Upgrade Onderdelen voor de TM Hi-Capa Serie: Een Complete Gids

Hi-Capa Uprades / LaCapaCustoms

I. Introductie

Bij Shogun begrijpen we de passie van airsoft liefhebbers voor het optimaliseren van hun Hi-Capa pistolen. Met een uitgebreid assortiment aan upgrade onderdelen van topmerken zoals CowCow, LaCapaCustoms en DrBlack, bieden we alles wat je nodig hebt om jouw Hi-Capa naar een hoger niveau te tillen. In deze blog duiken we in de wereld van Hi-Capa upgrades, van krachtverhogende aanpassingen tot cosmetische verbeteringen, en geven we je tips over hoe je deze upgrades kunt vinden en installeren.

De TM Hi-Capa serie (4.3 en 5.1) staat bekend als een van de beste platformen voor upgrades. Met een enorm aantal aftermarket onderdelen beschikbaar, kun je bijna alles doen wat je maar wilt met deze pistolen. Het nadeel hiervan is dat het voor nieuwkomers in de wereld van GBB's moeilijk kan zijn om te bepalen waar te beginnen. Een 'volledig' opgebouwde Hi-Capa (met praktisch alles vervangen door aftermarket onderdelen) kan oplopen tot een flinke prijs, terwijl een 'maxed' Hi-Capa (een pistool met vrijwel elke mogelijke upgrade) kan uitkomen op $1500-$2000, afhankelijk van de mate van aanpassing.

II. Kracht Upgrades

TM Hi-Capa's zijn niet de krachtigste pistolen uit de doos. Ze schieten meestal (afhankelijk van de temperatuur, etc.) boven de 300 FPS op Green Gas/Propane, wat voldoende is om de klus te klaren. Om de kracht te verhogen, zijn er verschillende upgrades beschikbaar.

III. Nauwkeurigheids Upgrades

Hoewel TM Hi-Capa's standaard al zeer nauwkeurig zijn, zijn er enkele upgrades die je kunt doen om de nauwkeurigheid verder te verbeteren. Een van de belangrijkste upgrades is het installeren van een kwalitatieve inner barrel, zoals de Maple leaf Crazy jet barrels, die helpt bij het consistent raken van doelen op lange afstand.

IV. Betrouwbaarheids Upgrades

Hoewel Hi-Capa's betrouwbare pistolen zijn, vervangen veel gebruikers mogelijk zwakke standaardonderdelen door aftermarket varianten voor extra gemoedsrust. Onderdelen zoals loading nozzles, hammer mechanismes, slides en outer barrels kunnen worden vervangen door aftermarket opties voor verbeterde betrouwbaarheid.Check ze hier!

La Capa Customs Slide Duraluminum

V. Cosmetische Upgrades

Cosmetische upgrades hebben weinig praktisch effect en zijn voornamelijk bedoeld om er mooi uit te zien. Dit omvat upgrades zoals gekleurde grips, gekleurde schroeven, Slide stops, enzovoort. De keuze voor cosmetische upgrades is zeer persoonlijk en er zijn talloze opties beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en budget.

VI. Niche Upgrades

A. Competitie Upgrades

Voor competitieve schutters zijn er specifieke upgrades beschikbaar om de prestaties van de Hi-Capa te optimaliseren. Deze omvatten zaken als Magwells voor sneller herladen, mounts voor het monteren van red dot sights, en shortstroke kits om terugslag te verminderen. Neem bijvoorbeeld de Cobra 4.3" SpeedQB slide van LaCapa Die speciaal is ontworpen met SpeedQb in gedachten.

 

B. Dempers

Hoewel geluiddempers cosmetische upgrades kunnen zijn, kunnen ze ook praktisch zijn door langere binnenlopen te bedekken. Er zijn verschillende manieren om een dempers op een Hi-Capa te monteren, waaronder specifieke kits zoals de Reversible thread adapter van LaCapa Customs of de A01 Silencer adapter van CowCow . Tevens is het natuurlijk ook mogelijk om Tracer units hierop te gebruiken om te zien waar je BB's heen gaan en zelfs deze units kun je inbouwen in bepaalde dempers voor die ultieme realistische look!

VII. Het vinden en kopen van upgrades

Veel aftermarket onderdelen voor de Hi-Capa zijn alleen verkrijgbaar bij winkels in Hong Kong of bijvoorbeeld bij La Capa Customs in de USA en daarom doen wij bij shogun ons best om deze vette onderdelen hierheen te halen. momcenteel hebben wij al een groot assortiment met Upgrade onderdelen voor hi-capa en nog veel meer!

Installatie

Het installeren van upgrade onderdelen in je Hi-Capa kan een lonende ervaring zijn, die niet alleen de prestaties en het uiterlijk van je pistool verbetert, maar je ook een dieper inzicht geeft in de werking ervan. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding over hoe je verschillende upgrades kunt installeren, inclusief de tools die je nodig hebt.

Benodigde Gereedschappen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de volgende gereedschappen bij de hand hebt:

Stap 1: Demontage

  1. Veiligheid Eerst: Zorg ervoor dat je pistool ontladen is en geen magazijn bevat.
  2. Slide Verwijderen: Trek de slide naar achteren tot de demontage markeringen op de slide en het frame uitgelijnd zijn. Druk vervolgens de demontagepin uit het frame en schuif de slide van het frame af.
  3. Hop-Up en Barrel Verwijderen: Verwijder de hop-up en barrel assembly door de hop-up unit los te schroeven van de slide.

