inverband met het omzetten van ons voorraadsysteem staan veel producten niet op voorraad, bestellen is gewoon mogelijk.

Protection


Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

Artikelen 1 tot 84 van 195 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

84 per pagina

Artikelen 1 tot 84 van 195 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Beschermende kleding kopen: Veilig Airsoften betekend de juiste kleding dragen!

Veiligheid is erg belangrijk wanneer je gaat Airsoften. Niet alleen als je tegen elkaar speelt maar ook als je in je eentje gaat oefenen heeft veiligheid een hoge prioriteit. Wat kun jij er aan doen om veilig te gaan Airsoften? Je vraagt je af: Welke beschermende airsoft kleding heb ik nodig?

Sta je op het punt een airsoft masker, bril, helm, plate carrier of tactisch vest te kopen? Bij Shogun.nl bieden wij de beste beschermende kleding voor airsoft online te koop aan!

Beschermende airsoft kleding: de essentiële onderdelen

Volgens de voorschriften van het NABV is het dragen van een Airsoft Bril verplicht bij het deelnemen aan een airsoft evenement (ook wel "Skirm" genoemd). Een stevige Airsoft bril tegelijkertijd de enigste verplichte vorm van bescherming die je nodig hebt om een evenement bij te mogen wonen.

Airsoft Bril

 • Moet niet snel beslaan
 • Stevig zijn
 • Comfortabel zitten

De kwaliteit van een airsoft bril draagt bij aan een goed helder zicht tijdens het spel. Ook dient een airsoft bril te voldoen aan een bepaalde beschermingsstandaard en een certificering te hebben. Bekijk deze checklist van het NABV om te zien aan welke voorwaarden een airsoft bril hoort te voldoen. Tijdens het rennen (en zweten!) kan het zo zijn dat goedkopere of simpele brillen al snel beslaan. Een beslagen airsoft bril is super vervelend want je kunt hierdoor een stuk minder goed jou omgeving zien en dus ook mogelijke tegenstanders. Daarom is het belangrijk opzoek te gaan naar een airsoft bril die niet beslaat of in ieder geval een bril die zo min mogelijk beslaat.

 

Airsoft Bril Valken V-TAC Zulu Clear

De Valken V-Tac Zulu Clear is een 'anti-fog' bril: een bril die minder snel beslaat dan anderen. Kosten € 36,95

Airsoft Masker

 • Moet voldoende bescherming bieden
 • Comfortabel zitten
 • Gezicht of beweging niet belemmeren

Het dragen van een airsoft masker tijdens buiten skirms is niet verplicht maar wel sterk aan te raden. Een BB kan hard aankomen ook als deze van een grotere afstand wordt afgevuurd. Als je een binnen skirm of CQB evenement hebt is het vaak wel verplicht om een masker te dragen om schade aan het gezicht, tanden, neus of oren te voorkomen. Een goed Airsoft masker zit comfortabel, belemmert niet je zicht of ademhaling en bied tegelijkertijd voldoende bescherming. Een ander belangrijk punt is het materiaal van de airsoft mask. Een airsoft masker dat van een te hard of stug materiaal is gemaakt (of zelfs het hele hoofd bedekt) kan ervoor zorgen dat je minder goed of op een andere manier moet richten dan normaal.

Bij zogenaamde SpeedQB of Speedsoft evenementen wordt er vaak gebruikgemaakt van Dye Maskers. Dye Maskers voor SpeedQB zijn full face Airsoft maskers van hoge kwaliteit die een complete bescherming bieden voor zowel de ogen als het gezicht. Maskers zijn zo ontwikkeld dat het beslaan van de bril vrijwel onmogelijk is.

Airsoft Gezichtsmasker comfort van RAM

Airsoft Gezichtsmasker van RAM Tactical een masker gericht op draagcomfort. Kosten € 12,95

 

Dye Airsoft Goggle i5 Emerald Black/Red 2.0

Dye Airsoft Goggle i5 Emerald Black/Red een compleet gezichtsmasker. Kosten € 198,95

 

Beschermende Airsoft kleding: Extra bescherming

Naast maskers en brillen is er nog een hoop extra bescherming die je kunt dragen tijdens het beoefenen van de airsoft sport. Deze accessoires zijn niet 'verplicht' te dragen tijdens een evenement. Extra bescherming raden wij vaak wel aan, een verwonding of blessure tijdens de sport is makkelijk opgelopen. Bescherming voorkomt dit soort ongevallen.

 

Airsoft Helm: Een airsoft helm kan de noodzakelijke extra bescherming bieden tijdens het spelen. Een helm bied bescherming voor de bovenkant, achterkant en soms ook de oren van de airsofter.

Airsoft helmen zijn qua maat en uiterlijk gebaseerd op een militaire helmen.

