Hatsan is inmiddels een bekend merk onder de luchtbuksen en na een aantal jaar kunnen we voor een aantal modellen, onder andere de BT65 SB Elite zeggen dat ze betrouwbaar zijn. De Hatsan luchtbuksen hebben uiterlijke kenmerken waardoor ze niet snel te verwarren zijn met andere merken. Het design spreekt je aan of niet.

De Hatsan BT65 SB Elite PCP is een veel gekozen model waar ook regelmatig vragen over worden gesteld. Daarom nemen we de Hatsan BT65 SB Elite onder de "loep"

De BT65 is een PCP luchtbuks, onder de luchtschutters wordt het vaak een persluchtbuks genoemd. De officiele benaming is een PCP luchtgeweer Pre Charged Pneumatic Rifle (PCP) De kolf is van polymeer kunstof en voorzien van een in hoogte verstelbaar wangstuk, voor de meer ervaren schutter maar zeker ook voor de schutter die snel vorderingen maakt is dit een eigenschap die gewaardeerd zal worden.

Hatsan BT65 SB Elite verstelbaar wangstuk

De BT65 SB Elite is een groot zwaar geweer voor sterke mannen. Een damespistool is het zeker niet. Het hele gevoel van het geweer is robuust en stevig, gemaakt van geavanceerd polymeer materiaal dat tegen een stootje kan. De BT65 SB Elite heeft ook een paar tactische en militaire kenmerken, de matzwarte kolf met drie secties Picatinny rails aan de voorkant om zaklampen, lasers of andere accessoires te monteren.

De BT65 SB Elite wordt geleverd als complete set bestaande uit;
- het geweer
- drie magazijnen
- Optima 3-12 x 44 AO Richtkijker
- mounts,
- draagriem, een
- Optima II LED zaklamp met bevestiging
- reserve-afdichtingen en gereedschappen
- clip on bipod 
- een kunststof koffer flightcase

De lijst is behoorlijk compleet. Het enige wat je nog nodig hebt zijn kogeltjes en als het je eerste PCP geweer is een PCP Pomp of duikfles.

Wat een handige accessoire is voor de BT65 SB Elite is een geluiddemper. De BT is niet het stilste PCP geweer op de markt. De Hatsan geluiddemper past vanzelfsprekend perfect op de BT waardoor de BT65 snel verandert in een fluiterstille sniper. Wil je nog stiller? dan zijn de Donny FL dempers het proberen waard.
Wat opvalt tijdens het schieten met een demper is dat de hamerveer vrij luid is. Door het gebruik van de demper beginnen andere geluiden op te vallen. Door ervaren tuners is de resonantie van de hamerveer op te lossen, niet omdat het moet maar omdat het kan.

De meegeleverde Bipod is een leuk gebaar maar om eerlijk te zijn heb je daar niet veel aan. De Bipod is lang,van kunststof en heeft een losse bevestiging. Het geweer wordt er niet stabieler door. Het advies is gebruik een zandzakje of koop een betere Bipod

De mounts van de scoop zijn makkelijk te monteren en geven voldoende ruimte, misschien zijn voor de kritische schutter de mounts aan de hoge kant, zelf geef ik ook de voorkeur om de richtkijker zo dicht (laag) mogelijk op de loop te monteren.