Stap 2: Installatie van de Upgrade Onderdelen

Kracht en Nauwkeurigheids Upgrades

  1. Tightbore Barrel en Hop-Up Bucking:

    • Verwijder de oude barrel en hop-up bucking. Plaats de nieuwe hop-up bucking voorzichtig op de nieuwe tightbore barrel. Zorg ervoor dat de bucking correct is uitgelijnd.
    • Plaats de barrel en bucking terug in de hop-up unit. Zorg ervoor dat alles correct is uitgelijnd en schroef de hop-up unit weer vast.
  2. High-Flow Valve:

    • Demonteer het magazijn door de bodemplaat en de interne onderdelen te verwijderen. Vervang de standaard valve met de high-flow valve. Monteer het magazijn opnieuw.

Betrouwbaarheids Upgrades

Blowback Housing en Nozzle Installatie

De blowback housing en de nozzle zijn cruciale componenten voor de betrouwbaarheid en de prestaties van je Hi-Capa. Hier is hoe je deze onderdelen kunt upgraden:

  1. Verwijdering van de Blowback Housing:

    • Nadat je de slide van het frame hebt verwijderd, zoek je de schroeven die de blowback housing op zijn plaats houden aan de achterkant van de slide. Deze zijn meestal aan de binnenkant van de slide te vinden.
    • Verwijder deze schroeven voorzichtig met een kleine schroevendraaier. Houd alle schroeven en kleine onderdelen op een veilige plaats, zodat je ze niet kwijtraakt.
  2. Nozzle Verwijderen en Vervangen:

    • Met de blowback housing verwijderd, heb je nu toegang tot de nozzle. De nozzle is bevestigd aan een veer, dus wees voorzichtig bij het verwijderen om te voorkomen dat de veer wegspringt.
    • Verwijder de oude nozzle en vervang deze door de nieuwe upgrade nozzle. Let op de oriëntatie van de veer en zorg ervoor dat deze correct teruggeplaatst wordt.
  3. Blowback Housing Vervangen:

    • Plaats de nieuwe of bestaande blowback housing terug op de slide, afhankelijk van of je deze ook hebt geüpgraded. Zorg ervoor dat de nozzle correct beweegt binnen de housing.
    • Bevestig de blowback housing terug op de slide met de eerder verwijderde schroeven. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit maar draai de schroeven niet te strak aan.

Cosmetische Upgrades

Cosmetische upgrades kunnen variëren van het vervangen van de slide tot het aanpassen van de grips en het toevoegen van een mag well voor een betere esthetiek en functionaliteit.

Slide Vervangen

  1. Demontage:

    • Volg de stappen voor het verwijderen van de slide zoals hierboven beschreven. Verwijder vervolgens alle componenten uit de oude slide, inclusief de barrel, hop-up unit, en de blowback housing.
  2. Montage van de Nieuwe Slide:

    • Begin met het installeren van de hop-up unit en barrel in de nieuwe slide. Afhankelijk van de slide kan enige aanpassing nodig zijn om een perfecte pasvorm te garanderen.
    • Installeer vervolgens de blowback housing en nozzle in de nieuwe slide. Zorg ervoor dat alle onderdelen soepel bewegen en correct zijn uitgelijnd.

Grips en Mag Wells

  1. Grips Vervangen:

    • Verwijder de schroeven die de oude grips op hun plaats houden. Verwijder de grips voorzichtig van het frame.
    • Plaats de nieuwe grips op het frame en bevestig ze met de schroeven. Zorg ervoor dat de grips goed passen en comfortabel aanvoelen.
  2. Mag Well Installatie:

    • Sommige mag wells schuiven eenvoudig over de onderkant van het gripframe en worden vastgezet met een of meer schroeven. Anderen kunnen vervanging van het grip zelf vereisen.
    • Volg de instructies van de fabrikant voor de installatie van je specifieke mag well. Zorg ervoor dat magazines soepel kunnen worden ingevoerd en uitgeworpen na installatie.

Stap 3: Smering en Montage

  1. Smering: Breng een kleine hoeveelheid siliconen smeermiddel aan op bewegende delen en contactpunten.
  2. Montage: Volg de demontage stappen in omgekeerde volgorde om je Hi-Capa weer in elkaar te zetten. Controleer of alles soepel beweegt en correct is uitgelijnd.

Waldo Lube

Algemene Tips

  • Werk Schoon: Houd je werkplek schoon en georganiseerd. Dit helpt je om kleine onderdelen niet kwijt te raken en zorgt voor een soepelere installatie.
  • Gebruik Juiste Gereedschappen: Gebruik altijd het juiste gereedschap voor de taak om beschadiging aan je pistool of de upgrades te voorkomen.
  • Dubbelcheck Alles: Voordat je je Hi-Capa weer in elkaar zet, controleer je of alle onderdelen correct zijn geïnstalleerd en soepel werken.

Door deze stappen te volgen, kun je de betrouwbaarheid en het uiterlijk van je Hi-Capa aanzienlijk verbeteren. Onthoud dat geduld en precisie sleutel zijn tot een succesvolle upgrade.

Testen

Na de montage, test je pistool om te zorgen dat alles correct werkt. Begin met droog vuren (zonder BB's) om de functie van de trekker en de slide te controleren. Daarna, laad het magazijn met BB's en test schiet om de prestatieverbeteringen te beoordelen.

Conclusie

Het upgraden van je Hi-Capa vereist geduld en aandacht voor detail. Neem je tijd, werk in een goed verlichte en georganiseerde ruimte, en raadpleeg specifieke handleidingen of video's indien nodig. Met de juiste voorbereiding en zorg kan het upgraden van je Hi-Capa een zeer bevredigende ervaring zijn.