Plate Carrier: Letterlijk een 'plaat drager', een tactisch vest bedoeld om zware kogelwerende platen in te dragen. Plate carriers zijn voorzien van een zogenaamd Molle systeem waarmee extra magazijn pouches aan de plate carrier bevestigd kunnen worden. Bij airsoft kun je Dummy Plates in je plate carrier stoppen dit zijn kunststof platen die de impact van een BB verminderen zodat het minder pijn doet wanneer je wordt geraakt. Plate carriers zijn er van verschillende kwaliteit en uitvoering. Zo kun je een plate carrier aanschaffen die ook voor echte militairen geschikt zou zijn zoals de Warrior DCS DA 5.56 Config Multicam of TQR 2.0 Plate Carrier - Black. Het verschil tussen een airsoft plate carrier en een militaire plate carrier is de kwaliteit van het materiaal en productieproces. Airsoft plate carriers zijn vaak een stuk goedkoper, dat wil niet zeggen dat de kwaliteit slecht is. Goede airsoft plate carriers zijn Condor Sentry Plate Carrier Multicam of de Invader Gear 6094A-RS Plate Carrier ATP.

 

Dummy plates

Dummy Plates zijn lichtgewicht platen die extra bescherming bieden bij het airsoften. Kosten € 14,95

 

Sentry Plate Carrier

 

Condor Sentry Plate Carrier Multicam een lichtgewicht plate carrier voor extra bescherming. Kosten € 64,95

Warrior DCS DA 5.56 Config Multicam

Warrior DCS DA 5.56 Config Multicam een complete warrior plate carrier voorzien van pouches. Kosten € 249,90

 

Airsoft Tactical Vest:

Een airsoft tactical vest kan gebruikt worden om magazijnen, wapens en andere toebehoren op een tactische manier bij je te dragen waardoor ze snel voor handen zijn. Een tactisch vest bied daarnaast ook een beetje bescherming tegen binnenkomende BB's. Tactische vesten verschillen van Plate Carriers doordat ze een rits in het midden hebben en daarom echt als een 'vest' gezien kunnen worden. Een tactisch militair vest of plate carrier is een belangrijk onderdeel van je airsoft tactical gear.

De meeste tactical vests zijn al uitgerust met een universele holster en meerdere magazijn pouches en verschillende andere zakken en tasjes. Een bekend voorbeeld van een Tactical Vest is de Invader Gear MK.II Crossdraw Vest Black

 

Invader Gear MK.II Crossdraw Vest Black

 

 

Invader Gear MK.II Crossdraw Vest Black een crossdraw tactisch militair vest met holster en magazijn pouches. Kosten € 73,90

 

Elleboog beschermers en kniebescherming:

Het dragen van elleboog en kniebescherming tijdens het airsoften is ook zeker aan te raden. Het kan er namelijk nogal ruw aan toe gaan. Goede knie beschermers of elleboog bescherming airsoft helpt je jouw spel te verbeteren en beschermt je tijdens het spelen. Je kunt gemakkelijk op een knie gaan zitten zonder bang te zijn dat je op een steen of BB terecht komt. De XD knee en elbow pads van Invader Gear zijn kwalitatief erg goed en niet duur.

 

Knee pads van Invader Gear

 

Knee pads van Invader Gear zijn handige kniebeschermers die voorkomen beschadigingen aan je knieën wanneer je knielt. Kosten €14,95

 

Militaire tactische handschoenen:

Schiethandschoenen kopen is iets waar veel Airsofters geen twee keer over na hoeven te denken. Handschoenen beschermen je handen niet alleen tegen doornen, takken en scherpe voorwerpen maar ook tegen BB's. Niets is zo pijnlijk als een BB op een vinger of nagel krijgen! Airsoft handschoenen zoals de Mechanix The Original M-Pact gloves zitten comfortabel en bieden voldoende bescherming. Je kunt ook voor handschoenen met kevlar knokkels kiezen, deze bieden extra bescherming aan de knokkels een goed voorbeeld hiervan zijn de Invader Gear Assault Gloves

 

Invader Gear Assault Gloves

 

Invader Gear Assault Gloves Black Militaire handschoenen met kevlar knokkels van Invader Gear voor extra knokkel bescherming. Kosten €28,95

 

 

 Emerson ACH Mich 2000 Zwart

Airsoft FAST helm:

Een airsoft helm is niet verplicht maar bied voor sommige spelers veel opties. Op een airsoft helm kun je bijvoorbeeld een Go-Pro, flashlight (met behulp van de airsoft helm montage rail set) of koptelefoon monteren. Een airsoft helm bied daarnaast goede bescherming tegen binnenkomende BB's. Verschillende soorten helmen zijn beschikbaar de bekendste modellen zijn de ARCH of ARCH zonder oor bescherming of de ARCH MICH 2000 en ARCH MICH 2001 met oorbescherming.

 

Emerson ACH MICH 2001 Advanced Combat Helmet Modular Intergrated Communications Helmet 2001 versie

 

Beschermende kleding sport:

Kleding die comfortabel zit, bescherming bied en past bij jou speelstijl! Het is belangrijk dat je kleding draagt dat comfortabel zit, tegen een stootje kan en tegelijkertijd voldoende bescherming bied.

 • RAM
 • Buck Knives
 • Nuprol
 • ASG
 • Crosman
 • Heckler & Koch
 • Glock
 • Hatsan
 • MTech
 • G&G
 • Daisy
 • Enola Gaye
 • KWC
 • Webley & Scott
 • Classic Army
 • Valken
 • Secutor
 • WE Airsoft
 • John Lee
 • Ridgeline
 • Colt