer kracht zetten dan met andere Leatherman modellen. Ook de stukken gereedschap zelf zijn groter waardoor de meeste handelingen makkelijker uitgevoerd kunnen worden zoals zagen of knippen. Een ander groot voordeel van de Surge is dat je de tools (heel makkelijk) kunt vervangen als ze stuk zijn gegaan of bot zijn geworden. Het robuuste ontwerp maakt van de Surge echt een heavy-duty multitool die je kunt inzetten voor het zwaardere werk. Naast deze eigenschappen bezit deze Leatherman over 21 verschillende stukken gereedschap waarvan je bijvoorbeeld de draadknippers kunt verwisselen voor harddraadknippers. Naast alle tools die de Wave heeft bezit de Leatherman Surge over een extra priem, diamant vijl (naast de hout/metaalvijl), Elektrakniptang, flesopener, en kabelknipper. Het is duidelijk dat de Surge ontworpen is voor mensen die hun multitool dagelijks intensief willen gebruiken en daarom behoefte hebben aan een robuuster ontwerp met stevigere en vervangbare onderdelen. De Surge voldoet met gemak aan deze behoefte, vandaar dat wij dit model in onze top 5 hebben gezet. Voor een prijs van € 147,50 heb je een super degelijke multitool die je voor alle zware klussen kunt inzetten!

Leatherman Bond Clampack

Een van nieuwste modellen van Leatherman is de Bond Clampack. Een voordelig model gemaakt voor de klusser die niet teveel wilt uitgeven aan een multitool en dus ook niet veel verschillende tools nodig heeft. De Bond Clampack is dan ook gemaakt als instapmodel multitool voor zij die het handig vinden een multitool bij zich te hebben maar deze misschien niet vaak verwachten te gebruiken. Vergelijkbaar aan het originele ontwerp van de Leatherman PST heeft dit model een zogenaamd slip joint sluitsysteem waardoor de tools vrij makkelijk open en dicht gedaan kunnen worden. Daarmee is de Clampack aangepast op Europese wetgeving waarbij het in sommige EU landen niet legaal is een mes te hebben die dat vergrendelbaar is. De Bond Clampack van Leatherman is voordelig, veelzijdig en licht van gewicht en compact in formaat waardoor hij makkelijk meegenomen kan orden. Een koopje voor een prijs van maar € 59,95!

Leatherman 25 jaar garantie

Leatherman staat garant voor de kwaliteit van de producten die ze verkopen. Dit laten ze aan hun fans zien door 25 jaar garantie te bieden op alle multitools en overige producten die zij aanbieden. Hier zijn natuurlijk wel wat uitzonderingen op. Zo valt het slijpen van een mes, zaag of schaar niet onder de garantie. Ook verwachten ze dat er 'normaal' met het product is omgegaan, wat inhoud dat deze voor door een particulier regulier gebruikt wordt maar niet intensief door een professional als vervanging van standaard gereedschap. Desalniettemin is een garantie periode van 25 jaar behoorlijk lang wat laat zien dat Leatherman groot vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die ze verkopen.

 

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt